Mai multe surse de informare gasesti si aici:
http://www.godisimaginary.com
www.morometia.ro/ofcr/
www.asur.ro
http://www.facebook.com/groups/ateiagnosticiromani
http://www.facebook.com/eusuntdumnezeu
Da, cred, iar ceea ce m-a ajutat a fost un studiu aprofundat al Bibliei si creatia.
Daca stai si te gandesti ce e dumnezeu vei vedea ca doar produsul imagineuti umane atat, iar biblia o colectie de basme furate din alte basme
Nu te ingrijora; chiar și marii oameni ai Scripturii au avut îndoieli în viața lor. Este normal lucrul acesta. Credința trebuie pusă la încercare pentru ca omul sa vadă dacă ce este în el este credință autentică sau imitație. Deci Dumnezeu nu aduce încercarea in viata celui care se declară crestin pentru ca să vadă El ce este în om, ci pentru ca să vadă creștinul ce este în el. Si lucrul acesta este bun.
Tu trebuie să intelegi ca credința nu este sentiment, ci încredere în Cuvântul lui Dumnezeu, adică în Biblie. Problema este ca tu nu esti familiarizată cu Biblia. Poate că n-ai citit-o niciodată sau ai citit-o o dată sau de două ori în viață. Dacă vrem să avem un trup sănătos și rezistent noi nu mâncăm doar o dată sau de două ori în viața. Tot asa stau lucrurile și în domeniul spiritual. Noi trebuie să ne hrănim zilnic cu pâinea si apa vieții. Este timpul deci să cauti să cunosti pe Dumnezeu. Fă-ți rost de o Biblie si citește în fiecare dimineață cate un capitol cu dorința, cu o atitudine a inimii de a cunoaște adevărul. Dacă nu înțelegi un verset sau un paragraf nu-i nimic; mergi mai departe căci vei vedea ca Biblia se explică pe ea singură. O să vezi astfel cum norii de îndoială vor fi risipiți. Mai mult, vei avea o parte de o bună dispoziție în ziua în care vei citi din Biblie. Lasă mintea să fie atrasă în meditatie pe parcursul zilei asupra capitolului pe care l-ai citit in ziua respectiva, întrebându-te ce vrea Dumnezeu sa spună în acel capitol. Vei fi mult binecuvântată dacă vei face asa.
Da eu cred in Dumnezeu.De ce? Fiindca El exista si mi-a aratat personal ca exista scotandu-ma din ghiarele mortii de vreo 2-3 ori in trecut.
Citeste pe www.everystudent.ro la capitolul existenta si vei vedea motive minunate pentru a crede in Iisus, in Dumnezeu.Pace
Multi oameni sunt salvati de la moarte. si totusi nu sunt considerati zei. salvarea de spitalul de ugente. si de unde stii ca nu au fost zeii grecilor sau a egiptenilor etc? asa preferi tu sa crezi ca ai fost salvat. cand de fapt e doar o intamplare... nu e in sine o dovada.
Esti confuza pentru ca traiesti intr-o lume confuza, care se lauda ca e "moderna" si avansata, dar care inca crede in basme cu zei si demoni din antichitate. Suntem la inceputul unei lungi perioade de tranzitie dinspre o lume a ignorantei spre o lume a cunoasterii. La finalul acestui proces, omenirea va fi in sfarsit libera, si va putea explora necunoscutul fara prejudecati. Dar, probabil, mai e mult pana atunci.
Tu esti libera sa crezi ce vrei. Dar trebuie sa stii ca stiinta nu a descoperit nici cea mai mica dovada a existentei unei fiinte supranaturale. Asa ca pina nu aduce stiinta dovezi despre existenta unui Dumnezeu, traieste in mod rational, accepta sa fii iubita, iubeste, dar nu te destrabala, nu ca ar fi un pacat, ci pentru ca este pacat de tine sa devi imorala!
In plus de asta, nu uita ca Isus si-a sacrificat viata pentru ca si TIE sa iti fie iertate pacatele, asa ca nu e cazul sa ai remuscari cand faci sex, ci doar atunci cand faci sex neprotejat, ca banuiesc ca asta ti-ar fi durerea legata de Dumnezeu!
Informeaza-te. citeste Vechiul Testament din biblie si iti dai singura seama ca e o prostie scrisa de niste primitivi acum aproape 2000 de ani. dumnezeu zice: "Daca un om merge cu o femeie maritata, daca merge cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea sa fie pedepsiti cu moartea." alte indemnari la crima din biblie le poti vedea aici http://alturl.com/sgkid deschide chiar biblia din casa si verifica faptul ca nu spun minciuni. "Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea." biblia online: http://biblia.resursecrestine.ro/exodul/31 toate prostiile din biblie le gasiti subliniate pe http://www.evilbible.com/Murder.htm
Se discuta pe aici cumva gramatica vreunei limbi? Tu de ce nu raspunzi celui care intreaba? Dzeu se scrie cu majuscula? cine spne asta tu? Daca e inceput de fraza da, daca e in fraza scriu cum doresc, dzeu nu este un nume, este o functie daca ii putem spune asa.deci daca esti sofer nu scrii sofer cu S mare ci cu s mic. Daca spunea cumva Jehova da ala e un nume, deci nu te mai da mare ca ai stii limba romana.Stii cum se spune, vorbeste tocmai cel care greseste, el atrage atentia altora, dar nu se vede pe sine. Apoi oamenii de stiinta daca nu recunosc ceva nu vad de ce ar scrie cu tu ceri? Tu probabil asa faci, pentru ca pentru tine chestia asta este de f mare importanta.Deci nu cauta sa obligi pe nimeni sa creada in ce crezi tu, doar pentru ca asa vrei tu, doar pentru ca asa crezi tu.Si inainte sa incerci macar sa arati ceva adu dovezi, pentru ca traim intr-o lume materiala unde se lucreaza cu dovezi materiale, cel putin la ora asta.Cind om fi pe alta lume, stiu si eu la dzeul tau atunci lucram cu ce avem acolo, asta vorbin asa ipotetic.Si ce dovada ai tu ca biblia, hai sa luam doar vechiul testament are o vechime de cit spui? A uitasem stii ca asa spune biblia.Sau poate o sa spui ca asa au stabilit oamenii de stiinta.Pai ce faci acum crezi oamenii de stiinta? Te contrazici singur.Biblia nu are o vechime mai mare de citeva sute de ani. Vorbesc de biblia asta ce o gasim astazi.Scuze ca ma bagai si eu desi nu voiam sa arunc eu cu piatra, doar am atras atentia.Nu asa facea Isus?
Vo într-adevăr aruncati cu pietre unii in altui; va raniti singuri din pricina nestăpânirii firii voastre. Dumnezeu este o Persoană. Iar daca Numele Lui este o functie, atunci in cazul acesta nu este El mai mare ca noi si trebuie sa ne temem de El? Dar oamenii nici de bunăvoie si nici de frica nu ascultă de El.
Daca tu crezi in ceva imaginar,trebuie cumva sa cred si eu? Adica ma obligi sa cred,ori sa spun ca si tine? Dar cine esti,cine te crezi? Ma obligi tu sa ascult de cineva neexistent? Si hai sa admitem vorbind ipotetic ca ar exista cineva,cu ce drept vii tu sa ma obligi sa cred sau sa accept pe cineva? Uitati cu ce idei veniti,cu idei din astea dictatoriale,fugi omule de aici ca nu tine. Vreti sa aplicati ce spune in biblia voastra,scuze in cartea unui alt popor decit al tau? Nu aveti sanse indiferent citi veti fi, veti sfirsi invinsi de dei citiva nereligiosi si stii de ce? Pt ca cei citiva nereligiosi duce lumea asta mai departe, pentru ca ei va cara pe voi in spate, ati devenit deja o povara, sinteti o frina in calea dezvoltarii si progresului umanitatii.Cu toate astea aduti aminte ca cei citiva nereligiosi au reusit sa scoata lumea din epoca intunecata a evului mediu unde biserica, religia taia si spinzura.Deci nu veni tu sa imi spui mie in cine sau ce sa cred.Nu sint curios de zeul tau sub absolut nici o forma.Nu am venit eu sa te oblig sa nu crezi in ceva. Faci ce doresti atita timp cit nu ma afectezi material,social si asa mai departe, pentru ca traim intr-o societate unde trebuie sa te supui unor legi care se pare nu sint cinstite sau logice.Dar cum am spus acesti nereligiosi vau carat atita amar de vreme, datorita acestora scrii tu acum aici pe calculator, respiri si asa mai departe, altfel cine stie prin ce pestera erai acum si ce frunze de banan aveai in jur daca erai norocos sa o ai si pe aici.Nu arunca nimeni cu pietre in nimic, asa aveti voi impresia, Tea jignit careva personal? A ca a vorbit de cineva imaginar asta te deranjeaza? Imi pare rau sa spun dar nu te baga nimeni in seama daca vii si spui uite X mi-a facut rau ca nu stiu ce facu lui dzeu, a scris cu d mic si nu cu d mare.Ce naivi mai sinteti.Stai linistit ca nu iti fac nici un rau, doar incercam sa arat ceva simplu, logic, cinstit. Daca tu nu rumegi asta imi pare rau pentru tine, faci ce crezi ca e mai bine dar nu cere altora sa faca la fel. Daca pentru tine dzeu este o persoana uite ca pentru mine nu este decit un personaj de basm. Daca tu crezi un dzeu uite eu cred in Harap Alb.Fa o comparatie intre cei doi si te asigur ca personajul meu este mult deasupra celui in care tu crezi.
S-a dat funda mersi fetei
Cred că aici s-a petrecut o mică confuzie. Informațiile de mai sus sunt din Vechiul Testament. Ortodoxia nu are nicio legătură cu V.T., decât cu cele zece porunci. Și ce este Sabatul? O sărbătoare a evreilor, care la rândul lor nu au nicio legătură cu Noul Testament. A nu se confunda Sabatul cu duminica. În plus, deoarece legile din V.T. erau un fel de "legea sângelui", Iisus a venit cu " legea nouă". Noi ne luăm după N.T.
Nu e VT tot din "sfanta" biblie? nu porunceste sa ucida insusi "iubitorul" dumnezeu?
Recomand sa citesti si celelalte intrebari din categoria Religie de pe site si vezi ce crede lumea.
In viata trebuie sa ceri dovezi cand cineva iti spune ca un lucru e adevarat si sa le verifici +testezi ca sunt adevarate. ca altfel ajungi sa crezi iar in povesti de genul mos craciun e adevarat, cum credeai cand erai mica.
Da, cred!
De ce? pentru ca văd rezultatul la ceea ce face El peste tot. Îl văd de cate ori merg la bunici, in bunica mea care ar fi trebuit sa fie moarta de zeci de ani fara El, îl văd de cate ori Îi cer ajutorul, ori de cate ori scap din situații critice si fara ieșire. El e peste tot, trebuie doar sa vrei sa-L vezi.
Arata-l pe dumnezeu si noua daca il vezi. noi de ce nu il vedem? bunica ta cand e bolnava se duce la biserica pentru tratament cu facut cruci sau merge la spital la oamenii de stiinta ce au tehnologie si medicamente? acum 200 de ani in urma durata medie de viata era cam 45 iar acum e cam 70 deoarece s-au facut progrese mari in stiinta si medicina. bunica ta nu ia pastile? alea sunt facute de biserica sau de stiinta?
Bunica mea nu a luat pastile in viața ei si singurul spital unde a mers a fost maternitatea. Da nici nu mergea la făcut cruci si pupat moaște ca nu e ortodoxa, ci s-a rugat de fiecare data.
anonim_4396 întreabă:
XatomisX întreabă:
Idontcare69 întreabă:
VLadAlexandru05 întreabă: