| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Voi cum vedeți conceptul de Rai si Iad? Vad o grămadă de filmulețe pe YouTube în care majoritatea se postează spunând povesti despre Rai si despre Iad și le descriu în detaliu! Nu spun ca toate aceste marturii ar fi false dar multe dintre ele nu au logica! Vreau sa spun ca o fata de vreo 19 ani descria în detaliu Raiul cu pomi fructiferi și pajiști strălucitoare și alta fata care descria iadul in detaliu, lucru care din punctul meu de vedere este imposibil! Parca în Biblie și din mărturiile sfintilor nimeni nu poate sa descrie Raiul sau iadul în detaliu deoarece este imposibil de descris și frumusețea Raiului cât si iadul cel înfricoșător! Adică mai demult mi-a spus un preot ca Apostolul Petru ar fi fost în al nouălea cer unde era atât de frumos încât nici nu putea sa descrie ceea ce a văzut acolo! Și în plus din ce am mai auzit de la diverse persoane credincioase care merg des la slujba duminica preoții spuneau ca o parte a Raiului este atât de strălucitoare încât niciun suflet nu poate sa vadă ce este și ca iadul este atât de întunecat incat nu se vede nimic din ce este acolo și sufletele care se presupune ca se chinuiesc! Oare cum au reușit totuși acei oameni sa descrie în detaliu Raiul și iadul? Cum vedeți voi acele marturii, sunt în credibila și seama cu ce scrie in Biblie?

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

In Biblie nu exista rai si iad. Dogma respectiva a fost inventata dupa ce se incheiase scrierea Bibliei.

| RAY a răspuns:

In biblie scrie clar că nu există nimic în viața de apoi,cei care afirma așa clar nu au legătură cu Biblia,la apocalipsa Iisus va învia pe toți în trup, până la judecata numai existam, cei care sunt scriși în cartea vieți, din punctul meu de vedere viața de apoi este o fantezie umană, nu ar avea sens sa cânți pe norișori, conștiința este creata de magnetismul creierului este dovedit științific

| EestiSodalane a răspuns:

Personal nu le iau in seamă. Oricine poate zice orice. Raiul și Iadul sunt stări spirituale. Noul Ierusalim este descris simbolic în Apocalipsa Sf. Ioan.

| alfons2390 a răspuns:

Ca si substanta sunt asemnatoarea diferenta o face populatia. In iad esti cu versiunea ta malefica iar in rai cu cea angelica. Paradisul este rezervat doar dumnezeilor. Ai de trecut prin multe pana sa ajungi acolo inclusiv iad si rai.

Întrebări similare