| LittlePoppy a întrebat:

Voi crestinii, ultrareligiosii, credeti ca atotputernicul va iarta orice numai pentru ca mergeti la biserica si ziceti la tot pasul "Doamne ajuta"?
Am asistat azi la o scena teribila.
O femeie conducea intr-un trafic aglomerat si lent. Nerabdatoare si smechera, a intrat pe contrasens (si peste linie dubla continua!) si a depasit coloana in viteza. La un moment dat, a aparut o masina din fata. Lovitura puternica, lovituri si in masinile din coloana. Cred ca a vrut sa intre in coloana dar nu pot sa-mi dau seama la ce viteza avea. Din cei doi copii din masina, unul a murit pe loc, pe celalalt l-a luat ambulanta in stare grava.
Aici incepe balciul. Femeia tipa mereu ca cineva a blestemat-o, pentru ca ea e credincioasa, merge la biserica si ca Dumnezeu nu i-ar fi dat o astfel de incercare. Mai mult, avea tupeul sa-l acuze pe cel de pe contrasens (contrasensul ei) ca e vinovat pentru ca... era pe strada. Tipa intreband "nu ai vazut ca vin eu?" Dar chestia cea mai ciudata e cea spusa mai sus: e credincioasa si poate face orice, atotputernicul o iarta/pazeste. Chiar asa de rau va imbrobodesc preotii?

11 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu i- a dat Dumbezeu nici o incercare, a fost alegerea ei sa- si asume riscul de a intra pe contrasens punand in pericol viata ei si a copiilor.

| Mayhem666 a răspuns:

Atunci sa ii rugam pe crestini sa explice starea de fata a Africii. Sunt nerabdator sa aud raspunsul lor.
Africa este 49% crestina. Asta e aproape jumatate din toata populatia Africii, dar starea lor e foarte trista.
Pe ei de ce nu ii pazeste si ajuta Dumnezeu? Pe ei i-a uitat?

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj fictiv de poveste puerila, primitiva si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori, deci nu poate ajuta pe nimeni cu nimic, oricat de credul in povesti fanteziste este si indiferent de ritualurile primitive si fara rost pe care le practica individul respectiv.

| CostinAlamariu a răspuns:

"Voi crestinii, ultrareligiosii, credeti ca atotputernicul va iarta orice numai pentru ca mergeti la biserica si ziceti la tot pasul "Doamne ajuta"?"

Nu, nu credem asta happy

Credem sau mai bine zis nădăjduim în iertarea și mila lui Dumnezeu dacă pocăința noastră este sinceră si vine din toată inima =)
Daca nu vine din toata inima e degeaba orice manifestare exterioara.
Mersul la biserica e bun, dar ca sa ne folosim de el trebuie sa trăim cu inima curata sfintele slujbe.

Femeia a gresit spunand ce a spus, dar cine esti tu sa-i judeci slabiciunile si greselile ei?

| iurii75 a răspuns:

In legea dată Israelului se punea accent și pe siguranță, viața era considerată prețioasă.
Că unii n-au judecă e altă treabă...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Nu vă înșelați! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Ceea ce seamănă omul, aceea va și secera." - Galateni 6:7

Așadar, reiese că Dumnezeu va răsplăti fiecăria după faptele lui.

| Yuoia a răspuns (pentru anonim_4396):

Hahaha, Dumnezeu spune si bancuri?!
Stiu destui care au pacatuit intreaga viata si au murit fericiti. Nu au platit cu nimic, nici o clipa.

| h379m3973423 a răspuns:

Unde? Dă-mi și mie adresa.

| Eisenheim a răspuns:

Atotputernicul e atotputernic,asta nu înseamnă că e și prost happy sa zicem că lucrezi,și șeful îți spune: pentru că lucrezi pentru mine o să am grijă de tine,îți dau bani, și mâncare ba și cazare happy. Bun, și tu te duci te îmbeți și sări de pe bloc, pai el a avut grijă de tine, dar dacă tu o iei razna cum sa te mai salveze?! happy

| bettybetty a răspuns:

Știi cum e. "Unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere". Oamenii au ajuns atât de răi și prosti încât au distorsionat rău imaginea Lui Dumnezeu. Au uitat cine e și cu cine au de aface. Bineînțeles că Dumnezeu nu te iartă daca mergi la biserica sau faci 100 de rugăciuni. E scris că ascultarea face mai mult decât jertfa. In biserică toți suntem sfinți, adevărul e însă în afară. Și dacă afară ești diferit, înseamnă că ești doar un ipocrit. Pe oameni poți minți, pe Dumnezeu niciodată.

| Lusiaa a răspuns:

Mi e scarba de de astea