Minuni nu exista, cel putin nu e documentata nici macar una, dar in schimb exista o tendita puternica a omului sa minta ca traitminuni, dupa cum se arata in lucrarea lui David Hume ''Despre Minuni''.
Omule ca spui ca esti ateu asta nu te face inteligent, esti un copil avortat, cazut in cap care jigneste un strain necunoscut, zi-mi ma in fata asta nu pe TPU
Si daca ar fi prost, ce? Nu are relevanta; nu a intrebat daca e destept. Ai comis un sofism evident, aducand un argument ''ad hominem''.
Nu cred ca a inteles ce e ateismul, romanii nu au inteles multe, dupa 89 au inteles ca libertatea de exprimare inseamna a fura prin europa, ca multe nu au inteles nimic, azi in toata europa romanii sunt numiti gipsy pe buna dreptate, desigur nu toti sunt asa dar in anumite zone ale tarii sunt tigani mult mai ok ca romanii de acolo
Ce sa zic, ateist; un bigot care a adoptat superstitii la moda. Spune fenomenul, vei vedea ca e chiar usor de explicat.
Nu exista așa ceva.La fel cum flacăra „divină" din mormântul inventat al inventatului cristos se aprinde singură folosind substanțe chimice, adică înșelăciune, la fel și icoanele plâng, și apa se face vin tot folosind iluzionismul sau diferite substanțe chimice ce schimbă proprietățile apei, și fac icoanele să bocească, iar prostimea li se-nchină(ce primitivi îs oamenii, mai ales românii).
Eu de vreo 4 ori i-am zis lui AlexPopescu sa-mi arate minunile si revelatiile in care crede el si n-a zis nimic
Explicații științifice nu există. Dacă ar exista, toți ar crede, nu? În schimb dacă ai credință suficient de puternică, poți trăi aceste experiențe pe pielea ta.
Da, este evident ca le poti trai pe pielea ta. Dar nu fiindca ar fi reale, ci fiindca vei interpreta orice ti se intampla ca fiind vreun semn divin, un test fata de propria credinta sau vei crede ca isi pune Satan demonii sa te atraga.
Simturile noastre nu sunt perfecte, deci ne sunt pacalite foarte usor
Nu la asta m-am referit. Eu vorbesc de întâmplări neobișnuite, paranormale chiar, care nu ar putea fi explicate științific.
În schimb dacă ai credință suficient de puternică, poți trăi aceste experiențe pe pielea ta.
ti ai dat singura raspunsul, daca crezi in ceva puternic e doar imaginatie
Tu crezi ca eu nu stiu sa fac diferenta dintre imaginație si realitate? Sau ceilalți creștini?
Doar pentru ca tu nu ai trăit așa ceva nu înseamnă ca nu exista.
As fi curios, daca mi-ai putea spune, ce anume ai trait.
Tu ai scris daca crezi in ceva cu adevarat se va intampla, daca crezi ca esti urmarita de un spiridus chiar vei simti asta, omul are o imaginatie incredibila
Eu personal nu am trăit așa ceva, insa mama mea a avut niște experiențe mai puțin obișnuite, si pot garanta ca nu m-a mințit fiindcă am încredere in ea.
Nu am zid s ca daca vei crede in minuni acestea se vor întâmpla, ci daca crezi in Dumnezeu, insa exista si excepții.
Iuliana dar poti dovedi tu stiintific ca exista minuni, miracole, chesti supranaturale? despre asta e vorba, dovada ca exista asta am cerut
Nu. Tocmai asta am spus, nu exista nici o dovada. De asta religia e așa complicată.
Ma bucur ca recunosti, esti o fata sincera
Iisus a înviat morți și tot L-au omorât!
Există apă sfințită, icoane făcătoare de minuni, Lumina de la Ierusalim, întoarcerea râului Iordan de Bobotează, moaște, etc.
Alea nu sunt dovezi, tu nu stii ce inseamna o dovada se pare
Observarea și măsurarea fenomenelor
Acumularea și ordonarea materialului
Crearea de ipoteze și modele, prognoze, stabilirea nivelului de importanță
Testarea ipotezelor modelului prin experimente, teste, încercări
Confirmarea sau infirmarea ipotezelor
Publicarea rezultatelor, pentru ca acestea să poată fi validate de alții
Modificarea, dezvoltarea sau invalidarea modelului, în funcție de rezultatul testelor și de opiniile criticilor
În cazul confirmării, dezvoltarea unei teorii, care trebuie însă să îndeplinească anumite criterii
Atât timp cât teoria nu este falsificată, poate să fie considerată cunostință științifică
Macar poate vedea cat de sfanta e aici: https://www.youtube.com/watch?v=tQs7n2fhlug Doar nu isi iau apa sfanta din Gange degeaba.
Reasons for miracles that happen at Shree Vaidyanatheshwara Swamy Temple, Areyuru::
It is well known that the river Ganga which flows in north India carries debris, dead bodies, along with it. Though the water of Ganga is very much polluted, people drink the water and also take both presuming that it is sacred water. They do not suffer from any diseases. Scientific investigations have confirmed the absence of diseases spreading and producing bacteria are absent in Ganga river water.
The River Ganga originates from Himalaya Mountain where many sanyasis (Hindu Saints) (Hindu Saints) are living and performing sacred rituals. Thus the Ganga river water derives the divine power and becomes free of all diseases producing bacteria. This fact is beyond scientific verification as explained by scientist Dr. John Howard Sharp, a Nobel Laurent.
http://www.areyurushreevaidyanatha.org/....../index.php