- o relație proastă sau inexistentă cu tatăl biologic( tindem să -l credem pe Dumnezeu asemănător cu percepția asupra tatălui sau a figurii de autoritate din copilărie - dictator, nepăsător, sufocant)
-relații tensionate cu persoane care susțineau că sunt credincioase și care ne-au rănit pretinzând că ascultă de Dumnzeu în acțiunile lor
-dezamăgiri majore în urma cărora am tras concluzia că Dumnezeu ori e rău ori nu există( motivul pentru care eu am ajuns agnostică pentru o vreme)
-teama că dacă ne apropiem de Dumnezeu ne poate cere să renunțăm la plăceri fără de care nu ne concepem viața
-că nu ne place ideea că suntem responsabili față de cineva, că datorăm ceva cuiva, că are dreptul cineva să judece viața noastră ( în special legat de interdicția bibilică de a nu avea relații sexuale decât cu partenerul de căsătorie). Atunci trebuie să ne convingem că cel ce cere așa ceva nu există sau e vrednic de dispreț
-plăcerea revoltei
-sesizarea ipocriziei, prea puțina iubire din viața celor ce susțin că sunt credincioși
Unii doar vor sa para atei, sustin sus si tare ca sunt atei dar de fapt habar nu au ce inseamna ateismul.Ateii sunt cei care nu cred in existenta zeilor, divinitatii, fortelor supranaturale. Dupa parerea unora, ateii sunt imorali, nu au teama de pedeapsa sau frica de moarte..nicidecum nu cred in rasplata de dupa moarte.Ei merg pe aceasta cale pentru ca considera ca daca exista un Dumnezeu, atunci in lume numai erau bolile, pacatele, oamenii rai s.a.Deci ei neaga existenta unei puteri supranaturale. Daca au crezut ca Dumnezeu exista si acum numai cred, cel mai posibil se datoreaza faptului ca nu au primit niciun ajutor spiritual, nu au primit ce si-au dorit.Si si-au intors fata spre Dumnezeu pentru ca nu ia ajutat.Stiu un caz clar cand un baiat credea in divinitate si acum numai crede, deoarece mama sa s-a sinucis si gandea ca oarecum Dumnezeu trebuia sa se implice, sa o salveze, sa o intoarca din calea sinuciderii.Sunt atei care nu s-au botezat si atei care sunt botezati, dar care intr-adevar nu ii putem numi asa, doar pentru ca nu cred ei in zei, Dumnezeu si supranatural.Cum am spus mai sus,doar afirma ca sunt atei, ca daca rasfoim istoria ateismului, aflam foarte multe teorii, principii, pareri s.a.m.d.
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: