Este absurd. Povestile religioase nu au nici-un suport, ele nu sunt cunoastere, ele sunt credinte, iar credintele fara dovezi sunt produsul dorintelor si slabiciunilor noastre. Daca exista liberul albitru, daca credintele sunt intime, ce sa caute crestinismul in scoli? Daca credinciosii au pretentia la respect ar trebui sa aiba si ei niste limite.
Da.Vezi comentariul lui Nicolae Iorga pe tema aceasta. Pentru propasirea materiala si spirituala a poporului roman!
Daca valorile religioase s-ar limita doar la un tata invizibil care ocroteste si lumineaza mintea, da, as fi de acord cu tine ca sunt, sau pot fi benefice copilului, dar valorile religioase contin mult mai mult de atat.
In fine, nu intru in detalii.
Ce-ar fi ca la ora de stiinta sa se predea 'Demontarea Bing-Bangului si Teoriei Evolutioniste"(totul dpdv stiintific)? As accepta.
Dar Evolutionismul si Bing -Bangul ce suport au? Eu am o colectie intreaga despre acest subiect, si nu iese bine pentru evolutionisti.
Cele mai ipocrite raspunsuri intalnite la atei(care sunt de fapt niste viermi pseudo-stiintifici): "Mai multa stiinta,chimie etc"(elevii abia vin la orele standard) "; "Ce carti imi recomandati?" "Fizica cuantica,Matematica superioara" (cel mai penibil raspuns pe care l-am auzit,dat unuia care vroia sa citeasca ceva literatura,fie universala,fie religioasa -fizica si matematica nu e literaturra)
Consider de importanta maxima educare tinerilor, cultivarea frumosului, a binelui, a faptelor bune si credinta ortodoxa(singura dreapta), cea care a dus in spate acest neam de peste 1000 de ani.Istoria religiilor sa li se predea la dobitocii de americani ("locul unde s-a rasturnat carul cu prosti", un adevarat creuzet) si la cei care nu au nici o identitate nationala, valorica si spirituala.
Nu am sustinut nici una din cele doua de care ma intrebi, dar am sa-ti raspund totusi la intrebare. Teoria evolutiei si teoria Big Bang, desi sunt doar in stadul de teorii, sunt sustinute cu dovezi sau argumente realiste, pe intelesul omului, pe intelesul tau si al meu. Faptul ca unul dintre noi doi nu le poate intelege, asta nu insemna ca ele nu au un suport. Insa amandoua teoriile contin necunoscute.
Necunoscute destul de multe si extrem de vulnerabile. Teoria evolutionista a fost "inbunatatita" cu timpul,ceea veche a lui Darwin expirand de mult. Este acceptata de stiinta, si de asemenea contestanta de stiinta, caci asa cum sunt savanti evolutionisti, sunt si multi savanti care combat evolutionismul prin stiinta, si savantii creationisti.REcomand sa cauti si sa citesti si alte pareri, in afara de ideile cimentate de catre comunism. Comunismul a fost un factor decisiv al raspandirii acestor teorii(prin Marx, Lenin care apreciau aceste teorii si le-au folosit pentru diferite idei care acum sunt considerate comuniste).PE vremea comunistilor nu exista decat o singura solutie :evolutionism si ateism si gura mica.
Chiar daca cele doua teorii sunt cu probleme(contin necunoscute), totusi ele sunt bune, contin adevar. Ele doar se vor inbunatatii, dar de picat nu vor pica niciodata, parerea mea.
" cultivarea frumosului" - Ce intelegi tu prin frumos? E frumos ce-mi place mie!
"credinta ortodoxa(singura dreapta)" - Wau, ai pus punctul pe I mare.
Da, si eu.
As accepta ca orice teorie sa fie explicata si apoi demontata.
Frate degeaba facem religia. biblia este un lucru facut de un bou care se plictisea
Dami si mie o creta murdara si duma intr-o pestera goala si iti mai fac eu cate reguli vrei...
Prin studierea crestinismului iti vei da seama ca romano-catolicii au adaugat surplusuri si s-au schismat.Din romano-catolicii s-au desprins toate aceste secte, cum zice Biblia "Hristosi mincinosi". Cea care a ramas supusa cuvantului Apostolilor si-a luat numele de ortodoxa, adica drepta -credinta.Inainte de epoca capitalismului frumosul reprezenta acelasi pentru toti :cultura,sculptura,muzica,pictura etc. Odata cu capitalismul si introducerea televizorului si mesajelor subliminale,frumos a devenit ceea ce socheaza, ceea ce vor sa ne arate cei mai mari ca noi (cum ar fi formele femeii, reducandu-l pe barbat doar la stadiul de animal fara creier, cum ar fi glumele proaste, emisiunile de prost gust etc ).
Ceaa ce nu vrei tu sa intelegi, este ca orice dovada a evolutionismului poate fi demontata cu argumente stiintifice.Iar odata ce au fost demondate evolutionismul devine o teorie nefondata.
Asa ar fi normal, dar nu pot.De obicei nu se accepta cererea, iar daca se accepta esti privit ca un ciudat.