| Diamond5 a întrebat:

Vreau sa ma pocaiesc, ce sa fac? Am intentii foarte serioase in privinta asta.

Răspuns Câştigător
| girl16 a răspuns:

Ai luat cea mai importanta si inteleapta decizie a vietii tale. Nu vei regreta. Ai o Biblie? Daca da, citeste in Noul Testament cartea Ioan. Vreau sa iti dau un sfat: aseaza-te pe genunchi si vino in fata Domnului asa cum esti, cere-i iertare spune-i cum te simti si ce vrei cu adevarat, cere-i sa te faca un copil al Sau. nu-i asa ca suna frumos? happy Ai credinta si nu te da batut niciodata! Nu ai sa regretihappy Daca mai ai intrebari scrie-mi intr-un mesaj privat, te voi ajuta cu mare draghappy

16 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Sunt sigur ca ai pus intrebarea asta la misto. Pentru ca daca ai vrea asa ceva, te-ai adresa alora de la confesiunea respectiva. Aia stiu mai bine decat noi. Daca ai fi deja pocait/a, as intelege sa ne ceri sfatul cum sa iesi de acolo, pentru ca asta intr-adevar e mai greu.

| milan9 a răspuns:

În general se face mare confuzie în privinţa termenului de "POCĂINŢĂ"! Ce înseamnă?

"Pocăinţa" reprezintă hotărârea de a nu mai greşi... Ea înseamnă DOAR conştientizarea, mărturisirea (taina spovedaniei, sau a "pocăinţei"), părerea de rău pentru păcat (că ai săvârşit).

Pocăinţa spre exemplu, nu inseamna schimbare de religie. Ea înseamnă regretare şi iertare, DAR prin harul lui Dumnezeu, cel care şi lucrează prin Taina Mărturisirii (Spovedaniei). Mântuitorul Hristos a vorbit despre o SINGURĂ BISERICĂ!

| milan9 a răspuns:

Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile, şi o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie. Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

| milan9 a răspuns:

Pentru pocăinţă (regretul păcatului, iertarea şi indreptarea vietii) Mântuitorul Hristos a lăsat taina Spovedaniei.

IMEDIAT DUPĂ INVIEREA SA, Mântuitorul a afirmat importanța harului iertării încredințat Bisericii Sale:

Ioan 20, 21: "Precum M-a trimis pe Mine Tatăl aşa vă trimit şi eu pe voi:"
Ioan 20, 22: "Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;"
Ioan 20, 23: "Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."

Răspuns utilizator avertizat
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Pocainta se realizeaza continuu, intai prin parere de rau, apoi mergi la preot si marturisesti ceea ce te apasa, aici vei gasi numai raspunsuri ironice si sfaturi, eu doar te indemn, nu mai pierde timpul

| sublime89 a răspuns:

Sa renunti la ele.

| oprescudorin11 a răspuns:

Uita de tine, iubeste tot ce e in jurul tau.Lasa toate, si urmeaza pe Christos, fara ajutorul altora de gen :secte.

| Moisie a răspuns:

Ce sa faci?
Te-ai prostit?
Las ca ai timp sa te pocaiesti la batranete cand nici Dracu nu se uita la tine ca Isus te va ierta si atunci!
Acum cat esti tanara, trieste-ti viata din plin... IUBESTE cat poti, pentru ca insusi Dumnezeu este IUBIRE si tema principala a religiei crestine este IUBIREA, asa ca iubeste cat mai mult si cat mai poti ca va veni o vreme cand iti parea rau ca te pocaiesti fara sa-ti traiesti viata cu intensitate!
Asa ca sfatul meu este sa nu te pocaiesti inca ...pentru ca de pocait se pocaiesc doar curvele batrane care nu mai au cautare pe piata...si stii ce?
Isus le iarta pe toate!

| Diamond5 explică (pentru Moisie):

De unde stii ca ajung la batranete? Tu esti sigur ca vei trai si maine sau peste o luna?

| Moisie a răspuns (pentru Diamond5):

Nimeni nu stie cat va trai, dar pentru ca sa primesti mantuirea de la Christos este suficient sa te caiesti sincer de ce ai facut, in ultimele secunde ale vietii tale, si orice om isi da seama cand i-a sunta ceasul.
In concluzie, inca nu ai motive sa te pocaiesti/caiesti, pentru ca Hristos si-a luat pacatele tale asupra sa.
Asa ca traieste-ti viata din plin ca sa nu ajungi sa regreti ca nu ai trait-o!
Sau vrei sa spui ca Isus nu s-a sacrificat pentru pacatele oamenilor?
Atunci de ce sa mai fi credincios?

| PorumbRodica1965 a răspuns:

In primul rand trebuie sa stii ce inseamna acest cuvant :po-cait-! Si daca doresti accepta un studiu biblic cu Martorii lui Iehova, si pe urma ve-i putea decide ce trebuie sa faci. Daca doresti citeste in Biblie daca ai, in; Matei 28:16-20; Isaia 48:17-20.

| Striker14 a răspuns:

Eu zic sa nu faci asta, e o prostie, renunti la viata de pomana, dar dupa nume intrebarea e la panaramabig grin

In orice caz daca vreis sa faci asta sa fii 110% sigur/-a

| Wulf a răspuns:

Stabileste ce te motiveaza, stabileste toate riscurile ce le asumi, gandeste-te la cum va fi viata ta daca te pocaiesti, analizeaza-le bine, mai gandeste-te odata, de doua ori, apoi daca esti sigur in proportie de mai mult de 95%, pocaiestete.

| Dreamer12345 a răspuns:

De ce ai face asta? e pacat, dar daca tu tii neaparat sa faci acest pas, fa-o, intreaba-ti prietenii care sunt la confesiune la care vrei sa mergi, si urmeaza-i daca tu vrei asta. :* bafta

| CMtube a răspuns:

Foarte bine faci, asta urmeaza sa o fac si eu, nu te lua dupa nimeni, Dumnezeu te vrea si fi bucuros pentru asta..sa te pocaiesti inseamna un gest mare pentru Dumnezeu! o sa vezi schimbarea..no sa regreti o sa fi cel mai fericit..Ai cuvantul meu! Daca observi se face o diferentiere a oamenilor ..Toti care nu cred vor suferi si aici pe pamant si dincolo de moarte! bafta prietene!

Întrebări similare