| troleibuz a întrebat:

Vreau sa-mi explice cineva.
Cum te face un roman mai adevarat faptul ca pupi moastele Paraschivei, care era turcoaica? Vad multe mesaje "fii român! inchina-te la Parascheva!, "Romanii adevarati o iubesc pe Parascheva".
Care e sensul?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sensul e ca Romania e o tara puternic ortodoxa.
Desi suntem un stat laic, religia pare a fi prima putere in tara.
Fiind prima putere in tara inseamna ca poate controla multe, inclusiv aceste adunari de prost gust. Eu iti garantez ca 90% din cei care fac act de prezenta acolo nu stiu nimic legat de istorie.

| Mayhem666 a răspuns:

Pupatul mortilor te face roman. Eu aparent nu sunt roman.

| halogen001 a răspuns:

Se confunda ideea de a fi roman cu aceea de a fi naiv, credul și neștiutor. A fi roman nu echivalează cu asa ceva. Avem și oameni inteligenți și nu putini la număr.

| Werrich a răspuns:

De unde le scoti? Parascheva nu era turcoaica, s-a nascut in Thracia, Bizant.

| chuckmanson a răspuns:

O metodă bună de a manipula oamenii. Spune-le că nu sunt membrii adevărați ai națiunii lor dacă nu fac x sau y. E o formă de șantaj emoțional. E și patetic. N-au niciun argument deci invocă "patriotismul". Naționalismul este o f*cking boală.

| BogdantheDreamer a răspuns:

BIlant 2019:

"De-a lungul zilelor de pelerinaj, cei aproape 200.000 de pelerini care au venit să se închine la Sfânta Cuvioasa Parascheva au adus Iașiului peste un milion şi jumătate de euro.

Pelerinii au plătit pentru icoane, lumânări și pomelnice, plus cazare, hrană și suveniruri. Pe lângă biserică și comercianți, au câștigat în aceste zile de sărbătoare și rugăciune, și proprietarii de hoteluri și pensiuni."

Sunt crestin, dar consider ca acest tip de manifestatie nu are de a face cu nationalismul ci este doar o sursa de venit pentru BOR.

| Amimanera a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Esti pocait adica.

| Amimanera a răspuns:

Si Iisus s-a nascut pe undeva prin Palestina de astazi, un fel de Arafat antic.

| CristiSarpele1 a răspuns:

No pai atunci pupo pe buna ta ca tot moaste is