| mip a întrebat:

Vreau sa raspunda doar crestini. Sunt invitat la biserica baptista. E adevarat ca un ortodox nu are voie la biserica de acel cult? Dar ei au voie la ortodocsi?

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

1. Este adevarat. Biserica ortodoxa interzice membrilor ei sa participe la adunari ale sectantilor ori sa se roage cu ei.

2. Din punct de vedere ortodox, oricine poate participa si e binevenit la o slujba ortodoxa. Dar, din punct de vedere baptist, nu sunt e asa de evident: trebuie sa intrebi un baptist. Eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreunul la vreo biserica ortodoxa (pe de alta parte, nu cunosc pe toata lumea, bineinteles).

40 răspunsuri:
| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Da, e adevarat ca si noi avem imagini cu ei, dar nu e rau, atata timp cat nu cinstim(ca sa iti placa tie, spun cinstim) imaginile acelea.

| milan9 a răspuns (pentru pet555):

Modul de a-l reprezenta aparţine fie celor mai vechi reprezentări din catacombele din Roma, fie celor mai vechi picturi murale, care au păstrat "modelul" aproximativ (stilul bizantin nu-şi propune să facă din icoană o fotografie, precum cel realist) simbolistica acestuia.
Biserica a păstrat neschimbat acest "stil" tot la fel cum avem convingerea că a păstrat neschimbată Biblia, şi atunci când A ALCATUIT-O dar şi atunci când a vărsat sânge de martiri pentru a o apăra în faţa persecuţiilor! thinking

| gingergirl1 a răspuns:

Hmm...sunt baptista si iti spun sincer ca nu ai cum sa nu iti placa la noi laughing Adica,e imposibil ca un om sa nu iti zambeasca sau sa dea mana cu tinewinking Adica la noi se pune mult accent pe Biblie,de aceea se fac evanghlizari,studii biblice,tabere de vara-am fost anul asta si am cunoscut oamneni minunati.
In fine,nu stiu care e politica la voi,dar nu inteleg,tot la Dumnezeu ne rugam,cantam etc. Mda, fie ca esti ortodox, fie ca esti de alt cult, important e sa fi credincioswinking Dar te sfatuiesc sa te duci. Cum zic si ceilalti in raspunsuri "baptitii sunt mai aproape de adevar". Mda...Pur si simplu, sunt alt fel de oameni, adica eu nu pot sa-mi compar prietenii "din cartier" cu prietenii de la bisericawinking

| milan9 a răspuns:

Chiar daca oamenii zambesc mai frumos la baptisti, nu cred ca acesta e criteriul dupa care afli care e acea singura Biserica lasata de Dumnezeu. Ce te faci cand toate cele
40000 de secte zambesc frumos toate deodata? Oare zambetul inlocuieste lucrarea HARULUI, lucrarea lui Dumnezeu?

Care crezi ca poate fi raspunsul omului care paraseste Biserica DACA DUMNEZEU II SPUNE:
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

Nici mai mult nici mai putin decat faptul ca SI-A DAT VIATA PENTRU EA.

| milan9 a răspuns:

Multe secte invită la studii biblice, DAR, "studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Termina cu "sectele manipuleaza si te invata sa vezi altfel lucrurile." Fiindca daca un om oarecare necredincios se apuca a citi Biblia Ortodoxa sau oricare, vine la noi, nu merge la ortodocsi. Stii de ce? Fiindca Biblia trebuie tare rastalmacita sa intelegi din ea ce intelegeti voi. Doar daca citesti in paralel cu Sfintii Parinti(manipulare ortodoxa, sa folosesc vorba ta), vei trece la ortodocsi. Dar cat de rar se intampla ca un baptist care L-a gasit pe Dumnezeu sa treaca la ortodocsi? Daca aveti voi toti sfintii posibili, noi Il avem pe Dumnezeu! Asa ca ortodoxia, aia da biserica! Nu numai ca nu a pierdut invataturi, dar a mai si adaugat!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Biserica nu a pierdut si nu a adaugat nimic in invatatura lasata ei de catre Apostoli.
Fiecare pagina a istoriei congirma asta.
Fiecare lucrare a ei se regaseste in primul secol crestin.
Obiceiurile populare si folclorice incriminate de neoprotestanti nu fac parte din invatatura Bisericii.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Intre explicarea Bibliei (in punctelor dificile ale acesteia) facuta de catre episcopii primelor doua secole (numiti "Sfinti Parinti" - unii alesi si hirotoniti IMEDIAT DUPA APOSTOLI- Sf. Ignatie de exemplu) si explicarea facuta de persoane aparuti tarziu, in secolul in secolul XX, dupa 2000 de ani de crestinism, ce ar alege oare un crestin care tine cont de CERINTA EXPRESA A MANTUITORULUI*?

Una din *CERINTELE EXPRESE ALE MANTUITORULUI: sad
"- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

| EvaDuarte a răspuns:

In primul rand Biserica Baptista este o biserica crestina, ca de altfel toate cultele ce respecta Biblia. In al doilea rand nu este nicio interdictie cu privire la asistarea la slujbele altor culte, indiferent de credinta lor, atata timp cat le tratam cu respect. De altfel oricine poate lua parte la slujbele noastre, exceptie facand anumite bucati in care cei care nu sunt botezati sunt rugati sa plece. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un preot

| LTAA a răspuns (pentru RaduMD):

Practic, se incalca drepturile omului.