Nimeni nu te va opri sa fii o umbra intr-o multinationala, care sa scrii secvente de programe sau sa tii evidente contabile, si sa ai bani suficienti pentru a-ti trece pe sub nari cel mai tare hamburger de la Mac. ce-ti trebuie tie sa stii istoria crestinismului sau aspiratiile unui om sfant? Cine a fost Luca al Crimeii sau Lavrentie de Cernigov?
Deci poti face cerere, religia este pentru oameni buni si pentru spiritele inalte.
Vorbesti cu infumurare, ca sunt atei care stiu istoria crestinismului de o mie de ori mai bine ca tine, dovada ca au luat un doctorat in ea si o predau la universitati de prestigiu.
Nu cred ca vei putea daca pe un semestru ai facut religie.Dar eu nu am facut religie la scoala si le-am spus ca sunt de alta religie.Nu are ce sa iti faca.
Si profesorului si colegilor poti sa le spui ca religia crestina este o religie falsa ca si toate celelalte religii si aceasta se poate vedea din cartea pe care se bazeaza adica din Biblie. Dar pentru a spune asta trebuie sa studiezi putin sa vezi ca Biblia a fost compusa cu multe greseli apoi modificata cu rea intentie, tradusa si recopiata cu multe alte greseli. Trebuie sa stii ca de-a lungul timpului in Biblie s-au adaugat si s-au scos carti de mai multe ori iar la ora actuala sunt mai multe canoane biblice diferite intre ele dar toate contin pe linga sfaturi bune si lucruri rele si absurde cum de ex. unde spune ca Dumnezeu a poruncit unor oameni alesi ai lui sa mearga si sa omoare popoarele invecinate impreuna cu femei, batrani si chiar copii.Deci biblia si crestinismul nu merita si nu este bine sa fie crezute si studiate in sensul in care incearca religia sa il impuna.
1. Nu te poti retrage la jumatatea anului scolar.
2.Nu profesorului de religie ii transmiti cererea ci directoratului scolii.
3. Nu ti se cere vreo explicatie.
4. Cererea o poti face tu doar daca esti major, altfel trebuie s-o faca unul dintre parintii tai.
5. Oricum discutia e degeaba, de la toamna se schimba socoteala, cei care VOR SA FACA religia vor fi nevoiti sa faca cerere in sensul asta, nu ceilalti sa nu faca.
Nu stii sa-i spui de ce esti ateu?
Asta-i tare!
E '"TREABA" oricarui profesor sa discute cu elevii despre materia lui si sa le afle problemele in legatura cu aceasta, cine spune altceva habar n-are despre profesia respectiva.
Ar fi gresit tocmai daca NU s-ar intampla asa, deci nu te lua dupa "sfaturile" unor neaveniti.
Cand te va intreba "de ce nu mai doresti", spune-i ca nu te simti deschis pentru religie.
In fond, trebuie sa te simti crestin in interiorul tau, NU sa inveti ca la geografie.
Nu, esti fraier daca zici asta, eu am depus cerere si jumate din liceu la fel si nu trebuie sa dai nicio explicatie, eu nici nu mai vin la ora de religie si de ce si ar face o parere despre tine, nimeni nu pune accent pe religie astazi.
Noi oamenii am ajuns sa nu facem ce ne dorim din cauza parerii altora? Pa unde e caracterul tau? Daca iei nota nu mai poti pune cerere, bafta.
Te sfatuiesc sa depui cererea,profesorul nu are nici un drept sa te intrebe,iar daca o face,ii spui ca nu e treaba lui,iar despre colegi,n ai de unde sa stii cum o sa reactioneze,dar cred ca nu o sa fie asa mare bai,nu ar trebui.E greu pentru un ateu,intr o lume bazata pe prostie, ura, critica, frustrare etc dar daca asta e ceea ce vrei tu, ar trebui sa o faci
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: