Daca ai un telefon pe android, poti descarca din Google play, Biblia romaneasca (o sa iti dea la rezultate o aplicatie - una pe albastru). Are multe functii (ex. poti cauta dupa cuvinte, poti adauga marcaje la versete)...dar cel mai important are o sectiune - Planuri de lectura...si in functie de cat timp ai la dispozitie poti sa iti faci un plan de lectura.
- planul anual
- biblia in 90 de zile
- Noul testament in 180 de zile
- Noul testament in 90 de zile
- Vechiul testament intr-o luna
Eu te indemn sa incepi cu Noul testament
Nu ai cum sa o intelegi pentru ca nu este completa. Lipsesc bucati mari din ea si prin traducere a fist din nou mutilata. Deci chiar nu ai cum sa o intelegi cap coada pentru ca in momentul de fata citita cap coada nu are nici un sens. Dar daca vrei sa aflii despre crestinism iti recomand o carte de istorie a religiei nu biblia. bafta
Alta treaba mai buna nu ai de facut, ca de ex. sa citesti ceva legat de pregatirea ta profesionala pe care o ai sau vrei sa o ai.
Nu crezi ca te ajuta mai mult in viata faptul ca te documentezi ca sa-ti maresti cultura, decat sa umbli dupa potcoave imputite de cai morti?
Deja faptul ca ai o asemenea intentie este cea mai clara dovada ca tineretul roman este muuuuult mai retrograd decat tineretul occidental care intelege singur fara sa-i spuna nimeni ceea ce eu iti spun tie si tu nu intelegi sau refuzi sa intelegi.
Incepi cu Sf. Evanghelie dupa Marcu. Apoi mai bine citesti cu un comentariu langa, ca altfel nu o sa pricepi mare lucru sau interpretezi prost.
Desigur, Sf. Biblie in versiune ortodoxa. Pentru asta recomand versiunea Bartolomeu Anania - mi se pare cea mai frumoasa.
Doamne ajuta!
Pentru ca citirea Bibliei sa fie cu folos, trebuie: 1)înainte de citire sa chemam harul Duhului Sfânt în ajutorul nostru; 2)sa citim fără graba, repetând de câteva ori ceea ce nu înțelegem; 3)sa nu avem grija de a citi mult; 4)sa ne ferim de citirea cărților smintitoare.
Love24Love întreabă: