| redy a întrebat:

Voi credeti ca exista Dumnezeu? Eu cred ca nu. De ce spun asta? Pentru ca oamenii cu care am am luat eu cunostinta de-a lungul vietii si care au facut lucruri bune, in cele din urma au devenit foarte nefericiti cu o gramada de probleme iar cei pe care-i cunosc ca fiind rai, acum sunt realizati, cu case, masini, bani, realizati profesional si familial. Hmm, ce curios, un fel de paradox, nu-i asa?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si garantezi tu ca acei oameni rai si cu bani, sunt si fericiti? fiindca eu nu cred ca sunt.sunt multumiti de viata pe care o duc.dar fericiti nu sunt.nici nu stiu cu ce se mananca fericirea, si habar nu au cat de putin ii trebuie unui om sa fie fericit.si tu nu crezi in existanta lui Dumnezeu din cauza asta? m-am linistit.heiii ateilooor? uitati inca unul care gandeste logic.luati-l cu voi.noua nu ne trebuie.e ciudat ca a trebuit sa postezi la religie faptul ca nu crezi.

33 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Fericirea nu sta in bani si posesiuni materiale. Poti sa fii fericit,caminul tau sa fie un coltisor de rai, si altii pot sa aiba palate si se simt goi, neiubiti si parasiti.Atitudinea inimii conteaza.Acesta este secretul fericirii, sa fii multumit cu ceea ce ai si atunci, ai pace in inima ta.Sa-ti dau un exemplu.Erau o familie pe care o admiram foarte mult. Aveau o situatie materiala foarte buna,afaceri,ea era foarte frumoasa,tot timpul umbla imbracata numai de firma, avea bani multi si ma gandeam eu ce fericita trebuie sa fie aceasta femeie.Dar, dupa un timp am realizat ca nu era asa.Ei doar pozau ca o familie fericita.Erau chiar la un pas de divort. Apoi am auzit ca este foarte bolnava, si ca este foarte geloasa si din aceasta cauza sunt nefericiti.

| FucktheSystem a răspuns:

Cui îi pasă de răsplata de după moarte, dacă ești ateu și mai bun ca un creștin tot în iad ajungi, tare nu?

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Cam asa ceva?-:

| Allrc24 a răspuns:

Cei buni au necazuri si nefericir deoarece bunul Dumnezu le testeaza credinta.totul este ca un test care se intinde pe toata viata.din momentul nasterii pana in momentul mortii "dai lucrare la mantuire" sa zic asa.cand suna clopotelul...nu mai e timp pentru alte rezolvari.asa ca incercati sa"va dati silinta pentru acest test" cat aveti timp.Acceptatil pe Iisus Hrisots ca Domn si Mantuitor si veti fi mantuiti e simpluhappyDomnul sa va lumineze.Numai binehappy

| Angel0 a răspuns:

Deja i-ai judecat pe oamenii cu care ai luat cunostinta. Oare au avut parte de o judecata dreapta?

| Maidanezul a răspuns:

Care crezi tu ca este mai fericit ala cu case masini droaia de curve si 7 neveste schimbate ii mai tremura si nadragii ca il ia fiscul. Fericit era si regele tutunului acum este la 2 m sub un mormint frumos. Oare este mai jalnic bunicul cind inchide seara grajdul si aude porcul grohaind ca e satul apoi se uita la tv 10 min face 3 sf cruci scuipa in sin.Se aseaza la masa bea o tuica apoi maninca gaina din batatura ce ramine da la potai ca se ling aia pe bot de pofta apoi ii lasa slobozi in curte, Se culca bunicul si doarme cu sforaituri.Eu zic ca bunicul este mai boier ca toti.De psiholog satul nu a auzit, are chef de vorba se duce la vecini, vrea sa vada o nepoata pune caii la caruta si la drum ca satul este mare. Duminica la Sf Biserica apoi mai schimba o vorba cu lumea.

| Raquella a răspuns:

Bineinteles ca exista.El lasa soare si nori si peste cel bun si peste cel rau. Apoi la judecata va desparti pe cei buni de cei rai.

| aliceinchains a răspuns:

Și ca să răspund și eu, așa-i, nu există dzău, rai, iad, draci, unicorni etc.

| Anonymus314 a răspuns:

Ideea proasta pe care ti-ai format-o din filme si desene animate nu dovedeste ca nu exista Dumnezeu,El exista cu adevarat, faptul ca cei buni care bla bla... cum sa-ti explic ca sa intelegi.
Oamenii buni intotdeauna vor fi ispititi aici pentru ca la sfarsitul vietii sa aiba o comoara mult mai mare de cat cea de aici,de pe pamant si anume Imparatia Cerurilor.
Cei "rai" nu sunt ispititi ei si-au dedicat viata banilor si lui satan astfel ca nu mai au necazuri(aparent).
Dumnezeu exista,faptul ca nu-l vezi nu inseamna ca nu exista.
Sa o luam logic,o pictura este realizata de un pictor, daca nu-l vezi, inseamna ca nu exista?

Răspuns utilizator avertizat
| ionutzul31 a răspuns:

1.Faci bine, primesti bine si viceversa.
2.Du-te si cauta un dex
3.vezi ce inseamna paradoxwinking

| Minnie a răspuns:

Cei care sunt rai si realizati, cum spui tu, vor plati dupa moarte iar cei buni vor fi rasplatiti dupa moarte.

| Ana_6759 a răspuns:

Exista,asculta-ma pe mine. Daca te rogi, El iti face bine.Si pe mine m-a ajutat foarte mult sa scap de boli si de alte probleme.

| aliceinchains a răspuns (pentru Ana_6759):

Nu doctorul și medicamentele te-au ajutat să scapi de boli?

| Klepto a răspuns (pentru aliceinchains):

O sa spuna cineva ca dumnezeu a ghidat mintea doctorului sa puna diagnosticul potrivit si sa dea medicamentele potrivite, asa o sa fie, parol.

On topic, fiecare cu valorile sale, fiecare cauta ceea ce crede ca o sa-l faca fericit, sau daca o sa aiba x sau y, o sa fie fericit.Nimeni nu este fericit cu ce are, este o regula universala, putini sunt cei care se multumesc cu ce au, dar este in natura umana sa vrem mai mult.
Tot nu inteleg ce are de-a face dumnezeu cu toate astea, exista si crestini bogati si realizati profesionali, adica si oameni buni dpdv. crestineste.Nu este ca si cum dumnezeu a recompensat pe cei "rai" ca ei n-o sa intre in rai, asa ca le-a dat avutie pe pamant, iar pe cei buni ii incearca cu greul ca in rai o sa se desfete.
Plus ca nu exista om bun sau om rau definit complet, ala bun a si gresit, a rau a si facut bine, sunt doar perceptii diferite.

| aliceinchains a răspuns (pentru Klepto):

Hm, ai dreptate, deja se născocesc tot felul de lucruri. Acum câteva luni, pe stradă, dacă aș fi fost cu câțiva metri mai în față, m-ar fi lovit în plin o mașină. Mi-a spus cineva că dzău mi-a încetinit mersul și de-aia nu s-a întâmplat. laughing

| Klepto a răspuns (pentru aliceinchains):

Intamplarile astea care n-au avut loc sunt pe conceptul "dumnezeu are grija de noi, este omniprezent, omniscient, omni-impotent ca duhul sfant i-a facut ceva lui Maria", un "daca si cu parca dus la extrem".
Dupa ce ai scris tu aia, sigur o sa se gasesca scuze si mai si; ai ramas fara picioare in acel accident ca dumnezeu a vrut sa traiesti si sa-ti vezi nepotii sau acel bolovan primit in cap acum 20 de ani a fost ca sa-ti salveze viata, daca n-ai fi fost o leguma, ti-ai fi vazut fii certandu-se si sotia parasindu-te si ai fi facut atac de panica cu tenta spre infarct si ai fi murit de inima rea si suparare.Sky's the limit cand vine vorba de astfel de scuze si "intamplari miraculoase".

| Maidanezul a răspuns (pentru Klepto):

"Coincidenta este felul in care Dumnezeu se face anonim"
Albert Einstein
PUNCT

| Klepto a răspuns (pentru Maidanezul):

"Coincidenta este doar o coincidenta si doar atat, mintea umana fiind atrasa de necunoscut si mister, are tendinta de a face din ceva banal ca o coincidenta ceva magic, ceva imposibil, un semn al destinului"

Klepto

Doua puncte, ca seamana cu sfarcurile.

| Maidanezul a răspuns (pentru Klepto):

Vise coane vise

| Ana_6759 a răspuns:

Nu,intr-un fel nu doctorul. Dumnezeu m-a indrumat la un doctor care m-a facut bine si nu mai am nimic.Si asta s-a intamplat dupa cateva zile de rugaciuni aprinse.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Nu ajuta in nici-un fel societatea dar e perfect fericita si bani din ce in ce mai multi." Crezi ca un om egoist e un om fericit? A avea de toate si a nu duce lipsa de nimic nu inseamna neaparat fericire. Sigur are vicii ascunse pe care le mascheaza foarte bine si pozeaza in omul perfect. Daca nu da nimanui nimic ci doar ia din toate partile, e normal sa aiba bani din ce in ce mai multi. Probabil e respins din cauza laturilor negative si crede, ca foarte multi altii, ca banii iti dau demnitate si onoare, ca a avea multi bani inseamna a fi cineva important. Oameni care traiesc pentru ei insisi, sipretuindu-i pe ceilalti. Oamenii care cred ca un statut le garanteaza caracterul. Oameni de forma si fara fond.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe vremea cand dumnezeu se chinuia inca sa faca apa, diavolul isi fierbea deja tuica la cazan. Destul de linistit...winking

| DedeJam a răspuns:

Dc intotdeauna toti care fac lucruri bune trebee sa traiasca bine? Daca ar avea CREDINTA in Dumnezeu nu le'ar mai pasa cat de bine traiesc. Na...Asta'i doar parerea mea. Tu gandesti cum vrei.

| redy explică (pentru DedeJam):

Pai nu asta-i logica spirituala? Faci bine, esti rasplatit pozitiv. Faci rau, esti rasplatit negativ.

P.S. - asa ca o oarecare legatura, am auzit undeva, daca ar fi sa privim in perspectiva. Cica termenii astia de " vei fi rasplatit", "ti se va da", " roaga-te si vei fi primit", " judecata ", "pedeapsa" sunt doctrine ale ortodxiei ruse, rezultand carne de tun indobitocita de fostul comunism. Tot timpul asteptam sa ni se dea daca ne rugam dar nu facem nimic practic. De-aici si morlocii aia care se calca-n picioare pentru sarmale si vin. Asa am fost invatati. Reflexe vechi. Stim sa stam cu mainile in buzunar si sa aratam cu degetul sau daca primim sa spunem ca "sarmalele sunt cam reci."

| justemoi03 a răspuns:

Normal ca exista nu vezi si in filme cei credinciosi sunt pusi la incercare de Dumnezeu...de fapt credinta lor este pusa la incercare

| anonim_4396 a răspuns (pentru justemoi03):

Scuze că îţi dau replay dar nu mă lasă să răspund.
Normal că cred în Dumnezeu. Acestea sunt încercări.
Să vadă cât de credincioşi suntem. Cei răi vor plăti toate relele care le-au făcut, când vor muri, iar cei buni vor avea loc aranjat lângă Dumnezeu.
¤lolozilla, sunt de acord cu tine.
Eu cred în Dumnezeu.
Şi voi crede în continuare.

| redy explică:

@ DDDeee - ca tot vorbeai de filme, a existat un documentar foarte interesant lunea trecuta pe Discovery Channel in care s-a demonstrat ca Dumnezeu nu exista.

@Minnie - cunosc o persoana foarte avuta mai de aproape si nu vad nici un fel de detaliu care sa o dea de gol ca ar fi nefericita. Nu ajuta in nici-un fel societatea dar e perfect fericita si bani din ce in ce mai multi.

@speeder96 - cand eram mai mic parca simteam ceva cand intram in biderici, acum, cu toate ca am vizitat aproape toate manastirile Romaniei, nu simt decat un fel de gol... un fel de nimic... laughing

@trantorel - cine sa ma ia?

@ Ana - o fi...

| Anonymus314 a răspuns (pentru redy):

Cand esti mic esti curat,pentru ca nu cunosti inca pacatul.Dar odata cu cresterea devii curios,din ce in ce mai curios.
A,referitor la faptul ca ai vizitat toate Manastirile Romaniei, una e sa te duci, sa te rogi sa te ajute Dumnezeu in ceea ce vrei sa faci si alta e cand te duci ca la muzeu, numa sa vezi ce face... cum spuneti voi "popa".

| redy explică:

@adi73 - nu stiu cum sta treaba asta cu egoismul, pentru mine e relativa. Mie egoisti mi se par aia care se calca in picioare la moastele cuiva pentru doua sarmale si un pahar de vin. Am un dispret pentru astia. Egoisti mai mi se par si nenorocitii care intra in biserica sa puna "acatiste de bine" pentru dusmanii lor.

@lolozilla - LOL

@Klepto - LOL

@speeder96 - "cum spuneti voi "popa"... noi care? faci o separare? esti cumva diferit de altii?

@larix - da. da.

@Adinusss - eu nu inteleg partea cu testele, incercarile. Face Dumnezeu caterinca de noi? De ce atat mister? De ce nu vine sa stea deasupra si sa zica: "Da, uitati-ma, exist. Gata cu misterele si toate incercarile la care va pun. Ori sunteti cuminti si buni ori va trimit la mama dracului"

@ionutzul - du-te si tu din nou in dex la paradox si alege una din variante pentru ideea mea.

@maidanezul - da... ala cu 7 case e mai fericit si nu stiu cate curve. Bunicu' e prins in sistem si se gandeste sa vanda porcu pentru datorii la fisc.

@mitch - nu stiu cine m-a creat asa cum nici tu nu stii.

@ana - coincidentze...

| alexandra20fs a răspuns:

Exista!