| maria5432 a întrebat:

Vreau sa trec de la religia ortodoxa la cea catolica (din diverse motive pe care nu o sa stau sa le explic acum). Puteți sa-mi spuneti cum pot face asta și care e procedura mai exact?

5 răspunsuri:
| Steregoi a răspuns:

Iti va spune probabil iubitul catolic sau un popa catolic. Probabil iti va cere sa fii rebotezata. Probabil confirmare.

Ortodox = Catolic = Ateu = Necredincios.

| Octavian199 a răspuns:

Nu in acelasi zeu cred si cei catolici?

| LupusDei1993 a răspuns:

A uite-l si pe Steregoi aici, cu aceleasi baliverne de doi lei ca de obicei.
Da, poti trece la catolici si nu e nevoie de rebotezare, o sa-ti ceara sa citesti si sa retii din Catehismul Catolic.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Simplu, te duci la biserica catolica ca nu stie nimeni ce religie ai tu... doar nu e ca cetatenia sa tina careva evidenta

| Mircea08 a răspuns:

Simplu - nu te mai duci la biserica ortodoxa si te duci numai la biserica catolica. Problema este ca ceea ce stiai ca e bine sa faci pentru sufletul tau, nu o sa mai fie asa bine si ca bine e sa faci cum spun ceilalti. Cred ca ar fi bine sa te gandesti daca e normal ca sa-ti spuna altii ce e bine pentru tine sau sa alegi sa citesti si sa cauti sa intelegi Evanghelia (Noul Testament) ca sa stii EXACT ce trebuie sa faci. Evanghelia este invatatura lui Iisus, iar Iisus este singurul invatator :
"Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/3-10)
Religiile s-au abatut de la invatura lui Iisus si de aceea sunt diferite intre ele, si uite ce spune Iisus despre cei care se abat de la invatatura Lui :
"Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit! Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele."
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/9-11)
Citatele sunt din "Biblia Ortodoxa"

Întrebări similare