| GicaGigekGica a întrebat:

Voi credeti ca Dumnezeu a creat Universul? Eu cred cu tarie! Ganditi-va numai la corpul omenesc cat de complex este. E prea perfect ca sa fie doar evolutie

23 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Perfect pe naiba. Asta e doar supozitia ta. Avem destul elemente care nu ne mai ajuta la nimic.

| sierra1 a răspuns:

"credeti ca Dumnezeu a creat Universul?" - nope

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Multumim ca ne-ai justificat motivul tau. Ca doar daca voiai sa stim daca credem sau nu, te puteai uita la restul de intrebari de aici si ai fi vazut :/.

Oricum, da, asta cred. Insa cred si ca omul a evoluat happy

| GicaGigekGica explică (pentru DoarBogdan):

E normal ca si omul a evoluat, acum 100 de ani nu era atat de multa tehnologie.

| DoarBogdan a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Ma refer... acum mult mult timp, cand nu exista omul pe Pamant happy

| GicaGigekGica explică (pentru DoarBogdan):

Imi place ca ti-ai exprimat parerea intr-un mod pasnic, nu ca ceilalti care aproape ca ma injurau happy

| DoarBogdan a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Pai eu sunt constient ca sunt atatea necunoscute in lume, nimeni nu stie nimic, doar ne dam cu parerea. Asa ca nu pot sa fac mare caz dintr-o perceptie a mea asura acestor lucruri.

De asta exista violenta si razboaie in lume, ca fiecare isi considera un adevar absolut propria perceptie (ca exemplu).

| Donsavas a răspuns:

Universul a existat dintotdeauna. Nu e limitat in timp si spatiu ca mințile unora.

| Octavian199 a răspuns:

Irinele.Dovezi.

| Octavian199 a răspuns:

Irinele.Ia dovada evolutionismului.Omida evolueaza in fluture.

| GicaGigekGica explică (pentru Octavian199):

Ma refer la evolutia dintr-o stea pana la un om complex. Si oamenii se nasc din pantecul mamei si pana ajung matur e tot evolutie

| Octavian199 a răspuns:

Puiul de broasca are coada si broasca nu=evolutie.

| Digikey a răspuns:

Zeul evreilor nu a creat nimic.

| Algo098 a răspuns:

O poveste, o fantezie nu poate inlocui stiinta, cunoasterea si intelegerea lucrurilor. De exemplu, cand nu se cunostea nimic despre curentul electric au aparut tot felul de explicatii fanteziste cu privire la descarcarile electrice. Asa e si acum si cu siguranta ca va fi si si in viitor, una e cunoasterea reala si alta e fantezia si explicatia simplista lipsita de orice fundament. Apeland la povesti si la fantezie putem explica orice, insa acea explicatie nu e ceva care sa ne conduca spre o cunoastere reala, deci e ceva fara valoare.

| GicaGigekGica explică (pentru Algo098):

La ce folos sa stii cum functioneaza viata asta daca tu la 20 de ani mori intr-un accident. Daca chiar exista Dumnezeu si mori ce faci? Ajungi in iad, daca nu ai fost dupa placul lui. Mai bine suferi aici in viata asta scurta (nu bei, nu fumezi, nu barfesti, nu ucizi) si sa traiesti dupa o vesnicie in rai.
Sa zicem ca e asa cum ziceti voi, a fost Big Bang-ul si de acolo a inceput viata. Cine a creat aceasta steaua care a explodat? Iar voi o sa ziceti: Dar pe Dumnezeu cine l-a creat? Nimeni nu stie acest raspuns, Dumnezeu nu a facut omul atotstiutor ci i-a limitat mintea si gandirea.

| Algo098 a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Decat sa cred in povestile imaginate de unii sau de altii, mai bine cred doar ceea ce vad.
De murit, murim toti, oricum.
Era o vorba, nu da vrabia din mana pentru cioara de pe gard.

Eu nu am nevoie de povesti sau de minciuna ca sa traiesc o viata normala. Daca gresesc cu ceva si daca ar exista un dumnezeu, sa fie sanatos. Cu mine nu a vorbit, nu am facut nici o intelegere cu el si daca de el depinde presupusa viata vesnica, sunt de acord sa imi aleaga el rasplata sau pedeapsa indiferent care ar fi si cat ar dura aceea. Nu vad nici o corectitudine in a compara o viata scurta cu una vesnica si de a aplica pedepse disproportionate. Cu un personaj fictiv si incorect nu am ce discuta si nu am nici o pretentie de la acesta.

Eu cred ca trebuie sa fim corecti unii cu altii si sa fim oameni ca sa ne fie bine cat traim impreuna. Nu accept fantezii, minciuni, amenintari si promisiuni fara acoperire. E placut sa stii ca vei trai o alta viata. Aproape ca te te si poti si lipsi de viata asta, daca nu ar exista amenintarile din poveste cu o viata vesnica mai proasta daca renunti la viata de buna voie. Credinta e dupa cum spune si numele o credinta, nu o realitate.

Un adevar nu e legitimat prin mumarul de persoane care il rostesc. O fantezie poate fi acceptata de un numar nelimitat de persoane ca tot fantezie ramane, iar un adevar poate sa nu fie rostit de nimeni si tot adevar ramane.

Eu am un comportament civilizat si corect si nu accept lucruri imposibil de verificat. Daca as accepta asemenea lucruri m-as simti inselat. Nestiinta si neputinta nu pot fi inlocuite prin credinta.

| Irinel15123532 a răspuns:

Da, Dumnezeu a creat universul.

| slayer09 a răspuns:

E si normal ca Dumnezeu sa fie creatorul Universului. In primul rand dintr-un haos nu poate iesi perfectiunea, deci din start se elimina teoria big-bangului. In al doilea rand pe langa legile fizice avem si legi sufletesti, legi "sentimentale". Oare legile astea sentimentale sunt iesite din materia big-bangului sau din maimuta?

| suntserios a răspuns (pentru slayer09):

Din maimuta. Ce animalele nu pot oferi afectiune?

| GicaGigekGica explică:

Sa zicem ca la inceput au fost doar niste microbi care au evoluat. Acestia nu au ochii sa vada dar toate vietuitoarele de pe pamant ii au, ce a zis microbul. Hai sa imi fac o pereche de ochii, sa ii leg la creier cu doua fire si sa vad ce fac pe aici.
Un alt exemplu ar fi corzile vocale si urechile, sunt convins ca viata se putea dezvolta prin "evolutie" si fara acestea happy Dar nu, cineva ne-a facut toate aceste organe ca sa comunicam

| Advvrt a răspuns:

La fel cred si eu. Am gasit mai demult pe net ca şansa ca o planeta ca a noastra este una la miliarde, cu alte cuvinte, nu cred ca vom mai gasi alta planeta ca a noastra. Plus ca totul este pus in perfect balans. Omul si toate creaturile de pe uscat, din mare si de pe cer sunt create perfect. Planeta noastra este perfecta. Avem oxigen, apa si toate elementele vitale.

| suntserios a răspuns (pentru Advvrt):

Si de unde stii ca nu sunt planete unde exista forme de viata mai evoluate decat noi si traiesc mai armonios fara apa si oxigen. De ce trebuie sa stabilim standardele la ce avem pe pamant?

| GicaGigekGica explică (pentru suntserios):

Eu cand vorbesc despre ceva vreau sa demonstrez deci vin si cu argumente. Sunt sigur ca nu mai este nici o planeta care sa aiba viata in afara de noi. In trecut oamenii se temea de paduri, si asa oamenii si-au imaginat ca in paduri se ascundeau tot felul de creaturi. Cand a fost cercetata padurea mai bine si s-au convins toti ca nu e nimic paranormal oamenii ziceau ca oceanul e infinit, ca sunt sirene si balauri care se ascund in ape si s-a dovedit ca nu e asa. Acum oamenii spun ca Universul e infinit, ca sunt extraterestrii dar candva se va dovedi ca nu e asa.
Deci in concluzie trebuie sa stabilim standarde ce le avem pe Pamant.