1. Biblia e interpretabila, daca tot au crestinii treaba cu toata lumea, e o placere sa ii vad cum se bat intre ei
2. Sectantii, ajutati de autosugestie, simt liniste si implinire cand fac ce stiu ca trebuie sa faca/nu fac ce stiu ca nu trebuie sa faca, la fel simte orice crestin, dovada ca totul e de la creier.
Iar din punctul meu de vedere ca un "crestin", care crede in zei, pot spune ca e NASPA!
Mai bine vb cu un ateu decat cu un crestin.
Totul este Creat din ceva si mai ales de Cineva. Nu putea ca universul sa apara din NIMIC, ci doar creat de Cineva.
Si in plus Dumnezeu nu e un zeu cum e la indieni de exemplu...un elefant sau stiu eu ce. Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa si in plus El a venit ca om pe pamant, nu ca un zeu pagan. El s-a nascut intr-o pestera saraca si a fost pescar toata viata.
Si inca ceva: Spre deosebire de ALAH, YEHOVA, BUDA, MUHAMED etc etc. Iisus a venit in chip smerit si toate pe care le spunea zicea ca nu de la El vine, ci de la Tatal Lui. Toata puterea e de la Tatal Lui.
Un ateu e un om de nimic, ce-i drept e mai bine decat sa apartina de vreo alta religie sau secta.
Si mie imi plac ateii, dar aia care ai ce discuta cu ei.
Hristos a Inviat!
Si vrei sa spui ca si dumnezeu a fost creat de cineva? Orice zeu e diferit, daca aia din India il vad cu cap de elefant e problema lor. Si noi il vedem pe Isus alb, pe langa faptul ca era negru. Chestia care ma deranjeaza este ca crestinismul considera celalte religii ca fiing pagane, si nu isi dau seama ca iudaismul si islam e la baza crestinismului.
Sau de unde sti tu ca cel care ne a creat poate fi un extraterestru care facea experimente pe stramosii nostri?
Tu ai dreptate la inceput. Si eu am vazut multe cazuri cu epileptici, schizofrenici si tot felul de boli mintale. Aia care li s-au luat judecata de tot care sfarsesc restul vietii in spitale, aia nu mai ai ce face cu ei, fiindca Dumnezeu stie ca nu se mai intorc la El. Fiindca aia nu se vor schimba, dar nici nu au pe nimeni din familie care sa se roage pentru ei. Iar cazurile care isi revin, se pot schimba (cazul tau).
Dar ai gresit undeva. Desigur ca vedem ca toti de certam si in general asa este. Dar asta e si o marturisire, Il marturisim pe Dumnezeu (ce-i drept pe net nu prea e marturisire). Vreau sa intelegi ceva: cand te uiti la niste copii care se joaca pe afara, nu vezi ca tot se cearta, cine are dreptate, cine nu, dar dintre toti copiii aceia doar unul sau sau mai multi au dreptate. Ei, asa e si in cazul nostru.
Ceilalti sunt eretici, fiindca au strambat DREAPTA CREDINTA ORTODOXA. Catolicii au schimbat cele 7 taine, iar protestantii le-au inlaturat de tot.
Catolicii exagereaza in icoane, iar protestantii nu au icoane....si tot asa.
Diavolul asta face cu noi, ori ne face sa exageram, ori ne face sa nu mai facem acel lucru deloc.
Asa. Ortodoxia e calea de mijloc, calea dreapta, fiindca Dumnezeu zice: "Nici portile iadului nu vor birui biserica".
Sa iti spun cum sta treaba: Ortodoxia nu e o religie, ci e insusi adevarul absolut. Si cand vorbim si combatem idei si conceptii si marturisim dreapta credinta nu e o cearta. DEVINE CEARTA atunci cand ne injuram intre noi si ne uram. Dar cand dezbatem niste idei, nu e cearta. Eu cel putin niciodata cand am dezbatut niste idei despre Dumnzeu, cand L-am "marturisit" nu am folosit cuvinte vulgare si nici nu m-am certat.
Si despre Vechiul Testament, ai dreptate ca sunt niste lucruri barbare in el, dar, dar asta nu inseamna ca nu e adevarat ce scrie in el. In primul rand vechiul testament arata DREPTATEA LUI DUMNEZEU SI IN NOUL TESTAMENT ARATA MILA LUI SI DRAGOSTEA LUI CEA MARE. Ce s-a intamplat in V.T. e din vina oamenilor, nu a Domnului.
Eu iti doresc viata intru Hristos fericita mai ales daca esti Ortodox. Sanatate tie si familiei tale. Doamne ajuta si tie!