Exista ingeri... Si daca ai auzit la religie ei stau pe umarul tau drept si au fost insarcinati cu rolul de a ne apara pe fiecare in parte si de a ne ajuta pe zi ce trece sa fim mai buni si sa ne apropiem de Dumnezeu... Pacat ca noi suntem prea pacatosi pentru ai pute vedea! Si Endoryus te contrazic enorm de mult cu raspunsul de mai jos, deoarece noi toti am fost dati cu un scop anume pe pamant..." Am fost alesi"inainte de a veni pe lumea aceasta." Am fost alesi" pentru a urma diferite cai, unele mai bune altele mai putin bune... Fiecarui om ii este sortit sa moara, unii mai devreme, altii mai tarziu... Si in plus nu Dumnezeu sa Ingerii au dat masinile pe pamant de la inceput... Ci EL a spus doar "Cresteti si stapaniti pamantul", deci eu nu prea cred ca ingerii si implicit Dumnezeu au vreo vina pentru moartea noastra... Parerea mea...
Si cand un om face infarct si moare, atunci unde e ingerul lui? E doar un exemplu din miile de exemple posibile, si care arata ca nu suntem paziti de nimeni si de nimic. Doar noi insine putem avea grija in tot ceea ce facem, si sa ne ferim de pericole cat se poate de mult. Problema e ca oamenii nu vad si nu aud decat cazurile fericite, in care un om scapa dintr-o situatie grea, si apoi vine si spune ca d-zeu l-a salvat. Cei care mor insa, nu prea mai pot sa spuna nimic, din simplul motiv ca sunt morti.
Toată lumea trebuie sa se sfârșească, si cand se întâmpla Dumnezeu decide, si ast nu înseamnă ca nu exista!
Daca el decide cand si cum sa murim, atunci ce rost mai are sa ne dea ingeri pazitori?
Dumnezeu ne trimite îngeri în ajutor când oamenii nu ne ajută. După ce s-au dus magii, iată îngerul Domnului s-a arătat în vis lui Iosif, zicând: scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Sa şi fugi în Egipt şi stai acolo, până ce îţi voi spune eu, căci Irod are să caute Pruncul ca să-L omoare. Îngerii îi ajută pe oameni să înţeleagă realitatea eternă a lui Dumnezeu şi îi călăuzesc spre împărăţia cerurilor, fiind mijlocitori între Cer şi pământ. Având menirea de a-l ajuta pe om în efortul său de înduhovnicire a lumii pământeşti, îngerii au şi o calitate specifică: aceea de a fi simultan aproape de Dumnezeu şi aproape de om. Învăţătura despre sfinţii îngeri este cuprinsă atât în Sfânta Scriptură, cât şi în scrierile Sfinţilor părinţi, ale scriitorilor bisericeşti şi în cărţile de cult ale Bisericii noastre Ortodoxe, ceea ce arată rolul lor important în doctrina şi cultul creştin-ortodox.Comuniunea dintre îngeri şi oameni se realizează în Biserică. Ei ne ajută în procesul mântuirii, ne fac să cunoaştem voia lui Dumnezeu, revelându-L în acelaşi timp prin calitatea lor de fiinţe spirituale apropiate de Creator. Însăşi numirea de înger arată menirea lor de slujitori ai lui Dumnezeu şi organe ale providenţei divine. Sf. Ioan Damaschin spune că îngerii „locuiesc în cer şi au un singur lucru de făcut: să laude pe Dumnezeu şi să slujească voinţei Lui". Ei îi ajută pe oameni să înţeleagă realitatea eternă a lui Dumnezeu, îi călăuzesc spre împărăţia cerurilor, fiind mijlocitori între El şi oameni. Ei duc rugăciunile noastre către Dumnezeu şi au menirea de a-l ajuta pe om în efortului său de înduhovnicire a lumii pământeşti. Îngerul este prezentat adesea ca fiind un fel de „dublu ceresc al omului", ce induce pioşenie, aşa după cum diavolul seduce spre păcat.Referitor la argumentul suprem al existenţei îngerilor, acesta este preluat de la Toma d’Aquino: îngerii există pentru că există ordine. Ceea ce este foarte important în anghelologie este faptul că îngerii au o calitate specifică, şi anume de a fi simultan aproape de Dumnezeu şi aproape de om. Sfânta Scriptură ne arată în foarte multe locuri existenţa reală a îngerilor precum şi menirea lor în lucrarea de mântuire a oamenilor.În Vechiul Testament se vorbeşte mai mult de un înger colectiv deoarece evreii vedeau mântuirea prin comunitatea lui Israel. Texte precum cele de la Psalmul 33, 7 („Străjui-va îngerul Domnului împrejurul celor ce se tem de El şi-i va izbăvi pe ei"), Psalmul 90, 11 („El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale"), Facere 48, 16 („Îngerul ce m-a izbăvit pe mine de tot răul să binecuvinteze pruncii aceştia") şi Ieşire 23, 20 („Iată, Eu trimit înaintea ta pe îngerul Meu, ca să te păzească in cale…") sunt mărturii credibile despre existenţa lumii angelice.Noul Testament prezintă suficiente argumente pentru a crea o doctrină temeinică în ceea ce priveşte lumea îngerilor. Astfel de mărturii găsim la Evrei 1, 14(„Îngerii oare nu sunt toţi duhuri slujitoare, trimise ca să slujească pentru cei ce vor fi moştenitorii mântuirii?"), Fapte cap 12 (Sf. Ap. Petru e scos din închisoare de un înger, apoi bate, în puterea nopţii, la uşa unor prieteni, iar aceştia convinşi că o asemenea evadare e imposibilă, socotesc că cel de la uşă nu poate fi Petru, ci îngerul lui) sau Luca 16, 22 (Săracul Lazăr „este dus de către îngeri în sânul lui Avraam").Din textul de la Matei 18, 10: „Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mai mici, căci zic vouă: că îngerii lor în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri", înţelegem că fiecare om îşi are ingerul său păzitor. În cartea Apocalipsei se vorbeşte despre îngeri care controlează vânturile, pământul şi marea (7, 1-3), austăpânire asupra focului (14, 18) şi asupra apelor (16, 4-5). Cu atât mai mult fiecare om are propriul înger păzitor.
Multumesc,ai avut o explicatie, superba si pe care am inteles-o foarte bine!
Ingerii exista, iar azi ne ajuta mult din punct de vedere spiritual.Si ei ca si noi, il slujesc cu loialitate pe Dumnezeu.
Kadorin întreabă:
anonim_4396 întreabă: