| Distratul28 a întrebat:

Voi ce religie aveți?

14 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Crestina.

| Mayhem666 a răspuns:

Nici una.

| halogen001 a răspuns:

Nici una happy
Religiile sunt fantezii care nu corespund cu realitatea. Prin crdinta se ajunge la minciuna, iar prin stiinta se ajunge la adevar. Orice lucru bine facut se face cu stiinta, nu cu credinta. Daca vreau sa fac un pod si am credinta, dar nu am stiinta, sansele sa nu tina sunt maxime.

| milan9 a răspuns (pentru halogen001):

Ştiinţa poate servi religia şi morala, dar nu le poate înlocui. Ştiinţa este neputincioasă în faţa răului moral şi metafizic. Misiunea ştiinţei nu este aceea de a înlocui religia şi nici de a organiza viaţa spirituală. Ştiinţa nu poate satisface nevoile religioase ale sufletului omenesc: nu poate să asigure purificarea şi iertarea păcatelor, îndreptarea şi mântuirea sufletelor, sfinţenia, fericirea reală şi nemurirea.

Cauzele distanţării în timp dintre ştiinţă şi credinţă? thinking
În afara atitudinii tendenţioase subiective şi a speculaţiilor venite din partea unor aşa-zişi oameni de ştiinţă, o altă cauză a putut fi reprezentată de influenţa de durată a materialismului ateu comunist asupra mentalităţii colective umane. Materialismul comunist ateu a pus stăpânire pe mentalitatea modernă, care l-a acceptat orbeşte pentru că el s-a dat drept expresie a ştiinţei, ca rezultat al descoperirilor ştiinţifice. El care, ca sistem, reprezintă negarea ştiinţei, s-a servit doar de prestigiul acesteia pentru a se impune mulţimii semidocţilor, incapabili să sesizeze greşelile. Propaganda anticreştină a materialismului ideologic a presupus ignoranţa faţă de o cunoaştere veritabilă, fie prin lipsă de cultură, fie din lipsa de inteligenţă.

| milan9 a răspuns (pentru halogen001):

Cele doua domenii, stiinta si credinta, sunt in armonie.

Singura contradicţie reală care apare între ştiinţă şi învăţătura creştină este cea referitoare la modul diferit în care este prezentată apariţia vieţii (iarasi, se intra in domeniul ipotezelor nefiind o contradictie pe terenul stiintei concrete). Printr-o constatare justă se poate afirma că celelalte contradicţii se datoreză fie diferitelor interpretări subiective, fie faptului că ştiinţa, în mâna pretinşilor oameni de ştiinţă, intră în mod eronat în contradicţie cu credinţa şi astfel devine instrument de inducere în eroare.

| SkateFunk a răspuns (pentru halogen001):

Corect, si cei care se tin "buni" ca apartin de o religie sunt doar niste oameni falsi. Nu religia de care aparti te face mai bun ci faptele happy

| halogen001 a răspuns (pentru milan9):

"Ştiinţa poate servi religia şi morala, dar nu le poate înlocui."

Stiinta nu serveste religia. Stiinta serveste toti oamenii indiferent de religie. Religia se bazeaza pe inselarea omului prin credinta in fapte imaginate de niste oameni, fapte neconforme cu realitatea. Un om ca sa fie mintit usor trebuie sa fie nestiutor si credul, deci sa nu cunoasca adevarul, sa ignore realitatea si sa creada orice fantezie fara dovezi si fara a o trece prin filtrul ratiunii. De aceea, stiinta fiind calea catre adevar ( iar credinta fiind calea catre minciuna), nu va servi religia care se bazeaza pe credinta. (Stiinta indeparteaza omul de religie si il apropie de adevar.)

Stiinta nu poate inlocui religia, pentru ca stiinta merge catre adevar, iar religia nu.

Morala vine din inteligenta omului ca fiinta sociala, deci e mai legata de stiinta decat de religie. Religia impune si ea o morala, care e dictata de creatorii de religie si nu intotdeauna e cea mai corecta.

Sufletele, duhurile, spiritele, mantuirea, nemurirea, minunile sunt fantezii primitive.

Se vede cat adevar e in scrierile religioase:
Ce face un zeu atotputernic care iubeste omul, care e bun si drept?

Face viermi, purici, paduchi, plosnite, capuse, tantari,...
e invizibil si surdomut, incapabil sa comunice cu omul pe care-l iubeste si ramane ascuns in cartile cu povesti primitive si absurde,
se ocupa cu minuni si lasa omul in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, de sete, in accidente si in razboaie.

Asta e iubirea si puterea?

Cine cere credinta si nu aduce dovezi? Zeul inexistent din cartile cu povesti? Nu. Credinta cer aceia care se folosesc de povesti pentru inselarea naivilor creduli si nestiutori.

De aceea, credinta mea in povestile cu zei este zero.

De cata stiinta si de care stiinta e nevoie pentru a ignora realitatea si a crede in povesti primitive si absurde?
E suficienta logica bunului simt, ochi, urechi si cap, deci e suficient sa fii om pentru a vedea realitatea si pentru a ignora minciuna.

| Werrich a răspuns:

Român convertit la religia islamică

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Vrei sa te distrezi pe seama noasstra?

| CIaudiu a răspuns:

Non-religios.

| Theo94 a răspuns:

Nu am.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Sunt crestin.

Întrebări similare