| vRemi a întrebat:

Vreau sa stiu daca pot chema ingerii prin ritualuri sau cantari enochene, si vreau un astfel de text/ritual, stiu ca nu este numai limba ingerilor, dar as vrea sa chem ingeri catre mine pentru protectie cu aceste ritualuri / texte cand am nevoie, stiu ca nu e de joaca cu aceste lucruri.
Si imi explica si mie cineva ce este cu cele 19 chemari enochene?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

E periculos, risti sa-ti creasca aripi de porc.

| vRemi explică (pentru Inferno):

Inferno, stiu ca esti singurul de aici documentat bine cu chestiile astea, te rog ajuta-ma ca am nevoie serios.

17 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Pentru ca ingerul sa fie aproape nu trebuie chemari, sau vreo limba straina, ci sa ai o purtare crestina, sa te feresti de pacat.

| danay72 a răspuns:

Ingerii nu vin cand noi ii chemam pentru ca ei asculta de Dumnezeu, iar cand noi ne rugam pentru ajutor Dumnzeu ni-l ofera.In trecut se folosea de ingeri pentru a-i proteja pe inchinatorii sai.Important e sa te rogi lui Dumnezeu pentru ajutor si vei vedea ca te asculta.

| SamSon a răspuns:

Nu poti chema ceva ce nu exista.

| anonima01 a răspuns:

Pe bune, tu chiar crezi in ingeri si ritualuri si vraji? Mie mi se par toate aberatii, in fine eu sunt genul ala de om care daca nu vede nu crede. Si sa presupunem ca exista, tu stii in ce te bagi? Sa spunem ca exista ingeri si tu faci ritualul ala dar neavand exerienta poti sa il faci gresit si daca presupunem ca exista ingeri inseamna ca exista si demoni si ii poti atrage pe ei. Sfatul meu e sa stai cuminte si sa lasi chestiile astea.

| vRemi explică (pentru anonima01):

M-am mai bagat, amc arti occulte greu de gasit, am prieteni satanisti carora le gasesc eu ritualuri si altele, stiu in ce ma bag.

| anonimg a răspuns:

Citeste cartea "Adevărul despre îngeri" de aici: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html

Ingerii sunt doar slujitori ai omului; ei nu te pot ajuta, nu pot interveni in viata omului decat daca Dumnezeu le porunceste lucrul acesta. De aceea iti spun: lui Dumnezeu roaga-te. Nu vei gasi in Sfanta Scriptura nici macar un indiciu ca ar tebui sa ne rugam la ingeri sau sa ii chemi pe ei pentru ajutor.
Cand Domnul Isus a fost prins, unul din ucenicii Lui a scos sabia ca sa Il apere; dar Mantuitorul a spus: "Crezi ca n-as putea sa rog pe Tatal Meu, care Mi-ar pune indata la indemana mai mult de douasprezece legiuni de ingeri?" (Matei.26:53)
Observi ca El nu a zis ca o sa ii cheme pe ingeri, ci ca L-ar ruga pe Tatal ceresc sa ii trimita ingeri in ajutor. Noi nu putem sa ii rugam pe ingeri, nu putem sa vorbim cu ei. Lucrarea lor pentru noi oamenii este cu totul diferita fata de conceptile populare in care am fost crescuti. Orice rugaciune adresata lor nu va fi ascultata in veci, oricat de mult am crede si am dori lucrul acesta.

| milan9 a răspuns:

Creştinii cunosc faptul că sfinţii si ingerii nu sunt altceva decât persoane ce pot şi ei la rândul lor, de acolo de unde sunt, să se roage lui Dumnezeu pentru semenii lor.

| milan9 a răspuns:

Daca adresarea sau "dialogul" nu se face n aceasta idee atunci exista riscul de a nu intelege corect raportarea noastră la acestia...

Expresia folosita de tine, "ritualuri sau cantari enochene", pare sa nu trimita absolut deloc la crestinism, ci dimpotriva, cu siguranta trimite la vreo forma de paganism.
In acest sens, o catare gresita a ingerilor devine o cautarea a "ingerilor" nepotriviti, o cautare a demonilor...

| sublime89 a răspuns:

Din pacate nu exista ingeri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti lipseste pregatirea de baza si incerci sa te bagi in chestii pe care nu le stapanesti.
Fluturii isi ard aripile cand se apropie prea mult de flacara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vad ca in crestinism se poarta ignoranta cu privire la ocultism. Poftim un site:http://kimbasangels.com/invocation1.html

| Essencest11 a răspuns:

Esti crestina, deci... hmmm. Nu voi raspunde, nu-ti dau nici un sfat. Las dezastrul sa-si faca treaba.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Essencest11):

Na,eu zic ca o ajutam un pic, poate se trezestelaughing

| 666darkwar a răspuns (pentru Essencest11):

rolling on the floor daca cerea ajutor din partea Demonilor ii scriam un roman rolling on the floor)

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Si ce vrei sa le facetii ingerilor sai dezbracati si sa le luati aripile si sa va duceti la dumnezeu pai daca ar fi existat asa ceva nu crezi ca toti neam chema ingeri

| 666darkwar a răspuns:

Cele 19 coduri Enochiene sunt destinate Demonilor
Se folosesc in ritualuri satanice in special in lb enochiana din cauza ca sunt foarte puternice daca ai experienta in rostitul enochienei
Ele sunt un fel de forma de respect pentru Demoni