| Dumniezău a întrebat:

Voi credeti ca Dumnezeu exista? Daca da..va invit sa cautati in dex verbul "a exista". Acum mai credeti?

27 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

Cred ce vreau... Epictet(filosof stoic) fiind intrebat ce este Dumnezeu, a raspuns: ''Daca as putea spune ce este Dumnezeu, Dumnezeu n-ar mai fi ceea ce este si eu as fi Dumnezeu.''
Si ca sa fim chit, te invit la Pedalarea de Primăvară; duminică, 6 apriliie 2014, TM laughing sanatate

| robby212 a răspuns:

Tu chiar crezi ca poti face un crestin (in adevaratul sens al cuvantului) sa nu mai creada in Hristos datorita DEX-ului?
Te inseli.Nu ai nicio sansa. Daca suntem crestini cu adevarat, nimeni nu ne poate zdruncina credinta. big grin

| Mădă0611 a răspuns:

U.A.U. Gata, cu asta i-ai convins. Pentru ei dumnezeu chiar exista asa cum exista pentru tine Soarele, sa zicem.

| sublime89 a răspuns:

Cand vad ca pune intrebari pe TPU, cum sa nu cred in el?hee hee

| oprescudorin11 a răspuns:

Dumnezeu exista de la inceputuri, va dainui pana la infinituri, dictionarele se schimba mai des ca ciorapii tai!

| NGheorghe a răspuns:

Daca am stii ca exista nu ar mai trebui sa credem. Nu-i asa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Odata credeam si eu ca exista...
De ce nu mai cred?
Din cauza VIETII ''minunate'' pe care mi-a dat-o!
Viata mea e DOVADA VIE ca NU EXISTA Dumnezeu!
+alte zeci de miliarde de oameni mai putin ''pacatosi '' ca si mine dar cu mai multe dureri sufletesti si/sau fizice
(sa nu mai zic de copii-miliarde de asemenea in suferinta(unii doar bebelasi)-ei cu ce au pacatuit?
Ok-voi o sa ziceti pai nu ei au pacatuit ci parintii!
Biblia zice ca daca cineva iti face un rau sa nu te atingi (razbuni sau ORICUM ati lua-o) pe aceea persoana sau pe cineva apropiat acelei persoane(nu stiu exact versetele)-de asemenea Biblia spune sa fim IERTATORI caci si Dumnezeu ESTE!
Intrebare atunci:-de ce au si copii de suferit(copii)!-NU adultii care sa zicem ca o merita din cauza pacatelor!?
Ne minte Dumnezeu atunci cand zice ca e iertator?
Ceva nu se potriveste AICI!
?

Deci intrebare concluzionala:
Cum e Dumnezeu?-Crud sau Inexistent(eu prefer a doua varianta)!-adica pe cea LOGICA!
A treia varianta nu prea isi are logica!

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este un motiv întemeiat de ce permite Dumnezeu suferinţa temporar.
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005141

| DevilZmayCry a răspuns (pentru anonim_4396):

Zeci de miliarde de oameni? Pacat ca sunt in jur de 7, 4 miliarde de oameni pe planeta.
Just sayin'...

| robby212 a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde zecile de miliarde? laughing)
Suntem 7 miliarde actual, mai demult erau mai putini. laughing))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu nu exista.el ESTE, asa cum singur a spus; EU SUNT CEL CE SUNT.

| DarkAndDreary a răspuns:

'Voi credeti ca Dumnezeu exista?'
-Nu.

| HDeNiSaR a răspuns:

Da! inca mai cred!

| ClauditaSmile a răspuns:

Da tare. O sa primesti o groaza de explicatii pentru aceasta chestie.

| King18name a răspuns:

Da, eu cred indiferent de ce zice DEX-ul sau tu sau altii.winking a exista inseamna si > a se manifesta, a trai, a fi viu

| anedreaeaaa a răspuns:

Doat pentru ca nu crezi nu inseamna ca trebuie si pe ceilalti sa fie ca tine
Poate exista 2, 3 dovezi ca nu exista, dar una e sa gandesti logic alta e sa crezi.cine crede crede si punct, nu trebuie sa ne spui noua ce sa credem

| iurii75 a răspuns (pentru anedreaeaaa):

De fapt, ceea ce este considerat în prezent a fi credinţă este în mare parte credulitate — tendinţa de a crede cu uşurinţă, fără a avea o bază reală sau un motiv temeinic. Credulitatea se poate baza de multe ori pe „nisipurile mişcătoare" ale sentimentelor şi superstiţiilor. Aceasta nu este o credinţă bine fondată, întrucât nu are o bază demnă de încredere pentru a crede.
Credulitatea îi poate face pe unii să tragă concluzii pripite care s-ar putea să nu fie în conformitate cu adevărul biblic. În mod potrivit, Biblia ne avertizează în legătură cu credinţa nefondată: „Omul simplu [lipsit de experienţă, NW] crede orice cuvânt, dar omul prevăzător ia seama bine cum merge" (Proverbele 14:15). Apostolul Pavel a scris următoarele: „Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun" (1 Tesaloniceni 5:21). Biblia nu susţine credulitatea. Ea ne îndeamnă să avem o credinţă bazată pe dovezi.
Credinţa poate fi asemănată cu un lanţ ale cărui verigi, încrederea şi siguranţa, leagă omul de Dumnezeu.
„Credinţa este aşteptarea sigură a lucrurilor sperate, demonstrarea evidentă a realităţilor care totuşi nu se văd" (Evr. 11:1). Credinţa adevărată nu este credulitate, adică tendinţa de a crede ceva fără dovezi întemeiate sau doar pentru că aşa vrea cineva. Credinţa adevărată pretinde o cunoştinţă fundamentală, sau de bază, o bună cunoaştere a faptelor şi o apreciere sinceră a acestora. De aceea, deşi nimeni nu poate avea o credinţă autentică fără o cunoştinţă exactă, Biblia spune că ea se manifestă „cu inima". — Rom. 10:10.Credinţa este siguranţa că tot ceea ce promite Dumnezeu în Cuvântul său este ca şi împlinit.

| eternitate15 a răspuns:

Dumnezeu a fost, este, si va fi mereu...chiar daca sunt unii care nu cred in El....intr.o zi iti vei fi dorit sa fi crezut in El si sa i te predai in totalitate Lui.dar in ziua aceea va fi prea tarziu..si vei regreta...vei da orice ca sa se intoarca timpul inapoi dar nu vei mai putea... poate stii pilda cu Lazar si acel bogat...bogatul ar fi dat orice sa mai aiba din nou sansa mantuirii..deci,acum cat inca se mai poate, mai poate, cat inca ai sanatate, un dar atat de minunat si de pretios, intoarce.te la Dumnezeu...si cere.I Lui credinta...Si,asa pentru tine vreau sa stii ca am citit Biblia ..si iti recomand cu cea mai mare caldura sa o citesti si tu, dar sa o si implinesti...

| Dumniezău explică (pentru eternitate15):

Am citit biblia dar am citit-o cu cap, nu asa doar sa o citesc cum ai facut tu.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru eternitate15):

Multi atei au citit biblia, iar acest lucru le-a intarit "credinta".

| rotopercutor a răspuns:

Evident ca exista, si vietuieste alaturi de noi, El este peste tot si in toate, doar ca nu il poti vedea..it's like a ninja :3 desi canele meu este ateu(el mi a zis) eu cred ca exista, l am si vazut candva, success in a crede. Sper ca ai inteles ce am zis, si ca nu esti prea prost!

| flowerrs a răspuns:

Dumnezeu exista. Daca vei citi Biblia iti vei da seama de acest mare adevar. Dumnezeu te.a creat, si ti.a daruit viata si sanatate...cum poti sa nu crezi in existenta Lui? Nu il vezi pe El in orice lucru?

| Perseverance a răspuns (pentru flowerrs):

Mda din ce ai zis tu acolo reiese ca Dumnezeu este si in pacat, rautate, lacomie, invidie si toate cele de mai sus.(Deci Dumnezeul tau este si bun si rau..frumos)

| Dumniezău explică (pentru flowerrs):

Imi spui sa citesc biblia de parca tu o stii cel mai bine.Tu macar ai citit-o? Sunt curios...Ai cautat in dex macar ce ti-am zis? A exista-A fi, a se afla, a se găsi în realitate. Dumnezeul tau nu exista, dovedeste ca nu am dreptate.

| Scarbo a răspuns (pentru flowerrs):

Ceea ce spui tu e panteism.

Întrebări similare