| raul28 a întrebat:

Vreau sa va zic si eu o problema. Eu nu mai vb cu tatal meu de vreo 8 ani, pana mai ieri. In primul an de studentie m-a dat la propriu afara din casa. De mic copil nu m-a vrut, si auzeam discutii care le avea cu mama mea, si ii reprosa de ce nu m-a dat la stat. Cu mama mea ma inteleg foarte bine. Mi-a facut foarte mult rau in toti acesti ani. Avea o ura extraordinara pe mine. El de natura este un om foarte rau la suflet. Si este si sectant. In toti acesti ani nu si-a cerut niciodata iertare si nici nu m-a cautat. Mi-a fost foarte greu la inceput, fiind student am stat si in garsoniere cf 3 cu sobolani si in mizerie. Am tras foarte multe si sincer nu-l iubesc. Acum sunt pe picioarele mele, de profesie inginer.
El s-a imbolnavit de pareza recent, si dupa atatia ani in care m-a chinuit vrea sa il iert, si sa ma duc acasa sa am grija de el, pentru ca mama mea are serviciu. Stiu foarte bine ca daca nu se imbolnavea nu ma cauta. Eu i-am spus ca il iert, dar nu il vreau in viata mea! Eu pot sa uit ceea ce mi-a facut dar nu vreau sa ma duc langa el, pentru ca mi-ar trezi foarte multe amintiri urate. Vreau sa precizez ca in acesti ani o singura data m-a sunat, si atunci m-a injurat! Din cate stiu se gandeste sa se duca la un azil, daca nu voi veni eu sa-l ingrijesc. In conditiile in care, acest om m-a determinat sa nu-l pot iubi, credeti ca eu pot fi judecat pe tema asta dupa ce mor? Voi fi pus la zid din cauza ca nu l-am ingrijit? Cu siguranta sufletul lui nu s-a schimbat, ca il cunosc foarte bine.

18 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Aceasta este ocazia pe care Dumnezeu ti-o da ca tu si cu cel ce ti-a dat viata, sa dati mana de pace. Dumnezeu a daruit pe Fiul Sau pe cand noi eram vrasmasi, pacatosi. El doreste ca noi sa iubim neconditionat, asa cum El a facut-o.Chiar daca tu nu realizezi, stii ca neiertarea aduce cu sine amaraciune, frustrare, depresie, boli cardiovasculare? Nu exista chin mai mare decat cel provocat de amaraciune, care este rodul unui spirit neiertator. Ea refuza alinarea, refuza vindecarea si refuza sa uite. Nici o temnita nu este atat de daunatoare ca amaraciunea, ale carei zabrele nu lasa lupta sa se opreasca.deci,daca ai puterea si posibilitatea sa o faci, nu ezita. Dumnezeu iti va rasplati si un pahar de apa pe care il oferi.

| Urzi23 a răspuns:

Ia sa faci tu de bine sa citesti cite a indurat Mintuitorul si din cite stiu a spus "Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac " Da trebuie sa ai grija tatalui tau ca asa suna PORUNCA

| Urzi23 a răspuns:

Citesc si eu raspunsul dat de lolozila si trag concluzia ca niste amarite de animale ne sunt superioare, mai sunt unii poticniti pe scara CREATIEI si sunt cu mult in urma lighioanelor.Eu zic sa nu te iei dupa lolozila, eu zic sa indeplinesti PORUNCA. Pune mina si citeste ce spune Mintuitorul prin NT apoi,,,,,,,,

Răspuns utilizator avertizat
| Allrc24 a răspuns:

Cel mai bun raspuns ni-l da Insusi Mantuitorul. El spune:
"Fericiţi făcătorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema."
"Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău."
Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit."
chiar daca nu te intelegi cu tatal tau acum are nevoie de tine; poate este intr-adevar real ce spui tu ca nu se va schimba niciodata, dar daca Dumnezeu ne indeamna la iubirea vrajmasilor atunci este in regula.chiar daca nu iti va fi recunoscator sau nuse va schimba tu nu trebuie sa fii mahnit deoarece Dumnezeu iti va rasplati. Dumnezeu nu trece cu vederea.
si inca un lucru. inclusiv una din cele zece porunci din decalog suna cam asa:
Exod 20:12 " Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău. "
chiar daca nu va intelegeti repet, el ramane totusi tatal tau.
deci in concluzie iti spun sa mergi la el sa il ajut i acum cand este in necaz.

| morningstar a răspuns:

Orice parinte merita iertat, oricat de mult rau ti-a facut. Fireste vorbind esti indreptatit sa ai o asa reactie, dar nu uita ca suntem chemati sa iubim pe cei care ne fac sau ne doresc raul. Dumnezeu a iubit omenirea ( creatia Sa) care a crucificat pe Cel pe care avea mai scump, pe Fiul Sau. Avem motive sa iubim si sa facem bine oricui.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In asemenea situatii este greu de dat un sfat bun, mai ales de noi, care cunoastem problema doar din cele ce spui tu. Daca asa a fost nu vad de ce te-ar blama cineva, daca nu te duci sa ai grija de el, exista si alte posibilitati de ingrijire. Banuiesc ca ai serviciu si nu stiu daca vei putea avea grija de el, chiar daca te-ai muta impreuna.
Esti singurul care poti judeca corect si sa iei hotararea cea mai buna. Numai bine!

| doctorandus a răspuns:

Si cum ai vrea sa-l ingrijesti? Renunti la slujba si traiesti din ce?

| sabin89 a răspuns:

Citind toata povestea, iti dau dreptate. Daca l-as asculta si pe el, nu stiu cum ar fi. La zid nu poti fi pus dupa ce mori, pentru ca acolo nu sunt ziduri (glumesc). Dar hai sa discutam problema asta indif. de religie, ce zici? Multe lucruri scrise in biblie sunt unanim acceptate de oameni, fie ei religiosi, fie nereligiosi (sa nu furi, sa nu ucizi etc.). Asa este cazul si cu "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta". Rautatea despre care zici ca ar avea-o el ar putea fi in mare parte cauzata si de faptul ca a intrat intr-o secta. La foarte multi oameni sectele le deregleaza serios simtamintele naturale. Nu generalizez, dar am cunoscut si eu destule cazuri. In cazul asta e greu de apreciat ce procent de vina ii apartine lui insusi si ce procent apartine alora care i-au "spalat creierul". Deci trebuie sa fii prudent si sa ii acorzi circumstanta atenuante. Tu inca trebuie sa-l "cinstesti". Sa ii spui frumos ca ii apreciezi valoarea - este cel care ti-a dat viata, dar ca este mult mai intelept sa aleaga varianta azilului. Pentru ca in felul acesta se evita multe neplaceri si animozitati. Asigura-l ca il respecti, ca o sa il vizitezi la azil si ca o sa ai grija ca acolo lucrurile sa mearga bine.

| danay72 a răspuns:

Sunt rani care in sistemul acesta nu pot fi vindecate pentru ca sunt foarte dureroase. Dar Dumnezeu ne promite ca in lumea noua promisa de el acestea vor disparea. El intelege astfel de sentimente si nu te judeca. Apoalipsa21:3, 4

| laurentiu80 a răspuns:

Nu merita iertat. Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte! Trebuia sa se gandeasca din timp ce va face cand va cadea la greu. Parinte iresponsabil!

| DianaaStop a răspuns (pentru laurentiu80):

Da este adevarat ca scrie in Biblie ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. dar in Matei 5:38-39 scrie clar ca legea se intoarce invers.happy Trebuie sa iertam precum si Tatal ne iarta pe noi.happy

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare moare singur. ce putem face noi oamenii? decat sa ne rugam pentru nenorocirea celorlalti si sa ne bucuram cand au parte de ea? este un om rau. tu esti BUN.nu trebuie nici sa-l ierti nici sa-l ingrijesti, asa cum spun unii. si dupa cum se eschiveaza altii.cata bunatate.cata unire.cata armonie in cuget si simtiri la toata lumea. aproape mi-au dat lacrimile.raul? cata minciuna si cat adevar este in ceia ce spui? cat conteaza ca acel om este pocait si tu esti mai bun decat el? eu cred ca e alegerea ta dupa caracterul, educatia si timpul care le ai la dispozitie.despre razbunare, credinta si datorie no comment.fiindca am vazut destule si stiu.stii o vorba romaneasca? toata lumea esti o curva. tu si eu nu santem.restul da.io sunt ortodox. Dumnezeu iti va rasplati pentru tot binele ce-l vei face.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Fi serios dupa ce mori nu te duci nici unde, hai sa spunem ca ar exista tear ierta doar esti fiul lui

| RetardedRacoons a răspuns:

Sa stii ca si suicidul este considerat pacat, sa te intorci la sursa traumelor tale dupa atatia ani e o forma de suicid.

| Danielcristian a răspuns:

Nustiu exact daca vei fi judecat sau nu dar cel putin un sfat ati pot da.

Este parintele tau bun sau rau, denmostreazai ca dupa cate ai indurat tu esti altfel, chiar daca l-ai iertat, gandeste-te ca te-a crescut cu drag si nu tea abandonat la varsta in care nu puteai merge sau erai mic.
Iar in biblie spune ferice de cel ce ajuta dusmani, pentru-ca ei o sa mosteneasca imparatia cerurilor.
E tatal tau bun rau cum e.

| AlexxoDany a răspuns:

Daca nu stii in sufletul tau ca l-ai iertat atunci nu cred ca ai nici o obligatie sa ai grija de el mai ales dupa cate ti-a facut. Poate sa ii faci doar o vizita ca sa nu iti para rau dar in rest parerea mea este ca nu prea merita ajutat. D-zeu sa iti dea intelepciunie!