| soimos a întrebat:

Voi sunteti creati de parintii vostrii (prin dragoste?
Sau de Dumnezeu prin credinta?
De exemplu pentru mine adevaratii mei Dumnezei, sunt exclusiv parintii care mi-au dat viata, apoi m-au ingrijit si mi-au asigurat cele mai bune conditii ca eu sa cresc si sa devin un Om, si nu vreun fel Maugli catarat in copaci si crescut prin paduri, asa cum poate as fi fost astazi daca parintii mei l-ar fi lasat pe "Atotputernicul" Dumnezeu, sa se ingrijeasca de mine!
Oare din ce cauza credinciosii aleg calea nesimtita prin care isi jignesc parintii atunci cand pun "iubirea de Dumnezeu" mai presus de iubirea pentru. parintii lor si nu ii considera pe parinti ceea ce de fapt sunt Dumnezei lor Creatori?
Si jignirea la adresa parintilor nu se opreste aici, ci ia proportii in cele ale nesimtirii atunci cand credinciosii ii considera ca "parinti"(chipurile spirituali) pe niste hoti si mincinosi in sutane negre, pe care pina si Isus ii condamna in Biblie numindu-i vanduti lui mamona!

Oare de ce credinciosii fug de adevarurile dovedite ale vietii, neglijandu-le, si accepta minciuna gogonata ca fiind adevar divin?
Oare nu este cazul sa-i condamnam moral pentru o asemenea atitudine sucita si profund imorala dar sa si incriminam doctrina cea atat de periculoasa care i-a imbrobodit in cultul minciunii si al nesimtirii?

72 răspunsuri:
| VladimirPutin a răspuns:

Dumnezeu = Univers

| soimos explică (pentru VladimirPutin):

Si atunci de ce ca sa-L cunoastem alegem religia si nu Astronomia sau Astrofizica?

| MikyMi a răspuns:

Parintii tai te-au facut si te-au ingrijit.
Pana aici de acord cu tine. Dar oare ar fi putut parintii tai sa te faca fara ajutorul lui Dumnezeu? Ce parere ai? Au avut ei puterea sa te aduca in pantecele mamei tale, sa te creeze? Aici a fost Dumnezeu.
O sa iti dai seama de multe, atunci cand iti vei dori copii si il vei implora pe Dumnezeu sa te ajute sa ii ai.
Pana atunci ai grija ce fel de afirmatii faci.

| GunderGumm a răspuns:

Trebuie sa te gandesti la o ierarhie... spre exemplu,tu esti nepotul,ai un tata si un bunic. Trebuie sa fii recunoscator tatalui pentru ca ti'a dat viata dar si bunicului,el fiind Dumnezeu pentru ca i'a dat viata tatalui tau,iar fara el nu exista tatal tau. Dumnezeu a intervenit ca ti-a dat parinti,dar interpretarea difera pentru ca gandirea, existenta, iubirea fata de Dumnezeu difera da la om la om.

| soimos explică (pentru MikyMi):

">Dar oare ar fi putut parintii tai sa te faca fara ajutorul lui Dumnezeu?"<
In mod sigur!
Parintii mei mi-au confirmat ca m-au facut fara nici un ajutor si fra nici-un martor care sa le tina lumanarea cand s-au iubit!

Dupa cate stiu eu in pantecele mamei a aduns un spermatozoid al tatalui meu care a fecundat ovulul mamei.
Nu cred ca aveau nevoie de Dumnezeu sa faca asta pentru ca nu era nevoie sa le faca Dumnezeu o fertilizare in vitro, ca nici pe acelea nu le face Dumnezeu ci tot doctorii!

>Dumnezeu sa te ajute sa ii ai.<

Doamne feri!
Pai ce iti inchipui? Crezi ca il iau cu mine in pat pe Dumnezeu ca sa-o fecundeze pe sotie?
Nici daca as fi impotent nu as face una ca asta?
Poi nu i-a ajuns lui Dumnezeu scandalul cu Treimea?
Sau nu stii nimic despre acest scandal, si vrei sa pun o alta intrebare care sa iti explice tema?

Doamne Feri!
Cum sa ii ajute Dumnezeu cand copii mei vor avea parinti ca sa-i ajute!
Vrei tu ca copii mei sa ajunga ca niste Mowgli

| romancuta02 a răspuns:

Tatal si mama ta te-au conceput.Corect.Mama ta te-a nascut.Corect.Au avut grija de tine si au in continuare.Corect. Dar daca nu era Dumnezeu exista aceasta lume? NU! Daca nu era Dumnezeu existau oamenii? NU!(El i-a creat, citeste in Biblie). Daca nu era Dumnezeu puteau parintii tai sa faca copii? NU! Daca nu era Dumnezeu puteau ai tai sa aiba grija de tine si sa-ti ofere o viata normala? Nu! Este adevarat ca ne doare intr-un fel pe noi oamenii sa spunem ca il iubim mai mult pe Dumnezeu decat parintii nostri, dar asa trebuie sa-L iubim cel mai mult pe El fiindca El ne-a dat absolut tot ce avem nevoie.Sunt multe de explicat si tot ce pot sa iti mai spun este ca ar fi bine sa citeti Biblia si sa-ti explice cineva cum sta treaba si de ce.Bafta.P.S: si scrie clar in Biblie ca trebuie sa ascultam de parintii nostri si sa nu-i vorbim de rau orice ar zice sau ar face, deci nu-i bine sa avem ganduri rele la adresa parintilor nostri.

| soimos explică (pentru GunderGumm):

>Trebuie sa fii recunoscator tatalui pentru ca ti'a dat viata dar si bunicului, el fiind Dumnezeu <
Nu bunicu meu este Dumnezeu pentru mine ci parintii mei care m-au CREAT!
Ai dreptate, si bunicul meu a fosto jumatate de Dumnezeu pentru tatal meu (pentru ca cealalta jumatate a fost bunica)
Deci vezi bine ca in familia si neamul meu, toti au fost Dumnezei!
Mai putin impotentul ala din ceruri caruia nu i-a pasat niciodata de ei!

| MikyMi a răspuns (pentru soimos):

Prefer sa nu mai comentez nimic.
Vad ca ai idei fixe si nimeni nu ti le poate schimba!
Cine a creat cerul si pamantul si tot ce se afla in ele?
Cine a creat primii oameni, pe Adam si Eva?

| romancuta02 a răspuns (pentru soimos):

Impotentul Ala din ceruri cum ii spui tu le-a dat sanatate la ai tai ca sa aiba grija de tine. Daca esti asa sigur in ceea ce crezi de ce ne-ai mai intrebat? Ca sa iti raspundem degeaba?

| MikyMi a răspuns (pentru romancuta02):

Parerea mea e ca incearca altceva.
Incearca sa ne prosteasca... nu stiu daca va reusi.
Cu mine nu ii merge, se incurca singur in propriile afirmatii.

| DomineRex a răspuns:

Cred ca va fi hilar cand dumnezul tau va muri si va fi mancat de viermi laughing, dar poti sa mergi ca si ortodoxii sa le pupi cadavru ca doar e sfant, iar tu iti pupi dumnezeul laughing
Nu sunt recunoscator ca parintii mi-au dat viata pentru ca ei nu au facut-o pentru mine ci pentru ei, ei si-au dorit sa aiba un fiu o fiica nu fiul sau fiica si-au dorit sa aiba viata, nu am fost intrebat hei tu vrei sa iesi prin vaginul unei femei ca sa vezi cum e viata?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai pe scurt, fara sa ne invalui in atat vorbaie goala, nu poti spune concret ce vrei? fiindca ai insirat o pafgina dar nu ai de spus decat trei cuvinte.de ce?

| soimos explică (pentru romancuta02):

>Dar daca nu era Dumnezeu exista aceasta lume? NU!<
Lumea exisa dupa Bib-Bang! Adica cu multe miliarde de ani inainte de aparitia lui Dumnezeu, ceea ce s-a intampla acum 6000 de ani!

>dar asa trebuie sa-L iubim cel mai mult pe El fiindca El ne-a dat absolut tot ce avem nevoie.<
Poate tie iti da tot ce-ti trebuie!
Eu la fel ca si parintii mei, trebuie sa muncim ca sa ne putem CUMPARA tot ceea ce avem nevoie.
Noua nimeni nu ne da nimic!

>iti mai spun este ca ar fi bine sa citeti Biblia si sa-ti explice cineva cum sta treaba si de ce<

Poi tocmai asta am incercat sa fac si eu, adica sa citesc Biblia!
Si iata ce concluzii am tras citind-o:
Ca Dumnezeu era pe moarte ca si-a scris 2 testamente!
Ca Isus recunoaste in Apocalipsa 22.16 ca este LUCIFER, in l. romana Luceafar, adica steaua stralucitoare a diminetii, ca Tatal sau il denumeste in Apocalipsa 12.12 ca este Diavol, ca insusi Christos recunoaste ca este stapanul cheilor MORTII si ale IADULUI (nu ale vietii si raiului) +++ multe altele asemanatoare, de care sunt chiar eu acuzat ca le-am citit, de parca eu as fi scris Biblia!
Poi daca Biblia ar fi fost plina de spiritualitate si nu spiritualism, ar fi trebuit sa te invete sa-i iubim pe parinti mai mult decat pe Dumnezeu, pentru ca ei sunt primii nostri Dumnezei. si nu maimutoiul ala din ceruri!
De ce maimutoi?
Vezi raspunsul la intrebarea mea cu Omul creat de Dumnezeu dupa infatisarea sa, si ce sa vedem, stiinta ne-a dovedit ca omul se aseamana in proportie de 98, 5% cu Cimpan-Zeul!
Probabil arhetipul lui Dumne-zeul!

| soimos explică (pentru romancuta02):

Poi am intrebat ca sa imi zdruncinati presupunerile prin argumentatia voastra tip Bomba!
Dupa cate stiu eu, la fel ca si parintii mei, ne-am nascut sanatosi, dar am vecini care s-au nascut cu boli genetice, pe ale le-am pus in seama lui Dumnezeu, ca doar bietii oameni nu aveau cunostinte despre genetica!

Daca afirmatiile mele bazate pe Studiul Bibliei ti se par contradictorii, vina este a Bibliei cele plina de asemenea contradictii si nu a mea!

Te inseli in privinta scopului meu!
Eu nu doresc sa va prostesc, pentru ca ati fost atat de grav si amarnic prostiti de armatele de sarlatani care lucreaza la comanda diavolului de 2000 de ani (adica de pe vremea cand s-a nascut crestinismul si odata cu el Dracu) ca stiu ca nu mai pot sa va conving de nimic!
Eu doar doresc sa le du de gandit celor care judeca inca cu mintea lor!
E rau asta?
Sau e mai bine sa crezi totul a proasta bazandu-te nu pe ratiune ci pe Irationalitate?

| soimos explică (pentru DomineRex):

Draga!
gresesti foarte mult in privinta mea si a intentiilor mele!
Pe mine nu ma vor rontaii viermii ca pe tine pentru ca eu cer sa fiu incinerat, adica sa merg si eu impreuna cu sufletul meu in cerurile, de care nici Dracu nu ste unde sunt!
Tu stii cumva unde e cerul?
Poi de ce ai acceptat sa fii crescut/a de ei, si nu ai cerut sa fi lasat la usa bisericii sa te creasca Marele Cipan-Zeu?

| DomineRex a răspuns (pentru soimos):

In primul rand nu conteaza daca te mananca sau nu viermii rezultatul e acelasi ai incetat sa mai existi (eu personal vreau sa ma manance viermii ca doar si ei au dreptul la o masa imbelsugata).
Am acceptat sa fiu crescut de ei deoarece chiar daca as fi cerut acest lucru cu parasirea mea la usa bisericii nu as fi fost luat in seama pe motiv ca is prea mic si parintii stiu ce este mai bine plus ca instinctul matern imi ofera o oarecare mai multa protectie si grija. Daca au facut un copil au o responsabilitate pentru el, daca nu ma vroiau puteau sa ma avorte si cu asta se incheia povestea deci poti sa vezi ca ei te-au facut pentru ei nu pentru tine, dar sa afirmi ca ii idolatrizezi pe parinti mi se pare o mare prostie la fel de mare ca afirmatia eu te-am facut eu te omor.

| soimos explică (pentru anonim_4396):

Nu e vina mea ca nu ai inteles!
Intrebarea era clara!
De ce iubiti mai mult minciuna imaginata decat adevarul real!
Pe voi nu v-a nascut si crescut Dumnezeu, ci parintii vostrii!
Cum va permiteti sa iubiti mai mult o minciuna decat un adevar, si cum va permiteti sa puneti o fantezie inaintea parintilor vostrii?
Chiar nu va e rusine sa maai si sustineti o asemenea blasfemie la adresa parintilor vostrii care s-au sacrificat zilnic pentru voi, nu ca ala care a murit pe cruce pentru a salva vaca si junincile (vezi Evrei 9.13) daca va duce mintea sa intelegeti acel verset!

Poi daca nu voi exista, voi fi exact ca Dumnezeul tau, ca si ala e tot inexistent! Vezi explicatia din DEX privind verbul a exista.Nu e important pentru cine m-au facut, ci important este ca m-au creat si mi-au daruit "minunea sfanta" numita VIATA!
Nu ti se pare o prostie mult mai mare sa idolatrizezi un Cimpan-Zeu urias din spatiul cosmic numit si cer?
Poi unde este discernamantul tau, l-ai pierdut la biserica atunci cand te-au imbrobodit?

| CobraLeon a răspuns:

"Cel ce iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu sau pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine. Si cel ce nu-si ia crucea si nu-Mi urmeaza Mie nu este vrednic de Mine" (Matei 10, 37-38).

Acest citat ne-a fost prezentat de catre proful de religie(popa...), sincer imi venea sa ii dau cu ceva in cap la cate prostii scotea pe gura(ca de altfel, in fiecare ora

| DomineRex a răspuns:

Am inteles intrebarea numai ca nu ii vad sensu.
Sunt sigur ca cei care zic ca il iubesc pe Dumnezeu mai mult decat propii parinti sunt ipocriti de exemplu intru peste un crestin adevarat in casa cand toata familia e acasa, iar eu inarmat cu o arma il pun sa aleaga Dumnezeu sau parinti?
Bine inteles ca pe Dumnezeu nu il pot omora asta doar credinciosu o sa o faca cu mintea.
Eu cand ma gandesc la termenul crestin nu imi vine in minte urmas al lui Hrisots si doar impocrizie combinata cu mult tupeu.
Tu ce vrei de fapt sa te convinga lumea ca exista rai, iad sau Dumnezeu? Eu nu iti pot confirma dar nici infirma ca nici un mort nu a venit sa imi spuna cum este de fapt sa fii mort din din punct de vedere fizic.

| soimos explică (pentru CobraLeon):

Popa a uitat sa-ti spuna ca acest verset ii apartine unuia pe care oamenii il cred Dumnezeu, desi el singur se recunoasta ca fiind Lucifer si stapanul cheilor iadului!
Asa zice la Biblie, nu o zic eu!

Da cam asta as vrea!
Dar vad ca nu este nimeni capabil sa aduca argumente care sa ma convinga, dar in schimb eu pot aduce spe argumente sa-i combat!
Unul din aceste argumente ar fi ca in Vechiul Testament, la fel ca si in religia pe care El i-a dat-o lui Moise, nu exista nici Iad, nici Rai, nici Diavol, iar sarpele din Geneza, ala cu fructul oprit, este un fel de Prometeu care a dorit sa dea oamenilor intelepciunea!
Cum se face ca Iadul si Diavolul au aparut odata cu crestinismul?
Si in acest context daca nu este logic de a considera religia crestina ca fiind una diabolica?

Răspuns utilizator avertizat
| DomineRex a răspuns (pentru soimos):

Dupa cum vezi nu sunt un aparator al crestinismului dar cred ca apare in cartea lui Iov cand Dumnezeu i-a ingaduit diavolului sa il ispiteasca pe Iov verifica.

| Raniia a răspuns (pentru soimos):

Copii sunt un dar de la Dumnezeu pentru părintii lor. Originea vietii de pe pămint este Dumnezeu.Atunci cind se naste un copil fiecare părinte cind il,,declară''este incercat de simtăminte unice.Din acel moment avem,nu o masină, nu o casă, ci un copil.In rugăciunea intitulată foarte sugestiv,,Tatăl nostru' reusim intr-o anumită măsură noi oamenii,care avem dreptul de fii, să-L întelegem pe Tatăl nostru''.De două mii de ani lumea noastră are Tată iar El are copii. Iubirea Lui pentru noi nu incape in cuvinte, ea este o taină(in sensul incapacitătii omenesti de a o cuprinde).,

>Cine a creat primii oameni?<
Poate ca Lucy a lui Leaky, sau de ce nu Adevaratul Dumnezeu pe care-l cheama Flying Spaghetty Monster!

Poi se pare ca esti atat de habarnista ca "dumnezeul" tau a aparut acum 6000 de ani, adica cam cu doua -trei milioane de ani dupa Lucy lui Leaky.
Poi cum putaa crea Dumnezeul tau a lume care exista cu milioane de ani inainte de aparitia sa?
Tu nu gandesti? Sau nu iti permite credinta a proasta sa gandesti cu capul tau, si accepti toate prostiile asa nerumegate?

Vad ca habar n-ai!
Mai citeste, mai documenteaza-te, si apoi spune-ne cine era acela de care vorbesti pe crezute si nu pe stiute!

| Pulpițele a răspuns:

Pe mine m-au făcut ai mei, din plictiseală, din greșeală, asta habar n-am...

| akta a răspuns:

"Voi sunteti creati de parintii vostrii (prin dragoste?
Sau de Dumnezeu prin credinta?"

Viziune ingusta tipic ateista.Mai exista cateva zeci de variante la ce ai"gandit".