| ionutz1011 a întrebat:

Vreau sa ma spovedesc,intrebarea mea este,cand o pot face,adica aceasta taina se face numai de cateva ori pe an si tinand cont de anumite reguli, sau pur si simplu ma duc la biserica si preotul tine in fiecare duminica aceasta spovedanie?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa te spovedesti cand simti nevoia, nu sunt reguli, totusi ai grija pe cine iti alegi ca duhovnic, sa nu iti lasi inima pe mana oricui.E bine sa cauti pe cineva potrivit inimii tale.

11 răspunsuri:
| costis a răspuns:

De cate ori te simti impovarat, poti cere.
De regula nu se face Duminica, se mai fac slujbe vineri dimineata, poate miercuri seara si inainte de sarbatori se face seara vecernie. Dupa ce se termina slujbele astea vorbesti.
Duminca se face Sf Liturghie, si ar trebui sa astepti sa se termine.

| danay72 a răspuns:

In Biblie nu scrie cand sa mergi si ce ritualuri sa faci, acestea sunt doar traditii.

| milan9 a răspuns:

Contrar a ceea ce afirma iehovistii (cere isi modifica teoriile stranii ale sectei aproape in fiecare an), lucrarea "Spovedaniei" este o lucrare lasata de Hristos Bisericii Sale.

IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute

| Holiday a răspuns:

Daca ii platesti te spovedesc astia cand vrei tu chiar si acasa. Banul sa iasa.

| milan9 a răspuns (pentru Holiday):

Holiday, data viitoare cand mergi la spovedit sa nu cumva sa dai bani...
E mare pacat.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

He, he, tocmai pe mine m-ai gasit sa ma suspectezi de dat bani la popi. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O poti face oricand simti nevoia. Te duci la preot si ii spui ca vrei sa te spovedesti. Dar, cum a zis si AimiTomiko, trebuie sa-ti cauti duhovnicul potrivit.

| RaduMD a răspuns:

In mod normal, preotul spovedeste cel putin o data pe saptamana, desi de obicei mai des.

Cel mai simplu e sa mergi cand e deschisa biserica si sa intrebi la pangar.

| pet555 a răspuns:

Sincer nu stiu, dar nu cred ca ai voie sa te spocedesti doar o data sau de cateva ori pe an, doar suntem oameni si gresim. Avem permanent nevoie de iertare. Deci daca tot tii sa afle si preotul pacatele tale, spovedeste-te, dar roaga-te si tu direct pentru a ti le marturisi.

| usernamealy a răspuns:

Eu am fost intr-o sambata, inainte de examen, si l-am rugat, iar atunci m-am spovedit. A doua zi, dimineata, m-am impartasit. M-a spovedit atunci, deoarece nu mai era timp, lunea aveam examen.

| DeusCorrupti a răspuns:

Deci așa funcționează creștinismul?

Greșești-Spui la popa pacatele-Esti iartat, orice ai fi făcut-Rai
sau
Gresesti-Nu spui la popa pacatele-Esti păcătos, chiar daca nu ai facut ceva atat de rău-Iad?

Deci popa te trimite in rai, poti sa gresesti cat vrei si te spovedesti la cu cateva zile inainte sa mori si ajungi in rai, chiar de esti criminal in serie.