| PedoBarbie a întrebat:

Vreau să trec la religia romanilor(italieni de acum 2000 de ani). O pot practica? Se mai practică? Cum se practică? Câteva informaţi, opini, păreri aş vrea!

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

Religia vechilor romani (aceea cu Iupiter etc) nu se mai practica, fiindca romanii insisi, realizand ca zeii lor sunt falsi, au trecut la crestinism. Prin urmare, nu o mai poti practica, decat in mod individual.
Pe de alta parte, daca sunt, astazi ca si ieri, atatea religii false si pagane, de ce nu ai (re)infiinta una? Cerceteaza, insa, daca nu ti-a luat-o cineva inainte.

9 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Romanii au practicat toate religiile din perioada aceea. Roma si Atena erau cele mai cosmopolite orase, aveau temple sau macar altare pentru zeii greci (Zeus & company la greci = Jupiter & company la romani), pentru zeii egipteni (Isis, Ra, etc), si pentru alte sute de zei din alte zeci de religii. Mai mult, in Atena era si un altar pentru Dumnezeul Necunoscut, ceva aproape ca statuia soldatului necunoscut de la noi.
In Roma era sarbatoare in toate zilele anului, ca erau mai multi zei decat zile intr-un an.

| RAY a răspuns:

Mitologia greaca se aseamana cu cea romana din fericire pentru tine am documentare despre ei http://istoria-lumii.ucoz.com/publ

| LiviuAlexoiu a răspuns:

Du-te in vatican! x3

| PedoBarbie explică (pentru LiviuAlexoiu):

Nu mă refer la catolicism ci la acei oameni ce credeau în Jupiter-Zeus.

| LiviuAlexoiu a răspuns (pentru PedoBarbie):

Grecii?
Nu stiu daca se mai practica. Am un coleg care este pagan si el crede in zeii vikingi (odin, thor). Aia inca se mai practica.

| RoxanaGhost a răspuns:

Religia Masonică[Iluminaţii, Satanismul] e ceea mai super![Eu am fost creştină şi vreau să trec la masonism] Tre să crezi în Baphomet :X

| PedoBarbie explică (pentru RoxanaGhost):

Iluminaţii nu sunt religie. Nu are legătură masoni cu Satanismul. Mai documentează-te!

| anonim_4396 a răspuns (pentru RoxanaGhost):

Ce corelatie ai facut tu intre masoni, illuminati si satanisti? cele 3 nu au nimic in comun. Ma citeste si tu!