| Ancca a întrebat:

Voi ce parere aveti despre pocaiti? Prietenul meu este pocait, iar eu, personale, nu avem deloc o parere buna despre ei, insa sunt niste oameni minunati. Am aflat de la el ca ei nu isi fac cruce, deoarece il considera ca fiind un semn de batjocura pentru Iisus Hristos care s-a rastignit pe cruce pentru noi, oamenii. De asemenea, ei se boteaza la 18 ani, varsta maturitatii- cum a facut si Iisus ptin Sfantul Ioan Botezatorul si nu cred in pomeni sau icoane - vad icoana ca un chip cioplit ( "Si nu face chip cioplit" ).
Cu toate ca ii respect si apreciez foarte mult, deoarece se ajuta intre ei si pentru ei este o placere sa mearga la biserica, nu m-as pocai niciodata ( asa trebuie daca se ajunge la ceva serios- casatorie). Interesant e ca au aceeasi Biblie cu noi. Vorbesc de penticostali aici, ca exista multe secte.

Voi ce parere aveti despre ei?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
41 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns (pentru morningstar):

Am zis majoritatea, si nu judec fara sa cunosc, observ ca nu intelegi ce zic. Nu ma refeream la cumparat, ci la convins. Toata lumea are probleme, materiale sau nu, oamenii nu pot trai fara oameni (nu e de la dumnezeu, dar intram in alt subiect si nu are rost), asa ca se poate sa simti la un moment dat ca nu esti intreg, "sufleteste", vine un pocait si iti spune ca pentru ca nu-l ai pe dumnezeu (de fapt peste tot circula povestea "fara dumnezeu esti nimic) pentru ca te afli in religia gresita, iti descrie niste stari pe care le-a simtit si el, te regasesti in descrierea lui, apoi iti spune ca ce bine e unde e, si te-a convins, asta e un exemplu, apeleaza la autosugestia ta, dar nu stii si crezi ca e cum zice el. La chestia cu America nu ma refeream la ajutoare de genul, nici nu stiam de ele laughing, prin "fabrica si finantatorul pocaitilor" ma refeream la interesul lor exagerat pentru a convinge cat mai multa lume ca ce cred (credinta/presupunere/banuiala) ei e adevarat, la banii investiti in "cercetari", in scoli (deci au persoane inteligente), in tabere de spalat creiere (scuze pentru asta, erau niste clipuri horror pe youtube), in tot felul de proiecte menite sa pescuiasca oameni prinsi la ananghie (cum ziceam, ceva material sau "spiritual"/"sufletesc").

"Si eu daca o fac, o fac nu din obligatie, o fac pentru ca stiu ce inseamna sa iti lipseasca ceva", asta e empatie, si exista fara religii sau zei, daca o ai, esti un om bun, ceea ce nu pot spune de toti pocaitii, ca de ei vorbim. laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru miculprint):

:)) vad ca de 2 ori mi-ai mentionat numele.
http://www.youtube.com/watch?v=8nAos1M-_Ts&t=23m12s ia uite ce arogant e pocaitu'. Mai stiu un nene, din observate, care ma face sa cred, de fapt sa fiu sigura, ca aroganta lui vine dintr-o maaaaaare frustrare. Fiind sarac statea prost cu educatia, astfel i-au dat multi peste bot, apoi l-au prostit (pescuit) pocaitii, nici nu era greu, si acum e mare inteligent, doar ca inteligenta si aroganta aia nu se prea pupa, si lucrul care nu poate fi mascat e cel adevarat, ala esti tu de fapt, acea "calitate" care e cu tine tot timpul, mai ales in momentele grele.

| relian a răspuns:

Cei ala pocait? In primul rind cind numesti o persoana asa trebuie sa stii ce inseamna acel cuvint.Dar voi va treziti asa vorbind aiurea ca zis X asa hai ne luam dupa el. Daca e sa stii ce inseamna pocait ai afla ca si tu esti o pocaita.Cind spui ca te pocaesti inseamna ca ai facut ceva care sa zic nu trebuie sa acum te schimbi, incerci sa indrepti daca putem vorbi asa.Ca urmare aia ce tu ii numesti pocaiti sint de fapt crestini ca si tine. Pune mina pe o carte de stiu si eu de care dar una sa iti expolice religiile lumii cum se numesc in ce se impart si asa mai departe.Crestinii au mai multe ramuri sau cum sa le zic mai multe biserici.Catolica,ortodoxa,Penticostala si asa mai departe.Toti acestia sint crestini, doar ca au ceva diferente intre ele. Daca spui de penticostali ca ar fi sectanti atunci si tu esti tot sectanta daca esti ortodoxa.Deci voi sinteti de fapt frati crestini sau cum spunea cineva pe aici crestionoizi.

| andrei a răspuns (pentru miculprint):

Prin ceea ce ai zis tu dovedesti ce am zis eu.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru martzian):

Din pacate am cunoscut prea multi

| martzian a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Well, ceea ce scrii tu nu descrie un crestin practicant - indiferent de confesiune. Probabil ca nu ai intalnit persoanale potrivite.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru martzian):

Toate sunt nepotrivite

| geraldsmerea a răspuns:

Fugi de ei cat poti sunt niste bestii ordinare

| geraldsmerea a răspuns:

Sunt dusi mintali si merg la batrani si persoane dizabile cred prade aduc la asa zisa biserica si fac bani dupa ei