Ca să fii creștin, trebuie să fii incult și să nu ai capacitatea de a judeca logic.
Ema pavel,constantin cel mare si multi care au fost crestini mari au fost criminali, si in prezent crestini sunt cei mari criminali vezi americai care omoara oamenii nevinovati, ura, violenta, razbunare toate astea sunt promovate de religie, si islamul la fel, relgia face din om un criminal
Nu știu din ce localitate ești tu!
Eu locuiesc acum în București!
Dacă și tu ajungi prin București putem discuta mai multe personal.
Ca să aderi la creștinism, trebuie să accepți ca adevărate, tot ce se spune în creștinism.
Sunt foarte multe exemple atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament, pe care un om cu carte și gândire logică, nu le poate accepta ca adevărate.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/1/
Genesa (Facerea) 1
1. La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul.
2. Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor.
3. Dumnezeu a zis: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.
4. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.
5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai.
6. Dumnezeu a zis: "Sa fie o intindere intre ape, si ea sa desparta apele de ape."
7. Si Dumnezeu a facut intinderea, si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Si asa a fost.
8. Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.
9. Dumnezeu a zis: "Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul!" Si asa a fost.
10. Dumnezeu a numit uscatul pamant, iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
11. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant." Si asa a fost.
12. Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
13. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia.
14. Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;
15. si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul." Si asa a fost.
16. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele.
17. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul,
18. sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
19. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a patra.
Lumina fizică trebuie asociată zilei a patra.
Lipsind lumina fizică nu exista fotosinteză și nu puteau crește plante, din ziua a treia.
Cei care au scris biblia erau nu știau de fotosinteză, și în incultura lor teribilă credeau că plantele pot crește fără lumină solară.
Ordinea corectă trebuia la început să fie lumina solară, ca să poată să crească plantele care folosesc lumina solară la fotosinteză.
Problema Păcatului Adamic am mai abordat-o.
Problema Potopului mondial!
Ca să aduni câte 2 perechi respectiv câte 7 perechi din toate animalele ( mamifere + reptile + toate nevertebratele ) și toate păsările îți trebuie o Grădină Zoologică foarte mare.
Dacă citești Biblia și vezi povestea potopului mondial, totul este ilogic și, și incredibil, pentru un om cu carte.
Dacă încercăm o localizare în timp a acțiunii cărții Exodul am putea afirma că acțiunea acelei cărți se întâmpla în mileniile 3 sau 2 î.e.n., când și populația Egiptului era cu mult mai puțin numeroasă decât în vremea reginei Cleopatra.
Cartea exodul ne explică că în circa 330 și ceva de ani evrei s-au înmulțit în Egipt de la mai puțin de o sută, la mai mult de un milion, ( 800.000 de adulți fără copii ).
Evreii bibliei se înmulțeau ca șoarecii, nu ca oamenii.
Dacă circa 1/3 din acei adulți erau bărbați, înseamnă că erau 266.667 bărbați și să zicem că unii erau buni de luptă, deci avem peste 210.000 de potențiali luptători.
Legiunile Romane aveau 4500 de militari, iar cele mari sau foarte mari aveau până la 7000 de oameni.
Cu 30 de legiuni foarte mari ei puteau ocupa „ Țara lui Faraon" și nu trebuiau să fugă din Egipt.
De fapt, tot ce se relatează în cartea Exodul, ar fi asociabil acum, spitalelor de psihiatrie.
Tot în Vechiul Testament se arată că animale „ curate sunt cele care rumegă și au copita despicată".
Deci porcul intra la animale necurate că nu rumegă, deci în zona Palestina, nu se creșteau porci, fiind animale necurate.
În Noul Testament Iisus scoate dracii din îndrăcit și îi trimite într-o turmă de porci.
Foarte drăguț, cu amendamentul că nu nu se creșteau porci și nu erau porci în zona teritorială Palestina.
Porci erau crescuți în Europa, dar nu în zona celor de credință mozaică.
Deci turma de porci era peste mare, în zona Greciei.
Nici un rege / conducător nu ar fi dat vreo dată ordin, să fie uciși în masă niște prunci, că se revolta populația și îl ucideau.
șamd.
Orișice analiză serioasă a Bibliei, carte cu carte, nu face decât să te îndepărteze de credința creștină, dacă posezi cunoștințele de cultură generală care se învață în învățământul pre-universitar, și ai o oarecare gândire logică.
Q.E.D. -- "Quod erat demonstrandum",
( o expresie latină utilizată la sfârșitul unei demonstrații complete ) //
cea ce trebuia demonstrat
Domnul Isus i s-a aratat lui Pavel si i-a aratat ce trebuie sufere pentru Numele Sau.Totusi el a suferit pentru ca a ascultat de Dumnezeu.Toata cinstea pentru un astfel de om care a a avut barbatia, intelepciunea si rabdarea atunci cand a rabdat prigoniri, batai, temnita, lanturi si moarte martirica de dragul Domnului Isus.
Așa cum ți-am explicat în postarea anterioară lumina fizică, este asociată zilei a patra a creației!
Întrebare pentru tine și pentru toți care cunosc și știu religie:
„ Despre ce lumină se face vorbire în ziua a 1 a, a creației, care evident nu este o lumina fizică "?
Ce vrei să îți scriu?
Pentru un creștin tot cea ce este scris în Biblie este foarte corect și foarte adevărat!
Ce părere ai despre basmul cu Potopul mondial și Arca lui Noe?
1) Cum a adunat Noe toate animalele alea?
2) Cu ce a hrănit Noe animalele carnivore în perioada când ele se aflau în Arcă?
3) Cum a asigurat Noe lumina necesară animalelor din Arcă în perioada când ele se aflau închise în Arcă?
4) Animalele vii beau apă, mănâncă și fac pișu și caca.
Dacă ai animale în spații închise, atunci trebuie să faci curat evacuând excrementele și urina.
Familia Lui Noe avea prea puțini membrii ca să salubrizeze corect toată acea menajerie.
5) Cum a asigurat familia Noe climatizarea necesară la animalele alea, (că urșii polari trebuiau să stea într-un interval termic, iar leii în alt interval termic?)
6) Animalele intră în ape și se spală, dar și scapă astfel de o parte din insectele parazite.
Cum rezolvau pe Arcă, familia Noe o asemenea problemă?
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/6/
13. Atunci Dumnezeu a zis lui Noe: "Sfarsitul oricarei fapturi este hotarat inaintea Mea, fiindca au umplut pamantul de silnicie; iata, am sa-i nimicesc impreuna cu pamantul.
14. Fa-ti o corabie din lemn de gofer; corabia aceasta s-o imparti in camarute si s-o tencuiesti cu smoala pe dinauntru si pe din afara.
15. Iata cum s-o faci: corabia sa aiba trei sute de coti in lungime, cincizeci de coti in latime si treizeci de coti in inaltime.
16. Sa faci corabiei o fereastra, sus, lata de un cot; usa s-o pui in latura corabiei; si sa faci un rand de camari jos, altul la mijloc si altul sus.
17. Si iata ca Eu am sa fac sa vina un potop de ape pe pamant, ca sa nimiceasca orice faptura de sub cer, care are suflare de viata; tot ce este pe pamant va pieri.
18. Dar cu tine fac un legamant; sa intri in corabie, tu si fiii tai, nevasta ta si nevestele fiilor tai impreuna cu tine.
19. Din tot ce traieste, din orice faptura, sa iei in corabie cate doua din fiecare soi, ca sa le tii vii cu tine: sa fie o parte barbateasca si o parte femeiasca.
20. Din pasari dupa soiul lor, din vite dupa soiul lor si din toate taratoarele de pe pamant dupa soiul lor, sa vina la tine inauntru cate doua din fiecare soi, ca sa le tii cu viata.
21. Si tu ia-ti din toate bucatele care se mananca si fa-ti merinde din ele, ca sa-ti slujeasca de hrana tie si lor."
22. Asa a si facut Noe: a facut tot ce-i poruncise Dumnezeu.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/7/
Genesa (Facerea) 6
1. Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului si li s-au nascut fete,
2. fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales.
3. Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va ramane pururi in om, caci si omul nu este decat carne pacatoasa: totusi zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani."
4. Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii care au fost in vechime, oameni cu nume.
5. Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau.
6. I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant si S-a mahnit in inima Lui.
7. Si Domnul a zis: "Am sa sterg de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului; caci Imi pare rau ca i-am facut."
8. Dar Noe a capatat mila inaintea Domnului.
9. Iata care sunt urmasii lui Noe. Noe era un om neprihanit si fara pata intre cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu.
10. Noe a nascut trei fii: Sem, Ham si Iafet.
11. Pamantul era stricat inaintea lui Dumnezeu, pamantul era plin de silnicie.
12. Dumnezeu S-a uitat spre pamant si iata ca pamantul era stricat; caci orice faptura isi stricase calea pe pamant.
13. Atunci Dumnezeu a zis lui Noe: "Sfarsitul oricarei fapturi este hotarat inaintea Mea, fiindca au umplut pamantul de silnicie; iata, am sa-i nimicesc impreuna cu pamantul.
14. Fa-ti o corabie din lemn de gofer; corabia aceasta s-o imparti in camarute si s-o tencuiesti cu smoala pe dinauntru si pe din afara.
15. Iata cum s-o faci: corabia sa aiba trei sute de coti in lungime, cincizeci de coti in latime si treizeci de coti in inaltime.
16. Sa faci corabiei o fereastra, sus, lata de un cot; usa s-o pui in latura corabiei; si sa faci un rand de camari jos, altul la mijloc si altul sus.
17. Si iata ca Eu am sa fac sa vina un potop de ape pe pamant, ca sa nimiceasca orice faptura de sub cer, care are suflare de viata; tot ce este pe pamant va pieri.
18. Dar cu tine fac un legamant; sa intri in corabie, tu si fiii tai, nevasta ta si nevestele fiilor tai impreuna cu tine.
19. Din tot ce traieste, din orice faptura, sa iei in corabie cate doua din fiecare soi, ca sa le tii vii cu tine: sa fie o parte barbateasca si o parte femeiasca.
20. Din pasari dupa soiul lor, din vite dupa soiul lor si din toate taratoarele de pe pamant dupa soiul lor, sa vina la tine inauntru cate doua din fiecare soi, ca sa le tii cu viata.
21. Si tu ia-ti din toate bucatele care se mananca si fa-ti merinde din ele, ca sa-ti slujeasca de hrana tie si lor."
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/8/
Genesa (Facerea) 8
1. Dumnezeu Si-a adus aminte de Noe, de toate vietuitoarele si de toate vitele care erau cu el in corabie; si Dumnezeu a facut sa sufle un vant pe pamant, si apele s-au potolit.
2. Izvoarele Adancului si stavilarele cerurilor au fost inchise, si ploaia din cer a fost oprita.
3. Apele au scazut de pe fata pamantului, scurgandu-se si imputinandu-se, si, dupa o suta cincizeci de zile, apele s-au micsorat.
4. In luna a saptea, in ziua a saptesprezecea a lunii, corabia s-a oprit pe muntii Ararat.
5. Apele au mers scazand pana in luna a zecea. In luna a zecea, in ziua intai a lunii, s-au vazut varfurile muntilor.
6. Dupa patruzeci de zile, Noe a deschis fereastra corabiei pe care o facuse.
7. A dat drumul unui corb care a iesit, ducandu-se si intorcandu-se, pana cand au secat apele de pe pamant.
8. A dat drumul si unui porumbel, ca sa vada daca scazusera apele de pe fata pamantului.
9. Dar porumbelul n-a gasit niciun loc ca sa-si puna piciorul si s-a intors la el in corabie, caci erau ape pe toata fata pamantului. Noe a intins mana, l-a luat si l-a bagat la el in corabie.
10. A mai asteptat alte sapte zile si iarasi a dat drumul porumbelului din corabie.
11. Porumbelul s-a intors la el spre seara; si iata ca in ciocul lui era o frunza de maslin rupta de curand. Noe a cunoscut astfel ca apele scazusera pe pamant.
12. A mai asteptat alte sapte zile; si a dat drumul porumbelului. Dar porumbelul nu s-a mai intors la el.
13. In anul sase sute unu, in luna intai, in ziua intai a lunii, apele secasera pe pamant. Noe a ridicat invelitoarea corabiei: s-a uitat si iata ca fata pamantului se uscase.
14. In luna a doua, in a douazeci si saptea zi a lunii, pamantul era uscat de tot.
Deci 150 de zile au crescut apele +150 de zile au scăzut apele + 21 de zile =321 de zile.
După ce au fost înecate timp de peste 300 de zile plantele de uscat ele au murit.
7) Cu ce s-au hrănit animalele erbivore, când au ieșit din Arcă, că plantele de uscat muriseră înecate de ape?
8) Cu ce s-au hrănit animalele carnivore, când au ieșit din Arcă, că plantele de uscat muriseră înecate de ape și animalele erbivore, nu aveau ce mânca și erau și foarte puține?
9) Ce a mâncat familia lui Noe după ce a ieșit din Arcă, până la normalizarea lucrurilor?
Dacă punem și alte întrebări legate de Noe, Arca lui și menajeria lui și potopul mondial vedem cât este de ilogică povestea respectivă.
Eram copii și era o biserică aproape de școală.
La început era un popă de treabă care lăsa copii să se joace în curtea Bisericii. Au schimbat popii și a venit un popă rău care a făcut gard la biserică intrând și peste trotuar și a scos și băncile, pe care stăteau fetițele când se jucau cu păpușile.
Dacă veneau fetițele să se joace în curtea bisericii le gonea etc.
Ne-am gândit că asta are curaj la fetițe, dar că la noi care suntem băieți nu va avea curaj, și să jucăm mingea în curtea Bisericii.
Ne-a gonit și pe noi.
Eu aveam ochelari și m-a ajuns și m-a lovit.
M-am întors spre el cu gândul să-i dau un pumn în burtă.
Mi-a dat o palmă, că mi-a zburat ochelarii de pe nas.
Am avut noroc că i-a prins prietenul meu și nu au căzut pe jos și nu s-au spart lentilele.
Ăla a început să urle că bate copii de 9 ani.
Nu că el m-a cunoscut, că eram în blocul de lângă biserică și urlam :
„ „ Popa nebunu, trage cu tunu, omoară rațele și le mănâncă mațele." "
I-am zis că este nebun, că am colege de clasă care stau în blocul ăla, dar că nu m-au invitat la ele acasă și nu strigam eu.
Ca să ne răzbunăm pe popă, când veneam de la școală urlam cât ne ținea gura :
„ Popa nebunu, trage cu tunu, omoară rațele și le mănâncă mațele."
Îi mai și prindeam cu o pioneză pe ușa bisericii textul respectiv.
Preoteasa sau altă femeie, ne-a zis că dacă suntem cuminți și nu ne mai facem prostii ne dă colivă.
Ne-a dat o dată colivă și după aia nu a vrut să ne mai dea colivă, că a zis că nu suntem creștini.
Ne facem creștini, ca să ne dai colivă.
Ca să fim creștini, trebuia să cunoșteam bine biblia.
Noi voiam „ să ne facem creștini", ca să ne dea să mâncăm colivă, dar pentru asta trebuia să citim Biblia.
De fapt, nu voiam să ne facem creștini, voiam să mâncăm colivă, că era dulce, era cu rahat, cu stafide și cu bomboane și ne plăcea.
Ca să ne dea colivă trebuia să fim creștini.
Ca să zicem că suntem creștini trebuia să cunoaștem Biblia.
Am citit Geneza, Exodul, și puțin mai departe.
După asta am trecut la Noul Testament.
Noi nu voiam să citim biblia, ci să îl mințim pe popă că am citit-o.
Eram copii de clasa a 3 a și am ajuns noi la concluzia, că nava lui Noe, trebuia să fie mai mare decât cel mai mare portavion fabricat în secolul al 20 a, lucru imposibil pentru tehnica din acele vremuri.
Ne-am gândit noi că nu erau frigidere pe vremea lui Noe, ca să țină carnea pentru carnivore la frigider. șamd.
Că Moise era nebun, că atunci când trebuie să ajungi în Nord -Est, nu o iei spre Est șamd.
Că de unde a scos Iisus porci în Țara Cana-anului, dacă ăia nu creșteau porci acolo șamd.
Concluzia generală a fost, că numai prostii sunt scrise în biblia aia, și nu ne-am mai „ făcut creștini".
După ce am citit din biblia creștinilor, de la 10 ani până la 34 de ani am fost un ateu foarte convins.
Astăzi sunt destul de religios, am ideile mele religioase personale, dar tot nu sunt creștin.
Ai spus ca toti crestinii sunt inculti si ilogici. Eu ti am spus nu! Eu sunt crestin, judec logic si nu sunt incult. Nu prea inteleg unde bati tu cu toata istorisirea ta de mai sus. Nu mi ai argumentat ca sunt incult si nici nu ai argumentat ca judec ilogic. Tot ce ai argumentat a fost ca "e improbabila povestea cu arca". Ba e foarte probabil. Cum? Pentru ca la ajutat Dumnezeu, Dumnezeu fiind omnipotent. Punct.
. S. m. Veche unitate de măsură pentru lungimi egală cu 0, 664 metri (în Muntenia) sau cu 0, 637 metri (în Moldova), care reprezenta distanța de la cot (I 1) până la încheietura palmei; p. ext. măsură considerată, subiectiv, mare sau mică, după împrejurări. ◊
corabia sa aiba trei sute de coti in lungime, cincizeci de coti in latime si treizeci de coti in inaltime.
calculând cotul la 0, 664m rezultă
L=199, 2m, l=32m, h=20m
http://ro.wikipedia.org/wiki/Arca_lui_Noe
Arca a avut lungimea de 140 de metri, lățimea de 23 de metri și înălțimea de 14 metri. Avea un singur geam și o singură ușă aflată la mijlocul corabiei. Corabia a fost construită din lemn de gofer (chiparos), era impărțită în cămăruțe, tencuită cu smoală pe dinăuntru si pe dinafară. (Geneza 6, 14)
În nava cu asemenea dimensiuni nu încăpeau toate animalele și hrana și apa pentru ele pe timpul potopului!
Tu refuzi să accepți, că în Biblie sunt scrise prostii!
Dar nu era vorba de logica! Era vorba de gandirea mea data ca exemplu contra afirmatiei lui stupide!
Biblia ilogica? Dupa logica cui? Daca presupunem ca Dumnezeu exista, ceea ce Bilblia face, totul devine logic. Logic in sens de absolut metafizic care deriva din obiectivitatea divina.
Ma, pana sa inventam tot felul de teorii cum ca dumnezeii sfideaza logica si nu putem sa pricepem noi astia prosti ce va mai vantura voua prin imaginatie trebuie mai intai sa pricepem logica si sa o folosim. Ca daca a = b si b = c nici un dumnezeu nu poate sa faca sa fie altfel decat a = c. Asta e logica si functioneaza, dumnezeu al tau e irelevant.
De ce a=c? De ce e ceea ce numesti tu logica? Daca eu zic ca 2+2=5 si ca mi e acest lucru mi se pare logic? De ce nu as avea eu dreptate? Ca din cate vad eu, logica nu e o chestiune absoluta. Tu consideri logic ceea ce marea masa de oameni considera logic.
Dupa logica ta un mar nu poate fi in acelasi timp si o para, nu? Dar fizica cuantica ne invata ca o particula poate fi in mai multe locuri in acelasi timp, ca lumina e si unda si particula, etc.
Tu gandesti simplu, standardizat, nefundamental.
Fizica cuantica ne invata ca un mar poate fi in acelasi timp o para? Am notat, o sa am grija sa nu cumva sa ma fure la cantar ceva pietar ca poate nah, marul din sacosa mea poate fi in acelasi timp inapoi la el pe taraba... ntz ntz ntz.
Nu mai amesteca lucrurile, ideea era ca biblia mult pretuita a crestinilor e plina de aberatii si contradictii. Asta e tot.
Mi-ai dat un răspuns evident aiurea.
Îți recomand să faci o pauză și să citești următoarele cărți :
1) „Noi nu suntem urmașii Romei "
http://www.dacia.org/carte/
http://ro.scribd.com/......on-Savescu
2) Georges Ory : ( despre) Originile creștinismului, Eseuri critice
Editura științifică și Enciclopedică 1981 (traducere din franceză)
http://www.okazii.ro/......-a65835766
3) Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade.
http://www.okazii.ro/......-a59408081
http://www.carti-online.com/......-1482.html
http://www.scritube.com/......361217.php
http://www.scritube.com/personalitati/MIRCEA-ELIADE212315175.php
http://www.librariaeminescu.ro/autor/3585/Mircea-Eliade
http://www.librariaonline.ro/......a-p1002031
http://www.okazii.ro/......a117397950
4) "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm număr de pagini: 144 )
http://www.edituraherald.ro/......detail.asp
http://www.edituraherald.ro/books.asp?j=10
5) Tao Te Ching (Tao Te King sau Dao De Jing ) http://ro.wikipedia.org/wiki/Tao_Te_Ching
http://www.daoism.ro/category/dao-de-jing/
http://www.chinapage.com/laotze2n.html
http://taoism.net/ttc/complete.htm
http://terebess.hu/english/tao/lau.html
http://www.daoisopen.com/DDJTranslations.html
Sunt 2 sau 3 traduceri în limba română a acestei lucrări
6) Bagavadghita și asta a fost tradusă în limba română
http://www.satpub.net/Bhagavad-Gita_c_28.html
7) Coranul
http://mariuscruceru.ro/2010/09/11/coranul-on-line-in-limba-romana-p/
A apărut ca o carte dar îl poți și descărca gratuit de pe net în limba română.
8) Literatură Bahai
În pricipal scrierile lui Bahá’u’lláh.
http://www.bahai.org.ro/
http://www.bahai-books.org/
Bănuiesc că o parte din aceste cărți ar putea să fie la biblioteca municipală din Hunedoara.
poți să vezi și :
http://www.youtube.com/watch?v=cSq_XZDHCkM&feature=related
Dacia / Dacoromânia 258 - 270
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RCUPULMUMMA
Regele Regalian eliberatorul Daciei - Partea I-a
http://www.youtube.com/watch?v=l1O7MO6WhRM&feature=relmfu
Regele Regalian eliberatorul Daciei - Partea a II-a
http://www.youtube.com/watch?v=duj_84hnc58&feature=related
Dacii - Adevaruri tulburatoare - Documentar 2012 HD
http://www.youtube.com/watch?v=PUIS30dFgG4&feature=related
Dacii-Adevaruri tulburatoare partea 2
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A&feature=related
DACIA PREISTORICA - documentar FULL
http://www.youtube.com/watch?v=qA88Ordp4S8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=miVIWoMbieY&feature=relmfu
Dacia : Razboaie uitate - Partea a II-a
http://www.youtube.com/watch?v=y_4SIOC14zY&feature=relmfu
Dacia : Razboaie uitate - Partea a III-a
http://www.youtube.com/watch?v=1UPi3WT9m8E&feature=relmfu
Potopul Partea I-a
http://www.youtube.com/watch?v=T_djd99O9do&feature=relmfu
Potopul Partea a II-a
http://www.youtube.com/watch?v=ORDMYcE2iSo&feature=relmfu
Potopul Partea a III-a
Poți cauta pe net despre memoria apei.
Ar fi cam aiurea să afirmi că apa este vie și este o ființă dar apa are memorie... și în context putem vorbi deci și despre sufletul ne viului.
Merită să vezi neapărat cu ochii tăi filmele astea :
http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24
http://www.youtube.com/watch?v=cxROTKBW4hU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=e8d-RbtD0uU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ElFJLKG22nE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TBB6V8Vhbkg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=o4XuNSZ1tZA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TURwuGkaFTU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TSPjlhT0yEM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FxtvBs4KNrI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9RkwWJCyFYE&feature=related
Sunt și altele dar mai mici.
poți să vezi și :
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/marcu/4/
11. "Voua", le-a zis El, "v-a fost dat sa cunoasteti taina Imparatiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile sunt infatisate in pilde;
12. pentru ca, "macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si macar ca aud, sa auda si sa nu inteleaga, ca nu ( care ) cumva sa se intoarca la Dumnezeu si sa li se ierte pacatele."
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/matei/13/
11. Isus le-a raspuns: "Pentru ca voua v-a fost dat sa cunoasteti tainele Imparatiei cerurilor, iar lor nu le-a fost dat.
12. Caci celui ce are, i se va da, si va avea de prisos; iar de la cel ce n-are, se va lua chiar si ce are.
13. De aceea le vorbesc in pilde, pentru ca ei, macar ca vad, nu vad, si macar ca aud, nu aud, nici nu inteleg
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/8/
10. El le-a raspuns: "Voua v-a fost dat sa cunoasteti tainele Imparatiei lui Dumnezeu, dar celorlalti li se vorbeste in pilde, ca "macar ca vad, sa nu vada, si macar ca aud, sa nu inteleaga."
Evident că nici unul dintre aceste materiale nu abordează explicit problema luminii din ziua a1a a creației, dar după ce le vei parcurge vei avea o minte mai deschisă, și poate te vei gândi singură la lumina zilei a1a a creației.
Eu cunosc de mulți ani răspunsul.
Lasa Mihaita ca Domne Domne a distorsiunat spatiul barci ca sa incapa toate animalele
Auzi ii mai recomand eu o carte si anume biblia hazlie a lui Leo Taxil asta mi-a deschis mie ochi spre cat de stupida e biblia.
Stiti ce e mai ironic ca de vreo 11 ani ma duc intr-o tabara crestina, iar anul aceasta in tabara am devenit satanist adica unde e puterea lui Iahve daca a intrat acol insusi prezenta lui Satan/Lucifer?
Am inteles... chiar vreau de ceva vreme sa apuc volumele lui Mircea Eliade...
Dar ideea e alta: Bibilia nu se contrazice! Asta e o eroare de limbaj. Biblia presupune in pirmul rand ca Dumnezeu exista deci tot ce gandesti critic despre Biblie trebuie raportat la Dumnezeu. Ce e scris in Biblie poate fi adevarat sau fals dar contradictoriu in nici un caz!
Doamne iarta-ma, da mi se pare o prostie, o porcarie, imbecialitate frate...fac de miru' lumii credinta adevarata...saracii copilasi
Cand am vazut documentarul prima oara pe net am crezut ca e propaganda religioasa dar observ ca nu-i o sa-l descarc sa-l vad, eu daca o sa am copii o sal indrum spre stiinta nu basme, indoctrinare cu frica de iad etern, un dumnezeu nu ar avea nevoie de slugi repet nu ar avea nevoie ar lasa omul sa traiasca cum vrea si cand moare asta e mi se pare crud ca pisica mea sa nu aiba a doua viata si eu da ce zeu ar fi ala?
fanatici religiosi ce sa le faci oamenii aia au nevoie de banii asa ca innebunesc oamenii ca sa le dea banii
of banii astia cate facem pentru ei, parerea mea raspunsul la toate e banul, cred ca si speciile evolueaza din cauza lipsei a banilor
profil=blog
O lume nebună, nebună de tot. Cum fac. :O Din copiii ăştia o să scoţi oameni normali când oi fi eu popă.
Sunt absolut socat, nu ma asteptam sa vad asa ceva, mi s-a facut mila de acei copii, mi s-a creat o repulsie fata de idioata aia (nu o fac idioata pentru ca e crestina, ci pentru ca este). Speechless.
Am vazut filmul mai demult si am ramas stupefiat. Scroafa aia e nemultumita pentru ca musulmanii sunt gata sa-si dea viata pentru religia lor, iar crestinii nu. Asta este principalul motiv pentru care organizeaza tabara aia. Doreste sa aprovizioneze crestinismul cu niste soldatei credinciosi, capabili sa se sacrifice pentru religia lor.
Recomand vizionarea intregului film.
Aia nu e credinta pura e indoctrinare cum ai spus tu...
ii explici omului frumos
De altfel avem si posibilitatea de a-L respinge pe Dumnezeu caci El vrea ca noi sa venim din initiativa proprie din dragoste si nu din teama de pedeapsa si alte cele
Va rog numai atacati ortodoxia pentru inchizitie(instrumentul bisericii catolice) si pentru nebunii de genul din film (care sunt opera sectarilor)
Dragule, nu mai folosi "secta" ca si cum ar fi un cuvant jignitor. Crestinismul a inceput ca o secta a iudaismului antic, ortodoxia ta a inceput ca o secta a crestinismului... si tot asa. Tot ce e crestinism se poate numi "secta".
SÉCTĂ s. f. 1. comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială. 2. grup de adepți ai unei doctrine filozofice sau politice. ◊ clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte. (< fr. secte, lat. secta)
Si apropos, iubita ta biserica ortodoxa a avut si ea "inchizitia" ei proprie, a ars si daramat bisericile altor clute si a ucis adepti ai altor culte. Diferenta intre ai tai si catolici este simpla, catolicii au avut prostul obicei de a'si documenta crimele, ortodocsii nu prea aveau obiceiul asta multi popi ortodocsi fiind analfabeti in evul mediu. Si pentru ca dumnealor nu isi documentau crimele atat de detaliat precum catolicii nu prea mai exista multe dovezi ale acestor crime.
manuela_2480 întreabă:
diuxxa întreabă: