| victor987 a întrebat:

Vreti ca religia sa fie materie obligatorie in scoli? de ce da/nu?

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

Este absurd. Povestile religioase nu au nici-un suport, ele nu sunt cunoastere, ele sunt credinte, iar credintele fara dovezi sunt produsul dorintelor si slabiciunilor noastre. Daca exista liberul albitru, daca credintele sunt intime, ce sa caute crestinismul in scoli? Daca credinciosii au pretentia la respect ar trebui sa aiba si ei niste limite.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Alphawolf):

Dar Evolutionismul si Bing -Bangul ce suport au? Eu am o colectie intreaga despre acest subiect, si nu iese bine pentru evolutionisti.

| Alphawolf a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Nu am sustinut nici una din cele doua de care ma intrebi, dar am sa-ti raspund totusi la intrebare. Teoria evolutiei si teoria Big Bang, desi sunt doar in stadul de teorii, sunt sustinute cu dovezi sau argumente realiste, pe intelesul omului, pe intelesul tau si al meu. Faptul ca unul dintre noi doi nu le poate intelege, asta nu insemna ca ele nu au un suport. Insa amandoua teoriile contin necunoscute.

Necunoscute destul de multe si extrem de vulnerabile. Teoria evolutionista a fost "inbunatatita" cu timpul,ceea veche a lui Darwin expirand de mult. Este acceptata de stiinta, si de asemenea contestanta de stiinta, caci asa cum sunt savanti evolutionisti, sunt si multi savanti care combat evolutionismul prin stiinta, si savantii creationisti.REcomand sa cauti si sa citesti si alte pareri, in afara de ideile cimentate de catre comunism. Comunismul a fost un factor decisiv al raspandirii acestor teorii(prin Marx, Lenin care apreciau aceste teorii si le-au folosit pentru diferite idei care acum sunt considerate comuniste).PE vremea comunistilor nu exista decat o singura solutie :evolutionism si ateism si gura mica.

43 răspunsuri:
| William a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa fie obligatoire de vreme ce Dumnezeu nu ne obliga sa ne mantuim.

| victor987 explică (pentru William):

Si daca Dz te ar obliga sa te mantuiesti crezi ca ar trebui sa fie obligatorie?

| William a răspuns (pentru victor987):

Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa faca nimic, niciodata.

| OOOLEOOO a răspuns:

Este obligatorie ca sa te integrezi in societate, este eobligatorie la nastere, trebuie neaparat sa fie obligatorie si in scoli?

Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns:

Nu, de fapt as vrea sa nu se predea deloc pentru ca orice copil sa fie liber sa aleaga atunci cand o sa vrea, asta in cazul in care n-au ales parintii, si daca n-au ales parintii, acel copil sa nu fie privit ca un criminal doar pentru ca e sanatos psihic (nu are prieteni imaginari).

| AvalohAlyn a răspuns:

Normal.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da, poate se mai desteapta lumea

| dragos9234 a răspuns:

Daca dupa ora de religie se va introduce si o ora de stiinta, sunt de acord. Altfel nu!

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru dragos9234):

Serios acum.Mai bine o ora de religie decat de stiinta.Depinde la ce te referi prin stiina...pentru ca ea inseamna mate, fizica, chimie, biologie...Preferi ore suplimentare la astfel de materii? laughing))

| dragos9234 a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Scuze ca nu am fost mai exact.
Prin stiinta ma refeream la prezentarea teoriei evolutiona, big bang-ului...
Si explicarea lor.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru dragos9234):

Ce-ar fi ca la ora de stiinta sa se predea 'Demontarea Bing-Bangului si Teoriei Evolutioniste"(totul dpdv stiintific)? As accepta.

| dragos9234 a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Da, si eu.
As accepta ca orice teorie sa fie explicata si apoi demontata.

| LegionarulRoman a răspuns:

Da.Vezi comentariul lui Nicolae Iorga pe tema aceasta. Pentru propasirea materiala si spirituala a poporului roman!

| LegionarulRoman a răspuns:

Cele mai ipocrite raspunsuri intalnite la atei(care sunt de fapt niste viermi pseudo-stiintifici): "Mai multa stiinta,chimie etc"(elevii abia vin la orele standard) "; "Ce carti imi recomandati?" "Fizica cuantica,Matematica superioara" (cel mai penibil raspuns pe care l-am auzit,dat unuia care vroia sa citeasca ceva literatura,fie universala,fie religioasa -fizica si matematica nu e literaturra)

Consider de importanta maxima educare tinerilor, cultivarea frumosului, a binelui, a faptelor bune si credinta ortodoxa(singura dreapta), cea care a dus in spate acest neam de peste 1000 de ani.Istoria religiilor sa li se predea la dobitocii de americani ("locul unde s-a rasturnat carul cu prosti", un adevarat creuzet) si la cei care nu au nici o identitate nationala, valorica si spirituala.

| Alphawolf a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Chiar daca cele doua teorii sunt cu probleme(contin necunoscute), totusi ele sunt bune, contin adevar. Ele doar se vor inbunatatii, dar de picat nu vor pica niciodata, parerea mea.

" cultivarea frumosului" - Ce intelegi tu prin frumos? E frumos ce-mi place mie!
"credinta ortodoxa(singura dreapta)" - Wau, ai pus punctul pe I mare.

Prin studierea crestinismului iti vei da seama ca romano-catolicii au adaugat surplusuri si s-au schismat.Din romano-catolicii s-au desprins toate aceste secte, cum zice Biblia "Hristosi mincinosi". Cea care a ramas supusa cuvantului Apostolilor si-a luat numele de ortodoxa, adica drepta -credinta.Inainte de epoca capitalismului frumosul reprezenta acelasi pentru toti :cultura,sculptura,muzica,pictura etc. Odata cu capitalismul si introducerea televizorului si mesajelor subliminale,frumos a devenit ceea ce socheaza, ceea ce vor sa ne arate cei mai mari ca noi (cum ar fi formele femeii, reducandu-l pe barbat doar la stadiul de animal fara creier, cum ar fi glumele proaste, emisiunile de prost gust etc ).

Ceaa ce nu vrei tu sa intelegi, este ca orice dovada a evolutionismului poate fi demontata cu argumente stiintifice.Iar odata ce au fost demondate evolutionismul devine o teorie nefondata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu as obta pentru religie, dar Istoria religiilor da, sau chiar filosofia religilor dar sa fie predatadin punct de vedere impartial.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Nu.Mai mult timp liber.

| C0nstantin a răspuns:

La noi in scoli se face Crestinism. Daca s-ar face religie s-ar preda Istoria Religiilor fiecare religie fiind tratata dintr-un punct de vedere neutru.
Nu sunt de acord sa fie materie obligatorie. Religia se invata la biserica nu la scoala.

| IoanieCriminalul a răspuns:

Religie da! Problema este ca in scoli se preda crestinism nu religie.Mam saturat sa tot aud la scoala de dumnezeu ala.

| AnnaMaria27 a răspuns:

Da, deoarece un copil trebuie sa isi cunoasca foarte bine religia din care face parte, in timp, putandu-se decide daca doreste sa isi schimbe religia sau nu! Trebuie sa cunoasca avantajele si dezavantajele si sa nu renunte la ea doar pentru ca e "la moda", asa cum facem foarte multi dintre noi! straight face

| victor987 explică (pentru AnnaMaria27):

Un copil in mod normal trebuie sa si aleaga religia sau daca crede ori nu in prieteni imaginari nu sa l abuzezi psihic de la 3 4 ani ca daca nu face aia sau aia ajunge in iad pe vecie...

| AnnaMaria27 a răspuns (pentru victor987):

Dar nu il abuzeaza nimeni! In primele ore de religie, copilului i se vorbeste despre Dumnezeu ca fiind un Tata bun ce face minuni oamenilor si cat de eficient e sa i se roage lui si sa ii multumeasca!
Nicidecum nu este abuzat psihic cum ca daca face un gest urat va ajunge in iad pe vecie!

Religia este o forma de cunoastere, dar si o forma de educare prin care copii invata cum sa se comporte in societate! happy
Religia va este atat de agasanta, incat incepeti sa va legati de ea din toate punctele de vedere!

Religia este o forma de manipulare si de indoctrinare iar sa i spui copilului ca e un tata bun in cer ma intreb oare de ce u si o mama...e o minciuna sfruntata care nu face altceva decat sa l inhibe si sa se simta mic, ceea ce nu e adevarat.

Stai ca nu inteleg! Cu ce il faci pe copil sa se simta inhibat daca ii spui ca acolo sus este cineva care il apara de toate lucrurile rele si ca are grija de el? Cu ce il faci sa se simta inhibat daca ii explici ca nu e bine sa se comporte urat si sa foloseasca cuvinte ofensatoare la adresa celor dragi, deoarece nu neaparat va ajunge in iad pe vecie, ci pur si simplu nu e bine si ca s-ar putea sa il supere pe Dumnezeu!
Pe moment ce nu esti cunoscator in cauza, nu ar trebui sa iti dai cu parerea, deoarece spui aberatii!

| Alphawolf a răspuns (pentru AnnaMaria27):

Nu e bine sa aiba copilul un anumit comportament pentru a nu-l supara pe Dumnezeu? Morala trebuie inteleasa, nu impusa! Inspirand frica nu educi. Toti copiii care cred in Dumnezeu au mustrari de constiinta. Si, de cele mai multe ori, din punct de vedere moral, ele nici macar nu sunt justificate. Asta e problema. Consideri ca este bine pentru copii sa aiba mustrari de constiinta? Copiii trebuie sa fie copii, nevinovati.

Religia este o forma de cunoastere? Nu zau, asta de unde ai mai scos-o?

| AnnaMaria27 a răspuns (pentru Alphawolf):

Tu cand ai crezut in Dumnezeu, ai avut mustrari de constiinta? Nu cred!
Depinde de modul in care ii vorbesti unui copil despre Dumnezeu, iar cel descris de tine precum ii inspiri frica este total fals! Ai fost tu la vreo ora de religie si ai observat ca toti copii par infricosati cand li se vorbeste despre religie?

Mai bine informeaza-te si apoi comenteaza! straight face

Tu nu ai fii infricosat cand ti se spune ca daca nu faci ce zice popa sau ce scrie in cartea aia o sa arzi pe vecie in iad? asa ca si copil...sau ca esti un pacatos si trebuie sa l pupi in doss pe dictatorul celest altfel o mierlesti, ce sa mai vorbim numai un iddiot poate sustine altceva

Sa nu-mi spui ca tu nu ai deloc mustrari de constiinta, ca automat pacatuiesti, mintind. Orice om pacatuieste, iar pacatul ii provoaca mustrari de constiinta. Este asa de greu de priceput? Mai ai multe de invatat despre viata.

Au fost destule intrebari pe TPU puse de copii din care se putea deduce mustrarea de constiinta. Eu nu vorbesc din burta...

Atunci, dragul meu, spune-mi tu, cum ar stii copilul sa isi dea seama de ce este bine si ce rau, incat sa aiba mustrari de constiinta, daca nu i se vorbeste despre pacatele ce trebuie evitate?
Ai si tu partea ta de dreptate! Intr-adevar, nu este bine ca unui copil de la o varsta frageda sa i se restrictioneze unele lucruri tipice copilariei, insa dupa o anumita varsta exista si limita!
Daca nu ar exista Religia ca sa il invete ce este bine si moral, atunci cum ar face el diferenta dintre pacat si virtute? Daca ai sta sa analizezi fiecare materie in parte predata in scoli, ai observa ca religia este singura care iti vorbeste de toate lucrurile bune din viata si despre viata si minunile tuturor sfintilor si martirilor! happy
Si facand referire la copii de pe TPU de la care ai dedus tu ca ar avea mustrari de constiinta, nu as vrea sa iti neg banuiala, dar daca stai sa cauti pe net pareri ale altor copiil ce au avut religia, crede-ma ca vei gasi si pareri pro care ilustreaza foarte frumos binefacerile religiei! happy

Multumesc frumos ca ma faci idioata! happy
Daca tu prin vorbele care ii dau de inteles unui copil ca daca face un gest
urat sau imoral nu este tocmai bine si ca s-ar putea sa il "supere" pe Dumnezeu intelegi ca de fapt il ameninta cu iadul, inseamna ca nu mai are rost sa iti vorbesc!
Nu inteleg de ce vrei sa privesti ora de religie ca pe un masacru in care copiii sunt maltratati? Religia reprezinta o ora de relaxare, de întalnire cu Dumnezeu, fiind astfel o posibilitate a educarii si a formarii omului. Aceasta ii ajuta sa faca diferenţa dintre rau si bine si să înţeleaga anumite lucruri pe care multi nu le inţeleg.

Draga, orice om, copil sau matur, trebuie sa inteleaga binele si raul pentru a avea efect. Daca nu constientizez destul cat de daunatoare sunt alcoolul sau tigarile nimic nu ma va impiedica ca eu sa beau sau sa fumez, dar daca am ajuns sa constientizez cu adevarat cat sunt de daunatoare, eu voi gasi puterea sa ma las de aceste vicii. Un adevar dictat nu este adevar, ci cel inteles de mine. Poruncile nu valoreaza nimic daca gandirea mea nu este in acord cu ele. Suntem oameni cu ratiune, trebuie explicat copilului de ce nu este bine un anumit lucru, nu dresat. Copilul trebuie sa inteleaga, in caz contrar, daca ii este dictat, el va calca pe bec cand nu va mai fi sub observatie. Am mai dat exemplul asta: Pe mine ma mustra constiinta cand uit sa-i dau apa sau mancare la timp lui Gioni(cainele meu). De ce? Pentru ca, constientizez ca este neajutorat....si este si el o fiinta(ca si mine).

Ai o parere mult prea buna despre religie. Ar trebui sa stii ca Biblia sau religia nu este sursa moralitatii, nu este nevoie de prea multa filozofie. Nu inteleg cum ai obtinut tu acea convingere. Nu tot ce auzim sau citim este adevarat!

Iti multumesc frumos pentru remarca! Intr-adevar am o parere foarte buna despre religie si intotdeauna am crezut si voi crede in continuare in Dumnezeu!
Cat despre exemplele tale, ai dreptate din nou! happy Dar tu esti adult, ai alta gandire mult mai rationala si independenta, insa un copil care de abia intra in societate, care cunoaste persoane noi (bune si rele) si care da peste diferite anturaje, are nevoie de cineva care sa ii calauzeasca pasii.
Lui trebuie sa i se explice ca alaturi de parintii sai, cineva de sus numit Dumnezeu il ocroteste de tot ce e rau si ii lumineaza mintea oriunde se afla.
Poate o sa spui: de ce sa ii facem speranje desarte unui copil cu o astfel de minciuna, ca oricum Dumnezeu nu exista, dar metoda asta se aplica doar intr-o familie crestina ce crede in puterea Divinitatii. Si aici nu ma refer la secte de genul adventisti, penticostali, martorii lui Iehova etc., ci doar la crestini-ortodocsi! happy

Daca valorile religioase s-ar limita doar la un tata invizibil care ocroteste si lumineaza mintea, da, as fi de acord cu tine ca sunt, sau pot fi benefice copilului, dar valorile religioase contin mult mai mult de atat.
In fine, nu intru in detalii.

| DaDiSk a răspuns:

Frate degeaba facem religia. biblia este un lucru facut de un bou care se plictisea
Dami si mie o creta murdara si duma intr-o pestera goala si iti mai fac eu cate reguli vrei...