| Terez a întrebat:

Voi v-ati gandit vreodata ca atunci cand patiti ceva este o pedeapsa pentru faptele voastre anterioare? Va da asta de gandit si incercati sa va indreptati?
Mereu aud: Lasa ca plateste el, dumnezeu nu iarta, etc.
Cand cineva pateste ceva si scapa totusi cu viata, aud: m-a (l-a) salvat dumnezeu, ma (il) iubeste, etc.
Pai aia nu e pedeapsa de care vorbeau pana atunci? Sau macar un avertisment ca sa nu recidiveze.
Am reintalnit zilele astea un cunoscut. A avut un accident in urma caruia a ramas in scaun cu rotile. Si ii tot da cu dumnezeul care il iubeste si l-a salvat. I-am amintit ca el a facut mai multe accidente la viata lui intre care doua cu victime. L-am intrebat daca ce a patit nu e pedeapsa pentru copilul mort. S-a suparat, m-a injurat si a pus nevasta sa-mi transmita sa nu-i mai caut.

17 răspunsuri:
| ania a răspuns:

N-am auzit niciodata ca Dumnezeu nu iarta, eventual ca nu doarme, adica in final face El dreptate.
Normal ca ne gandim, un Biblie sciie ca ce seamana omul aceea va secera, adica actounile noastre au consecințe pe masura.
Dar scrie si "Daca ne marturisim pacatele EL esre credncios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire" 1 Ioan 1:9
De aceea a murit Mantuitorul Hristos pentru pacatele noastre pentru ca a vreau sa poarte El consecințele pacatelor noastre, deci daca ne cerem iertare, ne marturisum pacatele Lui sa fim iertati. Eu ma grabesc sa ii cer iertare pentru pacate de la El si celor carora le-am gresit sa nu-mi atrag culesul consecintelor greselilor mele.

| Terez explică (pentru ania):

Nu ai auzit. Ia citeste tu Biblia si vezi ce zice chiar EL.

| mastadont a răspuns:

Dacă te iei după creștini atunci dumnezeu știe cel mai bine și tu nu ai dreptul să comentezi. Te naști fără mâini și picioare, așa a vrut dumnezeu să plătești pentru păcatele părinților sau a cine știe care străbunic. Mori împiedicându-te în propriile picioare? bine-nțeles că așa a vrut dumnezeu, tu n-ai fost neîndemânatic. Îți pierzi casa la păcănele, așa a dat domnul ce să fac... Și ne mai mirăm de ce nu evoluează țara asta cu o astfel de mentalitate...

| KovacsB a răspuns:

Totul se plateste mai devreme sau mai tarziu.
Unii au timpii de asteptare mai scurti altii foarte lungi.

| Terez explică (pentru KovacsB):

Daca plateste dupa ce a trait o viata foarte bine, cu o zi inainte sa moara, aia nu e pedeapsa/plata.

| EestiSodalane a răspuns:

Nu e sănătos să gândești așa. Uneori lucruri nasoale se întampla și de cele mai multe ori din vina noastră. "Nenorocul" din viață este modul lui Dummezeu de a ne ajuta să ne îndreptăm ca să ne îmbunătățim. În loc să zicem "pedeapsă de la Dumnezeu" de ce nu zicem "îndreptare de la Dumnezeu"?

| Terez explică (pentru EestiSodalane):

Serios? Ia uita-te pe aici cati se supara pe "prietena cea mai buna" pentru nu stiu ce vorbe. Nu zice niciodata ca prietena i-a vrut binele. De ce la stapanul ala ar fi altfel? De creiere spalate?

| EestiSodalane a răspuns (pentru Terez):

La ce te referi prin prietena buna? Nu inteleg

| T0Teu a răspuns:

Evident ca Dumnezeu ne mai si pedepsește dar ne pedepsește din iubire, pentru a ne îndrepta. Scrie in Biblie ca Dumnezeu ne pedepsește ca un tata pe copiii lui. Dar nu toate "relele" de pe pamant sunt pedepse de la Dumnezeu. Unele sunt doar încercari (sa vada Dumnezeu ce facem in acele situații sau ca se ne apropiem de El etc.) sau chiar ceva de la diavol. Adica nu exista tipare: ai mințit, maine Dumnezeu te trasnește. Nu exista asa ceva. Dumnezeu are modul Lui de lucru si stie cand trebuie sa pedepseasca, cand trebuie sa trimita o incercare intr o familie, cand ingaduie ca satana sa faca rau... El stie cel mai bine de ce se intampla tot ce se intampla in lume. In orice caz, fiecare fapta va avea o rasplata mai devreme sau mai tarziu: ori rasplata in rai ori chin vesnic in iad. Sa nu creada nimeni ca poate pacatui si sa scape

| goguPatent a răspuns (pentru T0Teu):

"dar ne pedepsește din iubire"

lool. Tiran rau Dumnezeu asta.
Il pupati in cu.r la fiecare intersectie cand vedeti o biserica si el tot va arde, pe voi mare lui creatie.

| Terez explică (pentru T0Teu):

Bun. El pedepseste. Numai ca omul se bucura de asta si interpreteza invers. De ce?

| T0Teu a răspuns (pentru goguPatent):

Parintii tai te au pedepsit macar o data, nu? Deci vrei sa spui ca si parintii tai sunt tirani rai? laughing laughing rolling on the floor
Si parintii tai de ce te au pedepsit? Nu pentru binele tau, ca sa te indrepte si sa nu mai faci acel lucru si a doua oara? Asa e si cu Dumnezeu. Dar cum se face ca pe parintii tai ii cinstesti iar pe Dumnezeu Il faci "tiran"? Vorbele tale nu sunt raționale.

| T0Teu a răspuns (pentru Terez):

Cum adica? Nu înțeleg la ce te referi

| Scotianca a răspuns (pentru T0Teu):

Dar tu compari pedepsele la parintii tai de aici cu ce face Dumnezeu?

Pe bune voi nu constientizati oameni buni ca raul asta pe care il patiti in viata nu e de la voi ci de la Dumnezeul la care va rugati.

| T0Teu a răspuns (pentru Scotianca):

De ce sa nu le compar? Sau stai, parintii tai sunt buni si Dumnezeu e rau ptc au facut exact aceleasi lucruri? Argumentele tale sunt lipsite de logica. Si din raspunsurile tale vad ca tu cauti numai cârcotă si decat sa imi pierd vremea raspunzandu ti tie, mai bine incetez. Si asa parca vorbesc cu peretii.winking

| goguPatent a răspuns (pentru T0Teu):

Parintii mei m-au pedepsit ca nu m-au lasat in oras sau la vreo zi de nastere.

Dumnezeu te omoara, iti da boli incurabile... sa pastram proportionalitatea.

Pe parinti ii cinstesc ca sunt reali. Loool si cica eu sunt irational. Haha

| Scotianca a răspuns:

Se pare ca e multa lume pe aici care inca nu a iesit din evu mediu.