În general îmi pasă atât cât să îmi fie bine mie. Mai există și spiritul civic pe care îl am sau mila.
Păi străinul este aproapele nostru. Mai bine spus *și străinul*.
Iar de păsat, nu știu dacă e termenul cel mai bun. Ideal ar fi să ne iubim aproapele. Iar aceasta iubire e întotdeauna un proces îndelungat și mă rog lui Dumnezeu să mă ajute să progresez în această iubire față de aproapele.
Unul dintre motivele pentru care suntem chemați să ne iubim aproapele e să ne punem în perspectiva lui Dumnezeu, să vedem cum e să iubești oamenii din toată inima. Asta-i adevărata cunoaștere sau gnosis.
Imi pasa daca e mai jos decat mine, si aici ma refer la financiar, sanatate, popularitate, ca daca e mai sus e de datoria lui sa ma ajute.
Cu ce mână dai, cu aceea primeşti înapoi.
De iubit oricand pot iubi daca sunt iubit si apreciat de pers care asteapta sa fie apreciata si iubita.
Îi dai iubire, dar ai grijă s-o primeşti înapoi...
Sensul original al versetului era "iubește-ti aproapele evreu ca pe tine însuți". Iisus însuși era rasist și s-a referit la o femeie canaanita cu o înjurătură rasială. Nici zeul evreu nici mitologia lor nu au fost vreodată menite pentru întreaga omenire, este folclorul unui singur popor deșertic de acum câteva milenii și sunt lipsite de valoare acum. Ideea ca nu este evreu sau grec a fost introdusa în epistole. Asta, în opinia mea, a fost o strategie de a lui Pavel de a obține mai mulți prozeliți. De asta a și spus ca nu mai e nevoie sa se practice circumcizia sau sa ne abținem de la cărnurile necurate. Pentru ca dacă era sa restricționeze audienta țintă la un număr asa mic sau sa aibă cerințe asa mari, ar fi dăunat afacerii. Practic capitalism antic.
Sau poti sa te prefaci ca iti pasa, fara sa iti pese de fapt, si tot acelasi rezultat obtii.
D-asta-mi place ca-mi pot plia comportamentul in functie de miza
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: