Stim cu totii ca n-ai agrumente.
Pentru că sunt cel mai bun.
Numai doctrina Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea este biblica. Si toata lumea stie lucrul acesta. Dar rareori argumentele il vor conduce pe om la Hristos. Aceasta este religia. Dar religia nu va avea nici un efect asupra mintii si inimii practicantului daca acesta nu Il iubeste pe Dumnezeu -asa cum cere El.
Fratii mei, avemnevoie de Mantuitorul nostru. Sa nu-L lasam sa ne astepte.
De ce aş avea nevoie de mântuitorul tău?
'Fratii mei, avemnevoie de Mantuitorul nostru. Sa nu-L lasam sa ne astepte.'
-Pfffft...Sa astepte. N-am nevoie de asa ceva.
Pentru ca El este singurul Dumnezeu adevarat. Restul sunt niste inchipuiri omenesti; pietre cioplite si icoane pictate -obiecte care nu pot nici sa vada, nici sa auda. Mantuitorul meu vrea sa fie si al vostru. El este viu si ne iubeste -si a aratat lucrul acesta la cruce. Invitatia Lui este: "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna." (Matei.11:28)
Da, avem nevoie de odihna sufleteasca; si aceasta numai El ne-o poate da. El stie din ce suntem facuti si de ce ceea ce avem nevoie. El stie ca fara El nu putem sa fim fericiti pe pamantul acesta.
Viata aceasta nu-i decat un test -si nimic mai mult/altceva- care va hotara soarta noastra atunci cand El va veni pe norii cerului.
Ai nevoie; problema este ca nimeni nu te-a constientizat de acest lucru. Nici o masina nu poate spune ca nu are nevoie de alimentare sau de un mecanic.
Nu esti singurul care spune ca nu ai nevoie de Dumnezeu. Chiar si un copil care este suparat pe tatal lui si spune ca nu are nevoie de parintele sau, noi stim ca el are nevoie, pentru ca este dependent de parintele sau.
Relatia dintre noi si parinti este ca o umbra a relatiei noastre cu Tatal ceresc. Noi nu simtim, nu cunoastem lucrul acesta, dar inima lui Dumnezeu se topeste zilnic dupa noi.
"Dumnezeu a legat inimile noastre de El prin nenumărate dovezi ale iubirii Sale din ceruri şi de pe pământ. El a căutat să ni Se descopere prin lucrurile din natură şi prin cele mai profunde şi gingaşe legături omeneşti pe care inimile noastre le pot cunoaşte. Totuşi, toate acestea nu oglindesc decât imperfect Iubirea Sa. Cu toate aceste dovezi evidente, vrăjmaşul a tot binele a orbit mintea oamenilor, aşa încât ei privesc spre Dumnezeu cu teamă, închipuinduşi-L ca fiind sever şi neiertător. Satana a determinat pe oameni să considere pe Dumnezeu ca fiind o fiinţă al cărei atribut principal este judecata severă, unul care este un judecător aspru, un creditor brutal şi neînduplecat. El a înfăţişat pe Creator ca pe unul care pândeşte cu multă atenţie ca să poată observa greşelile şi păcatele oamenilor şi să poată aduce asupra lor judecăţile cerului. Însă pentru a îndepărta această umbră întunecată şi pentru a descoperi lumii iubirea nemărginită a lui Dumnezeu, Domnul Isus a venit să trăiască printre oameni." (Citat din cartea "Calea catre Hristos": http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html ) Sa meditam la aceste lucrui si inimile noastre se vor umple de bucurie si de speranta atunci cand vom constientiza cu adevarat ca Dumnezeu ne iubeste. Principiul este princiu, iar Dumnezeu nu Si-l incalca: cand El spune ca ne iubeste, atunci asa este- indiferent daca vom crede sau nu, indiferent de ce vedem in jurul nostru, indiferent de ceea ce ni se intampla, indiferent de ceea ce simtim, indiferent de ceea ce auzim de la altii, indiferent de... orice. El nu minte niciodata.
El ne invita sa iesim din carapacea noastra secularizata si sa experimentam pe pielea noastra cunoasterea Sa.
'Nici o masina nu poate spune ca nu are nevoie de alimentare sau de un mecanic.'
-Uhm, din cate stiu masinile nu pot vorbi.
Sincer, mi-a fost lene sa citesc tot raspunsul. Aud asta cam in fiecare zi...
Te cred. Totusi, tu trebuie sa cauti pe Dumnezeu ca si cum viata ti-ar fi in pericol.
Va veni vremea cand inimile tuturor oamenilor vor fi rascolite, zguduite cu putere. Ne complacem in starea noastra spirituala si simtim ca nu avem nevoie de Dumnezeu. Noi nu trebuie sa fim nepasatori fata de lupta spirituala care se da pentru noi. Trebuie sa ne intrebam fiecare: "Ce rol am eu aici?" "Ce trebuie sa fac?" -pentru ca avem o datorie inaintea lui Dumnezeu. Nu suntem mantuiti prin faptele noastre -dar totusi, avem si noi ceva de facut.
'Totusi, tu trebuie sa cauti pe Dumnezeu ca si cum viata ti-ar fi in pericol.'
-De ce? Daca nu e bine ca nu cred in Dumnezeu, de ce nu vine el sa-mi spuna?
'Ne complacem in starea noastra spirituala si simtim ca nu avem nevoie de Dumnezeu.'
-Nu avem.
'Trebuie sa ne intrebam fiecare: "Ce rol am eu aici?" "Ce trebuie sa fac?"'
-Iti alegi singur rolul. Nu "trebuie" sa faci nimic. Traieste-ti viata cum vrei.
1. Dumnezeu nu va veni in mod personal sa ne spuna ca avem nevoie de El. (Nici presedintele unei tari nu vine personal la fiecare locuitor al tarii pe care o conduce. El are slujitorii lui).
2. Starea noastra spirituala de pacat este asemanata cu boala leprei; cade carnea de pe om, iar acesta nu simte nevoia. Vede starea rea a situatiei in care se afla, dar nu simte nevoia sa. De aceea, cand un om isi vede maseaua cariata, sa nu astepte pana cand va simti durerea -ci sa mearga imediat la medic! Asa stau lucrurile si din perspectiva spirituala. Biblia spune despre noi: "Pentru ca zici: "Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic", si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol". (Apocalipsa.3:17)
Deviza noastra trebuie sa fie: simt - nu simt, trebuie sa fac tot ce trebuie. Simtamintele sunt inselatoare si nu trebuie sa ne luam dupa ele.
3. Desigur ca putem sa ne traim viata cum vrem. Trebuie doar sa stim ca este un privilegiu pentru noi cei care suntem nascuti pe pamant. Dar sa nu uitam ca aceasta reprezinta si o responsabilitate, si ca nu vom scapa de judecata. Daca vom fi gasiti corecti, va fi ferice de noi; daca nu, atunci sa ne grabim sa facem ceea ce trebuie facut. Caci Dumnezeu nu ne cere lucruri imposibil de facut, sau daunatoare pentru noi sau semenii nostri.
Este un privilegiu ca te-ai nascut in familia ta. Dar nu poti spune ca poti face tot ce vrei. Ai o responsabilitate fata de cei din casa ta; si tot de ei vei fi tras la raspundere de faptele tale. La urma, Dumnezeu ne va judeca pe toti. Acum, sa ne intrebam: "Pentru ce sa pierd eu o mantuire asa de mare traind in neascultare, iresponsabil?"
Am o intrebare: Ti se pare corect ca pentru un pacat un om sa petreaca o eternitate in iad?
Multi gasesc o piatra de poticnire din/in pricina aceasta a pacatului. Biblia spune ca nu exista nici un om care sa nu pacatuiasca. Dar daca ramanem aici, atunci nici-un om nu ar putea fi mantuit si ca atare, Dumnezeu a murit degeaba pentru noi.
Dar tot Biblia spune: "Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti. Dar, daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihanit. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregii lumi. " (1Ioan.2:1)
Dumezeu a facut totul pentru noi; si nimic din ce trebuia facut pentru mantuirea noastra nu a fost lasat nefacut.
Ceea ce Il intriga pe Dumnezeu nu este faptul ca pacatuim, ci refuzul nostru de a scapa de aceste pacate. In tarile orientale, cand cineva vrea sa iti faca un bine si tu il refuzi, lucrul acesta este considerat ca o mare jignire. Daca cineva ajunge sa nu fie mantuit, atunci aceasta se datoreaza atitudinii lui -pur si simplu nu a vrut. Oricat de mare si de puternic este Dumnezeu, El nu poate sa oblige pe cineva la mantuire, cu toate ca El ii iese in cale zi de zi... Cu inima franta, Dumnezeu respecta alegerea omului. Judecata in aceasta consta: in a arata deschis refuzul omului de a fi mantuit. Cei ce vor fi mantuiti nu vor mai fi judecati, deoarece nu au de ce sa fie judecati. De aceea este si scris: "Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata." (Ioan.5:24)
Imi doresc mult sa citesti de aici http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html cartea "Calea către Hristos". Este o carte foarte subtire, si te va ajuta sa vezi in mare cum stau lucrurile.
Nimeni nu te obliga! Daca ti l-ai ales pe dracul atunci cu ei vei sta!
Un om nu intra in iad pentru un singur pacat, si pentru mai multe.
"pentru un pacat"-oamenii nu fac doar un pacat, fac mult mai multe!
Ca sa te Mantuie, sa te sape de iad
Dovedeşte existenţa iadului.
Hopa nu poate dovedi ..deci practic nu exista
Personal cred ca o discutie intre atei vs crestini ar fi plicticoasa. Sigur, cateva teme de filosofie a religiei/teologiei sunt mult mai interesante si pot vedea discutii mai avansate si nu legate: "vezi ca X e miracol" si celalalt: "dovedeste!" si tot felul de nereprezentare a pozitiei celorlalti.
De asta cred ca o discutie intre diferite forme de crestini e mult mai interesanta:
- este BO acea unica crestinatate?
- sunt icoanele idoli?
- trebuie onorat sabatul?
- etc.
Dat fiind pregatirea mea, pot sa discut mai degraba dpdv practic:
- filosofia stiintei
- diferite perspective si prognoze de IT (de genul: AMD vs ARM, Linux vs Windows sau de genul)
- limitarile sistemelor logice si cum pot ele reduse
- evolutia
- istoricitatea lui Isus
Ce vreau sa zic cu asta e ca foarte probabil nu numai dorinta de a dezbate, dar si pregatirea persoanei conteaza.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: