Dumnezeu e ca duhu din lampa, iti indeplineste 3 dorinte daca crezi in el. Ar fi pacat sa nu crezi
Orice plan are un proiectant. Universul are un plan foarte complex. Prin urmare, universul a avut un proiectant. Pentru mine este clar ca suntem creatia lui Dumnezeu si nu suntem o intamplare a hazardului.
Bucuria de a fi de partea binelui! Frumusetea Maicii Domnului si a lui Iisus Hrstos ce au biruit pe cel viclean. Dumnezeu care ne iubeste cu fiecare minut mai mult si se gandeste la noi. Bucuria de a avea lumina cereasca a ingerilor asupra noatra la fiecare mahnire e minunat.Cand Il iubesti pe Dumnezeu ai o stare minunata de extaz.Ti se pare ca ai luat droguri dar este doar iubirea Lui.
Stiu ca nu e prea logic, dar asta e partea cea mai distractiva.Totul e mai frumos si atragator cand nu are logica!
De ce ai crede in unul daca argumentele pentru iahve sunt bune pentru toti zeii?
gandeste logic daca tot vb de logica, fi politeist agnostic ateism daca tot vrei sa dai sanse de existenta a unui zeu
Atunci in ce crezi? Nu mai umblati cu prostiile astea. Du-te la biserica si intreaba preotul. Ma, daca nu ar fi nici o credinta si daca or fi toti sa caute motive ca tine, apai nimeni nu va avea frica de nimic pe lumea asta si for face cele mai groaznice lucruri. Nu ma sustineti atita prostiile voastre.
Uita-te bine pe net.Acum sunt foarte multi chinezi crestini.Majoritatea cred ca daca esti un bun crestin lucrezi mai bine si norocul iti va surade.Sunt sute chiar si mii de biserici intr-un oras si alea-s doar cele recunoscute de stat pentru ca mai sunt biserici si in locuinte private si sunt toti crestini.Am vazut un documentar si chiar se raspandeste foarte mult crestinismul mai ales cel anglican in China.Cauta si o sa vezi.
Dumnezeu daca exista, acesta trebuie sa fie perfect!
Dar nu are cum sa existe, deoarece perfectiunea sfideaza logica.
A CREDE in orice dar in mod special in Dumnezeu nu tine de LOGICA deoarece CREDINTA este acel complex de sentimente si actiuni care se refera la lucruri, INTANGIBILE, INCOGNOSCIBILE si INVIZIBILE.
Logica,dar ironic aceiasi logica, a este creatia oameniilor.
Nu exista! ...decat daca vrei sa fii sclav, atunci da poti sa raspunzi cu stiu in loc sa spui NU STIU!
La ce iubire are in vechiul testament mai bine ma reapuc de droguri
Te gândeşti că trebuie să fie cineva care să creeze lumea. nu-i aşa greu..deşi, nu sunt argumente logice că există, eu cred. Mna, doar nu s-a făcut lumea singură.
Acum,n-a ca-i spus-o cum nu crezi, daca ar exista dovezi, poate vrei sa spui ca nu l-ai urma nu ca n-ai crede
Una dintre principalele probleme care se ridică atunci când se discută existența lui Dumnezeu este: "Cine l-a creat pe Dumnezeu?". Putem încerca să ne apropiem de răspunsul acestei intrebări dacă ne uităm către cer, către spațiul cosmic și ne intrebăm simplu: "are un capăt, o limită?" Normal, nimeni nu știe ca ar avea... Probabil că răspunsul celor mai mulți ar fi "NU". Dacă, însă, ar exista un perete mare pe care să scrie „sfârșitul spațiului cosmic", atunci, logic, ne vom intreba: „ce este în spatele acestui perete"? Dincolo de mister, omul nu are dovada faptului că universul este limitat și totuși nu pare a-l deranja această inconstanță cu principiile științei moderne. Spunem despre Dumnezeu că nu are inceput și nici sfârșit, la fel cum spunem despre univers că nu are un punct în care incepe și unul în care se termină, doar prin credință.
Și totuși, știința nu poate contrazice existența lui Dumnezeu. Pur și simplu nu are dovezile necesare. Ar fi și absurd să încercăm folosirea dovezilor fizice, materiale, pentru a demonstra o entitate imaterială, transcendentă și imanentă – o eroare gravă de categorie. Dacă vreți un exemplu, e ca și când am spune că ideile cuiva sunt roz sau că mașina lui este vie. Le fel, veți spune poate că "nici religia nu ne oferă prea multe dovezi ale existenței lui. Este just, tocmai de aceea se numește credință, însă faptul că nu există dovezi suficiente în favoarea a ceva nu îi anuleaza acestuia automat existența. Adevărul acesta îi va face pe cei sinceri - dar care nu cred să fie doar agnostici, nu și atei. Una este să spui „nu există Dumnezeu" și alta este sa accepți că „nu știm daca El există". Este o poziție de plecare corectă în căutarea adevărului. Mergând mai departe, știinta are suficiente motive impotriva ideii unui univers etern. Vezi ecoul radiației de fond, principiile termodinamicii, mișcarea galaxiilor, etc. Marele agnostic Stephen Hawking afirmă cu tărie: "Aproape toată lumea crede că universul și însuși timpul au avut un început." Prin urmare, undeva, cândva, a existat un inceput...
Un motiv logic care te poate ajuta să crezi poate veni chiar din cunoașterea temeinică a ceea ce știința afirmă. Mari oameni de știință – unii dintre ei întemeietori și dezvoltatori ai multora dintre disciplinele studiate de noi astăzi, sunt creaționisti. "Cum mă poate ajuta cunoașterea aceasta să cred mai mult în Dumnezeu", vei intreba? Păi, reducând totul la esență, vei descoperi că avem nevoie de CREDINȚĂ pentru ambele situații enuntate. Teoria creației îți va zice să ai credință în Dumnezeu, o ființa eternă, supranaturală, inteligentă, atotputernică. Evoluția îți va spune să crezi în NIMIC din care a aparut, treptat, tot ceea ce există astăzi. Unii îți vor spune că „s-a demonstrat" faptul că din nimic poate aparea ceva. Aceștia habar nu au despre ce este vorba – pentru ca nu au citit decât capetele de afiș. Nimicul nu are spațiu, nu este vid, nu este materie, nu are energie. Nimicul este... nimic! Din nimic nu știm să poata apărea ceva. Nimicul este nimic. Ce și cum se poate crea din acest nimic, potrivit principiului științific cauză – efect? Prin urmare, reducând totul la esență, credința în Dumnezeul creator sau credința în nimicul creator printr-o veșnică loterie cosmică.
Dincolo de cele scrise și de faptul că există multe motive logice, științifice, istorice, arheologice, etc care să ajute necredinței noastre, nu exista dovadă mai bună pentru a crede într-un Dumnezeu imanent (nu doar transcendent) și care pretinde că ne cheamă la o relație de dragoste decât propria experiență, căutarea acestuia cu sinceritate. "Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi" ne spune El în Biblie (Ieremia 29:13) "dacă Mă veţi căuta cu toată inima". Dacă Dumnezeu există și este cine se pretinde a fi, El îți va și răspunde. Rugăciunea este modalitatea prin care poți să o faci. Ea exact asta înseamnă – comunicare directă cu Dumnezeu. Întreabă-L direct și sincer: „Exiști?" și cere-I să te convingă de realitatea asta, fiind gata să plătești prețul. Pentru că adevărul acesta are un preț. Nu vei mai fi niciodată la fel după acesta. El te va face liber, îți va oferi totul și îți va cere totul. E cam la fel cu povestea păpușii de sare, una dintre preferatele mele, cu care vreau sa închei:
O păpușă de sare, după o lungă călătorie în ținuturi uscate, a ajuns la țărmul marii și a descoperit ceva ce nu mai văzuse niciodată, ceva ce nu era în stare sa inteleagă. Era frumos, era fascinant și avea o atracție specială. Ea, micuța păpușă de sare, stătea pe un sol uscat, solid, și iată ca în fața ei se întindea un alt sol mișcător, periculos, zgomotos, straniu și necunoscut. Păpușa a întrebat:
– Cine ești tu?
– Eu sunt Marea, a răpuns gigantul.
Păpușa a întrebat din nou:
– Dar ce este Marea?
Marea a răspuns:
– Sunt eu.
– Nu înțeleg, a spus păpușa, și tare aș vrea sa stiu. Cum să fac?
Marea a răspuns:
– Atinge-mă!
Atunci păpușa a întins timidă piciorul, a atins apa și a avut impresia ciudată ca începe să cunoască ce este marea. Și-a retras piciorul și a văzut că degetele îi disparusera. A strigat înspăimântată:
– Vai! Dar ce s-a întamplat cu degetele mele? Ce mi-ai facut?
Marea a zis:
– Ai plătit un preț ca să mă poți înțelege.
Treptat-treptat, marea dizlocă fragmente din papușa de sare, iar aceasta înaintă tot mai departe în mare. Cu fiecare pas avea impresia ca înțelege mai bine, fără a fi în stare să spună totuși ce este marea…
– Ce este marea?, se tot întreba.
În cele din urmă un val a făcut sa dispară ce mai rămăsese din ea și papușa a zis:
– Marea. sunt eu!
Fă primul pas către Dumnezeu și vei avea surpriza să descoperi că El a existat dintotdeauna. Nu e un moș cu barbă, pictat pe peretele bisericilor, nici o idee teoretică, ci o Persoană reală. Dacă vrei să îl intelegi mai bine pe Dumnezeu, mai fă un pas. O să te coste - la capitolul mândrie, poate și imagine în fata celor ce te credeau "mai puternic". Dar ce contează opinia unora atât de mici în fața cunoașterii Unuia atât de mare? Vino și intreabă-L, la fel cum a-i face-o cu mine, dacă există și cere-I să îți arate clar lucrul asta. Pe masură ce vei fi gata să te rogi, să îl inviți pe acest Dumnezeu să intre în viața ta, să citesti cuvintele Lui pentru a-L cunoaște - nu prentru a-L combate, lucrurile vor face sens, până într-acolo încat vei experimenta o intimitate cum nu credeai că se poate. Și vei primi aceeași dragoste, pace și bucurie care mie mi-au schimbat viața.
Nu cred ca poate cineva sa-ti dea un motiv bun.
Pentru ca mereu aceleasi lucruri vor fi spuse: gen cum s-a format lumea, viata lalala; iar imediat dupa vor aparea contrazicerile.
Nu intelegi nimic.Am vrut sa vad ce raspunsuri "luminate" primesc
Vreau un motiv logic, sa cred în dumnezeu!
==incorect
corect =
Vreau un motiv logic sa cred,
că există Dumnezeu!
Cind vei gasi un motiv pentru care iti iubesti prietena, atunci vei gasi motiv sa crezi in Dumnezeu. Vei zice ca e frumoasa, insa stii bine ca si o prostituata e frumoasa, vei zice ca e inteligenta, insa si una din colegele tale de scoala e inteligenta, poate chiar mai ceva ca ea. Vei zice ca iti place de ea, dar la fel poate sa iti placa si de o mincare, sau de un lucru anume, sau de ceva care faci, o pasiune pe care o ai. Adevarata dragoste nu are motiv, ea doar iubeste. Cind apare motivul, apare si egoismul, si atunci nu mai e dragoste. La fel e si cu Dumnezeu, nu pe tarimul mintii Il vei gasi, nu prin argumente logice, sau prin rationamente. Dupa ce Il vei gasi, le vei avea si pe acelea, insa nu asa Il gasesti. Cindva credeam si eu ca totul poate fi exlicat logic. Daca si acum as mai crede la fel, prin momentele dure uneori din viata in care am trecut mi-as fi pierdut cu siguranta mintile daca ma bazam doar pe logica. Insa am acceptat lucrurile asa cum au fost, fara sa caut sa le inteleg, fara sa pricep cum de nu erau logice, si azi sunt viu, gindesc, si o pot face logic. Logica te duce pina la un punct, de acolo trebuie sa folosesti altceva, daca vrei sa crezi in Dumnezeu.
Nu vei gasi niciun motiv! L-ai intalnit in viata ta pe dumnezeu? Ti-a fost alaturi cand erai in depresie /probleme?
Daca ar exista o forta care gestioneaza cei peste 7 000 000 000 de oameni de ce peste 10 % sunt muritori de inanitie? De ce nu relgeaza amplitudinile dintre bogatii multimiliardari si cei ce mor din cauza lipsei de hrana?
De ce BOR construieste o cladire de 400.000.000 euro adica 1.800.000.000 lei in loc sa transforme banii acestia in cca 1.000.000 de salarii? Si mai important de ce acea forta superioara tolereaza nedreptatile, cancerele iar toti nesimtitii huzuresc in timp ce oamenii talentati se pierd din pricina ignorantei?
Logica nu valoreaza doi bani in contexte ca acesta. Nu poti aplica regulile concretului si abstractului.
ValeriuAlexandru întreabă: