| Mayhem666 a întrebat:

Voi ce parere aveti despre Gnosticism?
Nu raspundeti daca nu stiti despre ce vorbesc, sau daca nu stiti ce e ala Gnosticism.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Tot o colecție de abureli religioase fără fond. Și așa rămâne oricum ai intoarce subiectul

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Textele gnosticismului nu sunt de incredere, deoarece nu exista nicio dovada ca ele chiar apartin autorilor mentionati.

| Mayhem666 explică (pentru FilosofulDepresiv2022):

Eu am intrebat cu totul altceva. Mai citeste-mi inca o data intrebarea.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru Mayhem666):

Ai intrebat ce credem despre ele.Ti-am spus.Asta si plus ca sunt texte care contrazic in mod direct teologia Evangheliei originale si a Sfintei Traditii.Prin urmare, dupa parerea mea, sunt erezii.

| Mayhem666 explică (pentru FilosofulDepresiv2022):

Doar pentru ca ceva contrazice altceva care a aparut DUPA, nu inseamna ca e gresit, la fel cum ceva ce contrazice ceea ce crezi tu, nu inseamna ca e gresit.
Eu am cerut pareri personale, tu nu mi-ai dat o parere personala in primul comentariu, tu doar mi-ai spus ca gnosticismul si evanghelia sunt contradictorii, doar atat, mai pe scurt. Aia nu a fost o parere personala.
Il al doilea comentariu, da, acolo mi-ai spus ca parerea ta e ca gnosticismul este o erezie, dar nu mi-ai spus asta initial, de aia am spus sa mai citesti inca o data ce am intrebat.

| Classiffied a răspuns:

Gnosticii nu erau cei care susțineau că au cunostinte secrete? Imi vine in minte doar un singur nume asociat cu ei:valentinus. Mie personal imi pare interesant de studiat istoria si fiecare credința în parte inclusiv asta. Dar tie? Ce părere ai?

| Mayhem666 explică (pentru Classiffied):

Raspunsul meu e irelevant in cazul asta, dar ca sa-ti raspund la intrebare, mie mi se pare un subiect foarte interesant, mai ales daca te adancesti in el si cauti cat mai multe informatii. Alaturi de Gnosticism, mi se mai pare interesant si Ars Goetia: Lesser Key of Solomon, si subiectul de Demonologie.

| Classiffied a răspuns (pentru Mayhem666):

Am inteles. Si tu doar le studiezi sau si crezi în aceste lucruri?

| Mayhem666 explică (pentru Classiffied):

Asta tine doar de mine, dar pot sa-ti dau un indiciu. Nu sunt o persoana religioasa.