| diamondsky a întrebat:

Vreau sa ma pocaiesc in secret pentru ca parintii mei nu sunt de acord sama pocaiesc acuma la 18 ani.e pacat sa ma pocaiesc in secret? nu ma pot duce la biserica pentru ca aimei nu se duc pot duce o pocainta adevarata doar prin rugaciune? ce nu trebuie sa fac si ce trebuie sa fac? trebuie neaparat sa ma pocaiasca un preot? mersi pentru raspuns

Răspuns Câştigător
| 熊Panda熊 a răspuns:

Daca vrei sa te spovedesti, incearca sa mergi la un preot pe ascuns, spune-i situatia, si el iti va spune ce trebuie sa faci. Ti-as sugera, daca ai intrebari legate de credinta ortodoxa, sa iti postezi intrebarile pe Forum Crestin Ortodox, caci acolo sunt ortodocsi mai seriosi si nu sunt atatia atei si necredinciosi care-si bat joc de noi, ca aici. Eu iti spun sa te rogi si pentru parintii tai, stiu ca trebuie sa ai rabdare, dar Dumnezeu se va indura la momentul potrivit de ei si de tine. Si nu, nu e pacat sa te spovedesti in secret. Incearca sa te feresti de conflictele cu parintii, dar pe cat posibil gaseste un pretext ca sa iesi din casa si sa poti merge la biserica.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Care dintre indrumarile pe care i le dai corespund cerintelor adevaratului Dumnezeu? Stim ca Biblia este cartea de referinta a crestinilor adevarati. Da? Carui dumnezeu te rogi? Caci Dumnezeul adevarului nu cere ceea ce sustii tu. Caatare iata ce se intampla in aceste zile. Cred ca Biblia ne invata ca trebuie sa avem o buna relatie cu parintii daca este posibil (Efeseni 6:4), dar daca ei nu-l accepta pe Dumnezeu in viata lor, cu siguranta ca tu il ve-i cauta pe Dumnezeu, care doreste sa asimilezi cunostinta despre el si despre Fiul Sau Isus Cristos si asa ve-i putea afla care este modul de inchinare acceptat de catre Dumnezeu, ce mod de viata trebuie sa ai. Si apoi poti sa decizi tu doar in urma studierii Bibliei, de partea cui doresti sa fii. Si nu in ultimul rand o sa gasesti si care este semnificatia cuvantului,, pocait ". Preotul este intermediar intre tine si Dumnezeu? Biblia ne invata ca doar Isus Cristos Fiul lui Dumnezeu si-a dat viata pentru a ne rascumpara din pacat si din moarte, deci doar El este intermediar intre noi si Dumnezeu. Nimeni altcineva.

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Biblia ne invata ca Preotul, episcopul si diaconul au har de la Dumnezeu. Asa ca voi, neoprotestantii, nu va mai tot bagati unde nu stiti. Ortodoxia are 2000 de ani, pe cand voi aveti 100. Va despart 1900 de ani de istorie de Iisus Hristos si de Sf. Apostoli, asa ca nu aveti de unde sa stiti totul. Daca vreti, va dau un raspuns luuuuung unde am sa scriu numai citate scripturistice care dovedesc ca Ortodoxia e aderarata credinta. Imi cer scuze daca am parut cam violent, dar mi-e ciuda pe voi ca va "incurcati nestiind scripturile ", cum zice Mantuitorul, si mai invatati si pe altii greselile voastre. Domul sa va ajute!

Vai ca revoltat esti, specific celor ce nu-si iubesc semenii si nu au interes fata de ei, dar nici dorinta de-a primi adevarul. De ce? Cand ai studiat ultimul subiect biblic? Cand vorbesti ceva si argumenteaza. Ia gandeste-te putin, daca ti-a trecut putintel ciuda, cate dintre cele 10 porunci se respecta in biserica ta? Si sa nu-ti fie tare cu ciuda, ca si eu acolo am fost si stiu adliteram toata povestea ei. Si daca poti sa accepti, ceea ce ne invata in realitate Biblia, tu care spui ca esti foarte cunoscator al ei te rog sa-mi spui de ce multele religii de asztazi se urasc intre ele si nu comunica? Biblia ne invata ca este o singura religie adevarata, un singur botez, o singura credinta, un singur Isus Cristos Fiul lui Dumnezeu si un singur Dumnezeu Atotputernic.

Te rog sa-mi spui ce este scris in Apocalipsa 22:18, 19).

Nu voiam sa fiu asa revoltat, imi cer scuze sincere. Da, stiu ce zice la Apocalipsa 22:18, 19, sa nu schimbi nimic din ceea ce porunceste Dumnezeu, pe scurt. Religiile se urasc pentru ca la inceput, de ex la crestinism, Iisus Hristos a lasat o singura credinta :crestina. Dar, cu trecerea vremii, au aparut oameni care invatau gresit credinta crestina, iar acestia, exact pe baza a ceea ce scrie in Apocalipsa 22: 18, 19, dar si pe motivul de a nu-i mai invata pe oameni acele invataturi gresite, au fost alungati din Biserica, si si-au facut propria lor Biserica. Astfel s-au separat Bis. Catolica de cea Ortodoxa, cea Reformata de cea Catolica, cea Neoprotrstanta de cea Reformata, si tot asa, pana cand in ziua de azi avem circa 40.000 de culte crestine, din care doar unul ar trebui sa aiba adevarul total. De aceea se cearta religiile si cultele. La fel si cu necrestinii. Bisericile tin legatura intre ele in ziua de azi, nu mai exista razboaie catolice contra protestantilor sau a ortodocsilor, dar pentru a se reuni, trebuie ca ele sa faca niste compromisuri prea mari, adica sa cedeze o dogma si sa primeasca alta, ceea ce ar fi o amestecatura totala, asa ca eu zic ca mai bine stam separati si ne ajutam intre noi.
In Sfanta Scriptura scrie ca Apostolii isi puneau mainile pe capetele celor alesi ca sa-i faca preoti, episcopi, diaconi. Si Sf. Pavel zice parca catre Tit sau catre Timotei, intr-o epistola, ca bine face omul care vrea sa fie episcop sau diacon, asemenea si presbiter ( preot, sau o functie in organizarea religioasa.). Se zice ca insusi Hristos este Marele Arhiereu.
" Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fii."
Dar hai sa nu ne certam, ca mai tare il incurcam pe tanarul acesta care vrea sa se intoarca la Dumnezeu.

Stiu, si stiu ca de multe ori ar trebui sa imi iubesc semenii mai mult, la fel si pe Dumnezeu... ii iubesc pe cei de alta credinta decat a mea. Dar stiu ca doar o credinta este intr-u totul adevarata, care respecta toate invataturile lasate de la Iisus Hristos. Dvs.carui cult crestin apartineti, PorumbRodica1965? Crestinii ortodocsi adevarati respecta toate din cele 10 porunci, dar din pacate, este un adevar ca cei mai multi sunt crestini doar cu numele. Dar asta nu inseamna ca ei reprezinata Ortodoxia adevarata.

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Deci, in concluzie, hai sa rezolvam problema frumos si politicos, in duh crestin, caci iubirea e esentiala in crestinism.

Bine, bine, haide ca am uitat deja ca erai furios. Dar sa stii ca ai spus bine ca pe la inceputul, crestinismului (adica a crestinilor care l-au acceptat pe Cristos Isus si au recunoscut jertfa de rascumparare platita de el ) acest lucru fiind in secolul 1 e.n. dupa moartea apostolilor in congregatia crestina s-au strecurat eretici, care au denaturat adevarul, si i-au abatut de la credinta adevarata pe multi, si de atunci asa dupa cum ai afirmat s-au format tot felul de grupari religioase, care spun ca au credinta in Dumnezeu, cred si in Isus, dar nu au ceva. Stii ce? Ia sa vedem ce le-a spus Isus continuatorilor sai, consemnare facuta in Ioan 13:34, 35 :,, Voi sti ca sunteti urmasii mei, daca ve-ti avea iubire intre voi "! Deci, ce le lipseste acestor asa zisi crestini de astazi? IUBIREA! Toti spun ca sunt credinciosi, dar daca ii scarpina careva, uita de credinta si sunt gata sa dea cu piatra, sau sa traga cu pusca. Iata, sunt in garda, nu tin cont ca Dumnezeu a poruncit,, Sa nu ucizi ", au pus porunca jos, si-si cauta dreptatea singuri, si razbunandu-se pentru orice fleac au uitat ca sunt crestini. Sa nu mai vorbim despre multele acte de CORUPTIE! Iata la tot pasu spaga, la doctori, la profesori, la militisti, la drumari, la popi, la discoo, la primari, la temnitari, la judecatori, la gagici, la servicii de minister, si prim-minister, spala banii, fac multi altii de pe spinarea prostimii considerate de ei, nu le pasa BANII IN BUZUNAR < AURUL ASCUNS _ porunca,, Sa nu furi " -jos _ nu are loc. Azi se intampla foarte des, ca tinerii aventurieri, si nu numai ei ci si cei mai invarsta, sa caute prea multe perechi potrivite, de aceea se potrivesc, adesea inainte de casatorie sau in afara casatoriei, cauta sa fie cat mai potriviti, si fac probe, prin concubinaj, sau relatii mai nou spus, sa se cunoasca, iar pe cand cred ca se cunosc, nu mai au nimic sa-si ofere unii altora, decat dispret, sau copii sau sarcini nedorite, boli venerice, amanta isi insala prietenul,, si amantul, sau sotul fuge dupa puicute, caci gaina batrana, numai de,, supa e buna, si de stat acasa " si dupa un timp se prezinta la lege, sa divorteze, sau concubinii rup relatia ca s-au plictisit, cauta alta, si au uitat ce a spus Dumnezeu prin porunca,, sa nu comiti imoralitate, sau adulter si fornicatie ", au pus si de data aceasta porunca jos. Si a. m. d. Deci unde sunt crestinii? Acolo unde se respecta porunca data de Isus,, Ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi lor."Daca multi au renuntat la inchinarea adevarata, si si si-au schimbat increderea in Dumnezeu, Dumnezeu nu se schimba, este acelasi " Dar, omul ce seamana, aceea culege.

Te rog sa-mi spui versetul biblic in care este aratat ca apostolii au facut preoti. Cartea Apocalipsa 14:1-4 spune ca cei ce urmau sa fie preoti, in cer alaturi de Isus, il urmau pe Isus intocmai. Gandeste-te preotimea de azi, cate lucruri face, pe care le face Isus? Sunt ei preoti acceptati de Dumnezeu? Citeste Maleahi 2:2.

Fapte 14, 23
1 Timotei. 5, 22
Fapte 20, 28
Preotimea face multe lucruri pe care le facea Iisus. Bineinteles ca sunt preoti buni si rai, intotdeauna au fost, chiar si in primele veacuri crestine, insa ii va judeca Dumnezeu. Dar preoti buni exista. Propovaduiesc Evanghelia, au asociatii filantropice sau sunt in colaborare cu ele, unele parohii au programe de catehizare, unii au atata har incat vin oameni din toate colturile tarii la ei, etc.

Vorbim in privat daca vrei sa continuam, desi nu cred ca are rost

Nu eram furios, doar putin indignat.

Cum doresti. Doar privind realitatea si cu argumente biblice. Daca vrei.

Ei bine, se mai intampla, nu tot ce auzim ne incanta, insa trebuie sa dam piept cu realitatea. Nu mai este timp sa ne ascundem dupa degete. Lucrurile se duc catre sfarsitul sistemului. Apropo, stii ca atunci cand Dumnezeu a adus potopul peste pamant, a fost,, sfarsitul unei lumii"? Cati oameni au supravietuit si de ce?

28 răspunsuri:
| TrăieşteClipa a răspuns:

Incearca sa te comporti mai bine decat cei care se duc zilnic la biserica.
Nu o sa fie prea greu.
Nu te grabi sa te arunci in bratele unei anumite organizatii.Toate sunt la fel.
Se bazeaza pe spalarea creierului prin repetari continue ale unor afirmatii fie ele adevarate sau false.

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Voi vedeti intodeauna partea intunecata a Bisericii, care intr-adevar nu ar trebui sa existe, dar e intr-o foarte mica masura. Cam aproape tot ce vedeti la T.V. (aproape tot, nu chiar tot) despre biserica e manipulare, fiindca stiu asta, fiind membru al Bisericii. "Toate sunt la fel" -tu de unde stii ca toti crestinii, mai ales preotii, sunt la fel de escroci, etc? Am spus-o si o sa mai spun : as vrea sa vad daca ati rezista sa stati 2 saptamani intr-o manastire, si nu in spatiile de cazare pentru pelerini, ci intr-o chilie de 2*2, sa munciti toata ziua, pe la vaci, oi, prin gradina, etc., sa aveti un venit minuscul si sa mancati o data pe zi verdeturi in posturile mari, sa va imbracati numai in negru, sa stati 3-3:30 ore la rugaciune zilnic, sa va treziti la 4 dimineata, si sa nu va casatoriti niciodata, ASA CUM SUNT CALUGARII. Ati rezista 2-3 saptamani? Si sa mai lamurim un lucru : lucrurile din biserica nu sunt de aur! Sunt doar din inox poleit sau plastic.
Crestinismul nu e o religie trista, ci este foarte prost inteleasa de cei dinafara. Este probabil cel mai fericit mod de viata existent.
Si inca ceva : oare ateii si necredinciosii niciodata nu manipuleaza pe nimeni? Vezi cazul lui Bernard Nathanson si a mai multora.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru 熊Panda熊):

"Voi vedeti intodeauna"
Generalizezi cumva?
Sunt singur in camera si nu sunt nici ateu si nici crestin.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Studieaza mai intai Biblia si asimileaza cunostinta despre Dumnezeu si Fiul Sau Isus Cristos si apoi vei putea decide ce pozitie trebuie sa iei, de partea cui. Isus asa ne invata in Matei 28:19, 20. Raspunsul tau aici...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E simplu, nu mai practica pacatul, si te vei naste din nou.vei fi mort pentru pacate, nemaipracticandu-le si viu intru domnul nostru Iisus Hristos. Apoi in functie de ce cult iti alegi ori fractiune religioasa, vei urma regulile de acolo ori mai simplu respecti decalogul.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai citit in Biblie ca aia care nu practica pacatul il fac mincinos pe Hristos?

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu.nu am citit in biblie asa ceva, poate cetit-ai tu? poate imi spui si mie versetul.pana atunci lasa-te de fumat fiindca esti stapanit de naravul asta de asta nu te poti lasa, deci esti slab. vrei sa fii puternic? dai Vointa iei putere.si vei avera si plamani curati.

Https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Ioan+1:10&version=NTLR

Eu nu fumez, poate ai fumat tu ceva covoare de-ai tras concluzia asta.

Ia mai citeste odata versetul, apoi ce ai postat tu, si mai priveste odata postarea mea, s-ar parea ca trebuie sa-ti traduca cineva din romana in romaneste, si din romaneste in limba crestina.Mai du-te-n puii mei ma, ca e diferenta intre cei ce nu, MAI PRACTICA PACATUL, si... DACA SPUNEM CA N_AM PACATUIT.era vorba despre pocainta care insamna, sa te caiesti de pacatele facute, si sa devii un om nou, nepacatos.CA talharul de pe cruce care s-a pocait in ultima clipa.

Si ai intrebat intr-o postare cum sa te lasi de fumat, deci ori o arzi pe dupa cires, ori minti, asa cum respiri baiiii trudila.

Intrebarea era de logica, nu cautam un sfat practic.

Cum ar fi: sa spui ca n-ai pacatuit pe anul care tocmai a trecut.

| MrLucas a răspuns:

Ce anume te-a determinat sa iei o asemenea decizie?

| 熊Panda熊 a răspuns:

Adica vrei sa treci la neoprotestanti (penticostali, baptisti, adventisti, etc) sau vrei sa te spovedesti? Adica sa te "pocaiasca" un preot?

| TicTac47 a răspuns:

De ce va certati intre voi la cineva care vrea intr-adevar ajutat?
diamondsky Cel mai bine esta sa mergi la o biserica ORTODOXA, si sa vorbesti cu un parinte. Si sa nu iti fie rusina ca te v-a ajuta sunt sigur.