Existenta lumii nevazute nu este o dovada a existentei dumnezeului biblic sau a altei inventii tot biblice adica Satana.
Biblia este doar o carte de povesti facuta la comanda.
Orice persoana cu boala mintla este considerata de unii, dintre care si destui preoti, chiar prelati, ca stapanita de demoni. In schimb nu este altceva decat o boala psihica datorata ruperii sinapselor sau deteriorarii unor celule ale creierului.
Un exemplu este boala Alzheimer. Indivizii care sufera de aceasta boala - o boala progresiva ce inainteaza odata cu degenerarea unei parti a creierului, au diferite manifestari de halucinatii: ca s-au intalnit cu persoane (in special parintii) care sunt morti, ca cineva le-a transmis sa mearga undeva cu nu stiu ce scop, ca au venit oameni si i-au furat bunurile. Aceste lucruri sunt in mintea celor pasnici. Dar sunt si persoane violente.
Ceea ce spui tu cu vorbitul unei alte limbi se zice ca au fost asemenea cazuri, chiar sa stie sa faca lucruri pe care nu le-au unvatat niciodata. Dar astea sunt cazuri foarte rare asa cum se spune ca la un milion de persoane sunt doua persoane cu aceiasi lungime de unda bionica si pot "sa se inteleaga" prin telepatie.
Trebuie sa reducem discuția la nivel strict teologic, căci dacă există sau nu demoni nu e treaba științei sa descopere, este o chestiune de credință.
Chiar dacă Biblia conține numeroase pasaje în care ii înfățișează pe demoni ca entități spirituale "reale", opusul îngerilor lui Dumnezeu, care au ca atribuții posedarea ființei umane, vorbitul, comunicarea etc.--Biblia este, de asemenea, plina de versete cu iz simbolic, în sensul ca demonii pot fi considerați atât ființe reale, malefice, "palpabile", care pot fi experimentate în sensul material al cuvântului, cât și personificarea naturii carnale,"păcătoase". Satana, deci, este un alt cuvânt pentru firea păcătoasă, rea, murdara și instinctuala a omului.
Caracteristicile divine sunt mila, bunătatea, neprihănirea care se bat cap în cap cu caracteristicile "demonice", natura cărnii.Crestinismul implica ascetism și subordonarea totala a firii pământești în favoarea atingerii idealului divin, un imitatio Christi de devenire "întru Dumnezeu", recapatarea nemuririi.
Eu cred ca exista si daca as afirma ca am avut contact cu asa ceva as fi catalogat bolnav psihic,ceea ce nu ma afecteaza la urma urmei,dar iti spun din experienta mea,mai mult ca sigur exista lucruri in viata cu care nu te joci pur si simplu pentru ca se deschid usi ale perceptiei care nu se mai inchid niciodata.
Luciditatea,sanatatea fizica,mintala si iubirea fata de viata sunt cele mai importante lucruri,viata asta este trecatoare oricum.
Constiinta trebuie sa evolueze constant,prin fapte bune,prin munca,doar asa ne putem "construi" caracterele si sa ducem o viata frumoasa.
Doar pentru ca nu ii vezi cu ochii nu inseamna ca nu exista.Pot lua forma unui om, au puterea asta, sa influenteze o persoana si in cazuri grave chiar sa o posede.
Dar au putere doar asupra celui slab, deci atata timp cat ai mintea limpede si liniste in suflet, nu au ce sa iti faca si de ar vrea.