Intr-adevăr în Biblie nu scrie ca trebuie pupate oasele. Apoi, Biblia este aceeași oriunde in lume, este autentica și demnă de încredere, deoarece au fost descoperite suluri vechi care confirmă autenticitatea ei.
Osemintele sfintilor sunt in mare lor majoritate acoperite, iar... atingerea lor nu este conditie pentru progresul sufletesc sau pentru mantuire... ci este o exprimare a libertatii celor care incearca astfel o forma de apropiere indirecta, de cunostere a acestor sfinti. Tot la fel cum, intr-un muzeu ai trece peste interdictii si ai atinge exponate care te pun in contact cu ISTORIA.
Daca ai pune mana sa citesti literatura crestina din secolele I-II, din primele secole ale crestinismului, ai vedea cum acei episcopi HIROTONITI DIRECT DE APOSTOLI (Sf. Ignatie spre exemplu - martirizat in 163) cinsteau pe martirii credintei si isi aminteau anual de data martirajului lor. Exact acest lucru facem si noi.
Rugaciunile merg spre Dumnezeu, iar sfintii si martirii doar sunt mentionati pe scurt in zilele in care sunt amintiti in calendar...
Daca un mort a inviat dupa ce s-a atins de oasele lui Elisei, inseamna ca cel care a spus in Numeri 19:16 ca cine se atinge de os de mort va fi necurat timp de 7 zile este un mincinos care scorneste lucruri. Deci crezi ca Dumnezeu a spus ceea ce este in numeri 19:16 sau nu?
Deci te intreb altfel... consideri ca cele peste 1000 de pagini scrise pe parcursul a 1500 de ani (!) chiar nu contin nici o afirmatie scrisa de profeti si atribuita divinitatii numai pentru a dobandi autoritate? Crezi ca nu respira acest V.T. la tot pasul sovinismul si nationalismul iudaic agresiv atribuit in mod abuziv la tot pasul lui Dumnezeu?
De ce s-a petrecut o minune a invierii daca "regula" aceea ar fi fost neconjuncturala (tinand de igiena sau de altceva) sau daca ar fi fost exclusiva si absoluta? Daca era astfel nu crezi ca trebuia sa apara in cele 10 porunci?
Daca biblia este plina de metafore voi de ce interpretati totul literar? Doar un exemplu, moartea si invierea lui Cristos este o metafora furata de la pagani care este legata de procesul de iluminare a sufletului, nicidecum nu este o actiune particulara sau proprie lui Cristos. Voi interpretati asta literar ca asa vi s-a spus de la nastere sa credeti.
Pai aproape un sfert din Noul Testament prezinta detaliile Invierii, fiind o parte pur descriptiva... Se poate face relativ usor diferenta intre metafora si descriere concreta. Invierea este prezentata ca un fapt cbsolut concret.
Nu crezi oare ca reticenta ta fata de minunile din crestinism vine pur si simplu de la lipsa de credinta in existenta unei Divinitati? Acesta este cred rapunsul la toate suspiciunile prezentate...
"Nu crezi oare ca reticenta ta fata de minunile din crestinism"
"Minunile din creștinism" nu sunt nimic altceva decât concepte furate de la păgâni. Cristos nu a murit și nu a înviat, nici măcar nu a existat. "Minunile" prezentate în biblie sunt prezente în număr mare prin religiile păgâne și nu sunt descrise ca fapte concrete, ci ca alegorii spirituale. Păgânismul antic ca ansamblu este plin de alegorii spirituale care nu trebuiesc interpretate literar, ci sunt legate de procesul de iluminare a sufletului prin meditație. Nu-s ateu, stai liniștit, doar că ce promovează creștinismul nu este nimic altceva decât praf în ochi și nimic adevărat.
Pentru un credincios, vorbești cam urat.
Când faci pe cineva retardat, nu insulti doar o persoana, insulti pe toți cei care suferă de asemenea boli.
Doar pentru simplul fapt ca tu nu te mai consideri a fi membrul unui colectiv nu înseamnă că ești mai special. Ba dimpotrivă, vrei sa iei ortodoxia peste picior, dar nu ai fost în stare sa părăsești religia ortodoxa, ci pur și simplu ai decis sa o studiezi din alt unghi.
Deci nu ești în nici o măsură să te iei de cei care pupa moaște, când tu de fapt urmezi aceeași religie dar la scara mai mica.
DeProfundis99 întreabă: