Pai sa luam un exemplu.
Daca faci ceva rau, si parintii tai se supara iar ei te iarta, apoi faci iar ceva rau, nu este normal sa-ti ceri scuze? Adica daca iti ceri scuze, poti fi iertat, daca te astepti la "lasa ca oricum ma iarta" atunci probabil ca nu.
În mod normal le mărturisești pe cele noi, nu tot pe cele vechi. Dacă ne mărturisim păcatele înaintea lui Dumnezeu, le iartă. E ca și când îți ceri scuze de la cineva. Nu te poate scuza dacă nu îi spui pentru ce.
Nu ti le iarta nimeni; pentru ele tot platesti. Nu ca o pedeapsa, ci ca un fapt normal. Daca bagi degetul in priza nu e o pedeapsa ca te curentezi - doar ca asa stau lucrurile. Cand ti-o fi mai rau in viata o sa iti dai tu singur seama pentru ce anume din ce ai facut platesti.
Depinde daca ai facut ceva rau(Daca ai omorat, ti-ai batut joc de cineva cu probleme mintale etc.) trebuie ca sa te asculte cred...
Daca ai injurat aia nu e pacat cred eu ...
Nu tare am umblat la asa ceva nu's fan cu bisericile. (Nu am o religie care sa nu ma lese acolo dar nu tare vad inca rostul doar cand o sa fiu mai batran poate )
Nu stiu raspunsul.
Daca au fost sau nu iertate. oricum bafta
Crime violuri furturi nu am facut asta spun cu mana pe inima, dar pacate in general am tavalit nevestele altora, iubitele la niste tovarasi, da nu le-am obligat eu cu nimic si mai multe chesti
Nu sunt preot ca sa stiu exact daca e pacat
Daca ele au venit inseamna ca esti norocos
Asa erau parca...
"1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau "
Bafta