| Nilsson
Din păcate, chiar ăsta e nivelul lui, el suferă de niște probleme de sănătate după cum a recunoscut și a fost nevoit să abandoneze școala prin clasa a 6-a am impresia.
Ți-am zis asta din compasiune pentru timpul și nervii tăi, să nu îți mai pierzi timpul cu el.
unde e iubirea fata de aproapele tau?
Pentru cei bonavi crestini ar trebui sa aiba mila,iubire,blandete nu sa faca prejudecati, cat despre cei din religia lor,iisus a spus sa nu fiti ca farisei sa va ajutati doar intre voi si precum am fost eu cu voi,sa va iubiti in mod egal indiferent de rasa,sex, religie, convingere, asa a spus iisus, si pe mine m-a facut nebun, satanist, ei sunt crestini cu numele atat, se cred sfinti
Matei 5:3-11 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)
3 „Ferice de cei săraci în duh,
căci a lor este Împărăţia Cerurilor!
4 Ferice de cei îndureraţi,
căci ei vor fi mângâiaţi!
5 Ferice de cei blânzi,
căci ei vor moşteni pământul[a]!
6 Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după dreptate,
căci ei vor fi săturaţi!
7 Ferice de cei milostivi,
căci ei vor avea parte de milă!
8 Ferice de cei cu inima curată,
căci ei Îl vor vedea pe Dumnezeu!
9 Ferice de cei împăciuitori,
căci ei vor fi numiţi fii ai lui Dumnezeu!
10 Ferice de cei persecutaţi din pricina dreptăţii,
căci a lor este Împărăţia Cerurilor!
11 Ferice de voi când oamenii vă insultă, vă persecută şi spun tot felul de lucruri rele, (minţind)[b] împotriva voastră, din pricina Mea!
Mereu e ceva de invatat
"De aceea Domnul Însuşi vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un fiu, şi-I va pune numele Emanuel." Isaia 9:6: "Căci un copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii." Mica 5:2: "Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetățile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel, şi a cărui obârşie se suie până la vremuri străvechi, până în zille veniciei."
În privința slujirii şi a morții lui Iisus—Zaharia 9:9: "Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimolui! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgărițe." Psalmul 22:16-18: "Căci nişte câini mă înconjoară, o ceată de nelegiuiți dau târcoale împrejurul meu, mi-au străpuns mâinile şi picioarele: toate oasele aş putea să mi le număr. Ei, însă, pândesc şi mă privesc; îşi împart hainele mele între ei, şi trag la sorți pentru cămaşa mea".
Probabil că cea mai clară profeție despre Iisus este întreg capitolul 53 din Isaia. Cu precădere, Isaia 53:3-7 este pasajul cel mai clar: "Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa dela El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit. El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie, şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura."
Cele "şaptezeci şi şapte" profeţii din Daniel capitolul 9 au prezis data precisă când Iisus, Mesia, va veni. Isaia 50:6 descrie cu acurateţe bătaia pe care Iisus a îndurat-o. Zaharia 12:10 prezice "străpungerea " lui Mesia, care a avut loc după ce Iisus a murit pe cruce. Ar putea fi aduse mai multe exemple, dar acestea sunt suficiente. Cu siguranţă, Vechiul Testamentprezice venirea lui Iisus ca Mesia.
https://www.gotquestions.org/......ament.html
Plânset pentru Cel pe Care L-au străpuns
10 Şi voi turna peste Casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh[a] de har şi de rugăciune. Vor privi la Mine, la Cel pe Care L-au străpuns şi Îl vor jeli cum jeleşte cineva pe singurul său fiu şi se vor tângui amarnic, cum se tânguie cineva după întâiul născut.
A scre in aceeași propoziție cuvintele iisus și "v-a" de două ori, e un sacrilegiu ce nu poate fi băgat in seamă
Pai daca nu in biblie atunci unde? In ce credem?
Eu nu inteleg de ce tot insisti tu cu intrebarile astea. Iti voi explica de ce aceste intrebari nu au niciun sens:
Exista doua categorii distincte de oameni:
1) Cei care considera ca Biblia nu este altceva decat o creatie 100% umana ce contine o colectie de metafore, povesti, sugestii de conduita morala si cateva referinte istorice reale (atat cat sa-i dea o tenta de realism)
2) Cei care considera Biblia o carte cu origine divina, care descrie evenimente 100% reale.
Pentru prima categorie de oameni, anumite episode din Biblie sunt atat de evident fictionale, incat nici macar nu merita efortul de a dezbate daca sunt sau nu adevarate. Vezi Arca lui Noe, serpii vorbitori, invierea, inaltarea la ceruri, etc. Este ca si cum te-ai obosi sa demonstrezi ca Praslea cel Voinic nu putea sa descopere un copac care facea mere de aur.
In schimb, cea de-a doua categorie nu se va indoi niciodata de ceea ce spune Biblia, indiferent cate argumente logice sau stiintifice le pui in fata. Raspunsul lor va fi intotdeauna acelasi: "uite un citat din Biblie care dovedeste asta"
Asadar, intrebarile tale nu vor schimba absolut nici o parere in nici una dintre tabere. Vor genera doar un sir nesfarsit de discutii fara sens.
P.S. Nu ti-ar strica sa te pui putin la punct cu ortografia. Nu de alta, dar ti-ar oferi ceva mai multa prestanta atunci cand iti sustii argumentele.
Nu, nu se scrie.
Asa ca iti sugerez mai multa gramatica si mai putina atitudine de semianalfabet ofensat.
Tu chiar insisti sa-ti etalezi lacunele in vazul tuturor si te mai si mandresti cu asta. Atitudine clasica de om cu profunde carente de educatie.
Ok, chiar cu riscul de a-mi pierde timpul cu tine, iti voi da o scurta lectie de gramatica. Deschide ochii, urechile si creierasul, scoate un carnetel si noteaza:
SINGURA conjugare a verbului "a oferi" care se scrie cu doi de "ii" este la perfect simplu, persoana I singular
Adica: "eu oferii", "tu oferişi", "el oferi", "noi oferirăm", "voi oferirăţi", "ei oferiră"
In rest, toate conjugarile sunt cu un singur "i", inclusiv în "voi oferi", "aş oferi", etc.
Si evident, "ti-ar oferi", asa cum am scris eu, este forma corecta.
Inainte de a te contrazice ca un berbec, se recomanda sa pui mana pe o carte (sau pe mai multe) si sa te asiguri ca ceea ce sustii este corect. In felul acesta vei evita multe momente stanjenitoare, ca cel de acum.
Https://www.conjugare.ro/romana/conjugarea-verbului-oferi
Sunt curios daca acum vei inceta sa-ti etalezi prostia sau vei continua sa-ti sustii ineptiile chiar si in fata evidentei.
Tot tu. Iar pe langa faptul ca esti semianalfabet mai ai si grave probleme de judecata.
O dovada este aceea ca-ti iei lectiile de gramatica de pe un cont obscur numit "Mai Langa Domnu" in loc sa ti le iei din cartile de gramatica limbii romane.
Este ca si cum ai incerca sa inveti fizica uitandu-te la Bugs Bunny.
Mda...se pare ca esti incurabil.
Niste exemple incorecte scrise de alti semianalfabeti nu dovedesc faptul ca ai dreptate. Dovedesc doar ca sunt mai multi ca tine.
Spre deosebire de tine, eu ti-am dat toate conjugarile verbului, corecte gramatical, asa cum le vei gasi in orice manual de gramatica. Daca vei avea rabdare sa le parcurgi, vei vedea ca eu am dreptate iar tu te inseli.
Faptul ca-ti place sa te contrazici si ca nu ai nici dorinta nici capacitatea de a intelege gramatica, nu schimba cu nimic realitatea.
Iar eu nu voi mai irosi nici o secunda cu tine.
Sper ca iti dai seama ca isi bate joc de tine.
E doar un troll.
Sincer, nu cred. Ar trebui sa fie un troll foarte talentat ca sa simuleze atat de convingator incapatanarea omului slab educat de a sustine lucruri incorecte
Judecand dupa greselile frecvente pe care le face tind sa cred ca asta este nivelul lui real, iar incapatanarea este autentica.
Trebuie să recunosc faptul că dezbaterea de gramatică dintre voi doi a fost savuroasă, mai ales că acest user Dany este vârful de lance al promovării ateismului și atacării religiei pe această categorie.
Mie mi-ar fi și rușine să mă mai declar ateu.
Din păcate, chiar ăsta e nivelul lui, el suferă de niște probleme de sănătate după cum a recunoscut și a fost nevoit să abandoneze școala prin clasa a 6-a am impresia.
Ți-am zis asta din compasiune pentru timpul și nervii tăi, să nu îți mai pierzi timpul cu el.
Ala care atunci cand este corectat refuza sa-si recunoasca greseala si persista in ea.
Ai dreptate aici
Ba am gresit, cu siguranta. Dar dupa ce mi s-a demonstrat ca am gresit, nu am mai negat de inca 12 ori acest lucru, asa cum ai facut-o tu.
Problema mea cu tine nu era ca ai gresit, ci ca te-ai incapatanat pana in panzele albe sa refuzi ca ai gresit.
Iar daca iti aduci bine aminte, tu ai fost cel care "m-a corectat" primul pe mine. Eu doar ti-am sugerat ca o scriere corecta va da mai multa greutate argumentelor tale.
Osea 6:2
" El ne va da iarăş viaţa în două zile; a treia zi ne va scula, şi vom trăi înaintea Lui."
Psalmi 16:10-11
"10 Căci nu vei lăsa sufletul meu în locuinţa morţilor, nu vei îngădui ca prea iubitul Tău să vadă putrezirea.
11 Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sînt bucurii nespuse, şi desfătări vecinice în dreapta Ta."
Isaia 53
" 1 Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?
2 El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr'un pămînt uscat. N'avea nici frumuseţă, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n'avea nimic care să ne placă.
3 Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obicinuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa dela El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
4 Totuş, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.
5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui sîntem tămăduiţi.
6 oi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
7 Cînd a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care -l duci la măcelărie, şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
8 El a fost luat prin apăsare şi judecată; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pămîntul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
9 Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormîntul Lui la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvîrşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui.
10 Domnul a găsit cu cale să -L zdrobească prin suferinţă... Dar, dupăce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămînţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mînile Lui.
11 Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într'o stare după voia lui Dumnezeu, şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
12 De aceea Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentrucă S'a dat pe Sine însuş la moarte, şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentrucă a purtat păcatele multora şi S'a rugat pentru cei vinovaţi."
Isaia 53 vorbeste despre suferintele lui Isus.
In Osea 6 scrie despre "cineva" care se va scula a treia zi.
De asemenea, povestea lui Iona este oarecum o "profetie" despre ceea ce se va intampla: Iona a stat 3 zile si 3 nopti in peste.
Si Isus zice in Matei 12:40 asta.
Daca ai folosi putin un browser ai gasi ce ai nevoie
Ce originala?
Eu inca nu am ajuns sa stiu greaca, aramaica si ebraica.
Cauta si tu nu e asa greu.