Eu i-L vad pe Dumnezeu in tot ce este bun pe acest pamant(nu-L vad in icoane sau alte alea)Mi-L imaginez din ce scrie in Biblie ca fiind un om iubitor dar inacelasi timp nemilos daca nu-i faci voia si refuzi sa crezi in el! E doar parerea mea(fiecare i-L vede in modul lui)Eu i-L vad pe Dumnezeu print tot ce e frumos pe pamant!
Emmas vad ca sti foarte bine religie intre ghilimele dai fun unuia care zice ca Dumnezeu este om.
Isus a luat chip de om.El este singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni.Omul Isus Hristos.
Da este adevarat dar era vorba despre Dumnezeu, nu despre Isus Hristos. Nu o luati la intoarcere acum.
,,Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos,,
Tu ai dreptate. Dr noi nu vorbeam despre Isus. Dar multi il confundati pe Dumnezeu cu Isus. "Ca fiind un om iubitor"- vreti sa spuneti ca era vorba despre Isus?
Isus este Fiul lui Dumnezeu.Deci in esenta este Dumnezeu.Nu este un alt nume nici in cer nici pe pamant in care sa primesti mantuirea.
Isus nu este Dumnezeu. Numele lui Dumnezeu din Biblia care a fost scos de catre crestini este Yahwe. Isus, conform Bibliei este fiul sau. Dumnezeu nu se compara cu nimic deci cu "Deci in esenta este Dumnezeu" mai uimit. Isus este creatia lui Dumnezeu.
Isus este de la inceput.La inceput era Cuvantul si Cuvantul era Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu.Mai citeste Biblia. Si daca un om are un copil in esenta acel copil este om, nu? Asa este si cu Isus.
Este drept si sfant.La Golgota s-au intalnit dragostea cu justitia lui Dumnezeu.In dreptatea si sfintenia Lui pedepseste pacatul.Dar in dragostea Lui a platit pretul, daruind pe singurul Sau Fiu ca sa plateasca pretul.
Exact,foarte bine ai inteles.El ne pedepseste ca sa intelegem ca ne doreste fericirea noastra eterna.Asa cum un parinte il duce pe copil sa faca injectii urmarind insanatosirea copilului.
" Cu cine voiţi să asemănaţi pe Dumnezeu? Şi cu ce asemănare Îl veţi asemăna?
„Cu cine Mă veţi asemăna, ca să fiu deopotrivă cu el? – zice Cel Sfânt."
Dumnezeu nu are asemănare nici în Cer nici pe Pământ!
El nu are chip omenesc, Dumnezeu este unic!
Iar eu mi-l imaginez aşa cum Îl descrie Biblia:
Apocalipsa 1 :12 M-am întors să văd glasul care-mi vorbea. Şi, când m-am întors, am văzut şapte sfeşnice de aur.
13 Şi, în mijlocul celor şapte sfeşnice, pe Cineva care semăna cu Fiul omului, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur.
14 Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada; ochii Lui erau ca para focului;
15 picioarele Lui erau ca arama aprinsă şi arsă într-un cuptor; şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
Ca pe o persoana invarsta, asa cum a spus Daniel,, Ce Batran de Zile'', dar o persoana buna si iubitoare, plin de intelepciune si cunostinta. Daniel7:13,14
Urmaresti antena3? Si te mai si emotionezi la ce rahat mananca aia acolo?
OMG!
De ce, tu nu crezi?
Pacatos mai esti!
Draga Emas, dupa cum spunea Ahava, Dumnezeu este Fiinta spirituala personala Infinit Superioara fiintei umane! Si dragilor Dumnezeu nu este un Batran intelept! El e fiinta spirituala! Chiar daca Duhul Sfant a luat chip de porumbel la Botezul Domnului, El nu este in Sine porumbel, ci Fiinta spirituala! De aceea nici reprezentarea Sfintei Treimi, cu Dumnezeu Tatal in chipul unui "batran vechi de zile", cu Fiul, si cu Duhul Sfant in chip de porumbel, nu este acceptata de Biserica Ortodoxa. Chiar daca profetul Daniel a avut acesta vedenie, Dumnezeu Tatal este in Sine o Fiinta spirituala absoluta; la fel si in ceea ce priveste persoana Sfantului Duh: chiar daca a luat chip de porumbel, si El este o fiinta Spirituala absoluta! o zi buna emas si numai bine!
Eu cred ca Dumnezeu exista, dar nu cred toate prostiile de la posturile de televiziune. Dumnezeu este extrem de iubitor dovada suntem noi, pentru ca inca traim.
Auzi aia nu este adevarat este o minciuna! dumnezeu nu sta pe net! chiar crezi asa ceva? :O
Sami exprim si eu parerea inainte de asta vreau sa spun ca nu raspund nimanui e o parere persoanla doar atat nu va convine, nu ma intelegi nu ma cititi
desi am intrat pe acel web site sa vad si eu despre ce e vorba e unu mereu am considerat ca personajul Iisus nazariteanu a existat si un istoric pomeneste despre el asta e parerea mea
Sami exprim si eu parerea inainte de asta vreau sa spun ca nu raspund nimanui e o parere persoanla doar atat nu va convine, nu ma intelegi nu ma cititi
cred ca a existat personajul un istoric pomeneste de el dar nu cred in ceva care nu poate fi demonstrat stiintific ma rever la inviere
Anonymus80196543376514 întreabă: