| wdexwjmwd a întrebat:

Yo nu inteleg ceva: sunt unii crestini care sunt homofobi.
Bun, daca sunt homofobi, de ce au in casa o icoana cu Cina cea de Taina? Ea a fost pictata de un homosexual. Nu ar trebui s-o ia si s-o dea la altcineva?

22 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Nu se stie daca era sau nu homosexual. Cert este ca nu era ateu.Si este lucrul cel mai important.

Răspuns utilizator avertizat
| Angel0 a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Este foarte improbabil ca Leonardo sa fi fost gay.A fost acuzat aprile 1476 dar s-a stabilit deja atunci ca a fost denuntat din invidie. Poate un sambure de adevar exista, dar nu putem sti cu certitudine.

| Dumnezău a răspuns:

95% dintre crestini o ard homofob.95% dintre crestini nu stiu ca "Cina cea de Taina" a pictat-o Leonardo.100% dintre crestini inca mai cred ca "Cina cea de Taina" chiar e existat.

Vezi tu, multe se invart in jurul numerelor, procentelor si statisticilor, chiar si cand e vorba de religie.

| Paulla a răspuns (pentru Dumnezău):

Exagerezi cu procentele. Sunt mulţi care deşi susţin că-s creştini nu dau doi bani pe zice Biblia sau Biserica. Spre exemplu în Suedia vreo 70% din populaţie e mebră a Bisericii, dar majoritatea nu cred în vreun zeu. După nu mai ştiu care studiu, între 50% şi 80% sunt atei/non-religioşi. Eu zic că vreo 60% sunt homofobi, 20%-30% misogini(aici intră şi femeile misogine), legat de Cina cea de Taină s-ar putea să ai dreptate, dar cu siguranţă nu toţi cred că a existat. Nu-s toţi habotnici legaţi la ochi, ca ăştia de pe site.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumnezău):

Dumnezaica cel sfant, tu de ce nu scrii cu diacritice?

| shadovv a răspuns:

Chiar crezi ca toate icoanele cu Cina cea de Taina sunt replica a... stai putin, te referi la cea a lui da Vinci? Nu stiam ca e homo.

| Killala21 a răspuns (pentru shadovv):

Leonardo Da Vinci nu a fost homosexual...

| shadovv a răspuns (pentru Killala21):

Wikipedia si WQT spun alceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Wot? da ateii sant homalai? sau nu neaparat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

What the actual f.ing f.k. Nici nu ti-am citit intrebarea. Nu pot sa cred ce ai facut, ce imagine de profil ai. Aceeasi de pe facebook. Ce imi place de tine, negi cine esti pana-n panzele albe dar nici nu faci vreun efort sa te ascunzi. E ca si cand m-ai lua la misto.

| anonim_4396 a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Nicaieri, doar am zis ca nu am citit intrebarea.
Si daca insisti, raspund: sunt de acord cu RaduMD cand spune ''rejectam idei, dar nu si oameni''. Putin ar trebui sa iti pese de obiceiurile ce le are cineva ca sa ii apreciezi arta. Cred ca multi nici nu stiu ca era homosexual. Te afecteaza cu ceva pe tine orientarea lui sexuala? Te reguleaza pe tine in acel tablou sa iti creeze scarba?
Asta e e explicatia din punctul meu de vedere.

Stiu ca nu esti homofob. Am intrebat la modul general, asa cum puteam sa ii intreb direct pe ei. Uite-asa.

Mea culpa! Trebuia s-o formulez altfel. Voiam sa intreb de fapt, daca tu ai fi fost homofob, crezi ca te-ar fi deranjat aceste lucruri?

| RaduMD a răspuns:

Mai întâi, nici un creştin nu este homofob. Creştinii cred că practicarea homosexualităţii este un păcat grav. Asta e altceva, iar asupra acestui lucru sunt de acord toţi creştinii, şi nu numai unii.

Pe urmă, faptul că autorul unei lucrări a trăit în păcat, nu înseamnă că acea lucrare trebuie rejectată. Rejectăm idei, dar nu oameni.
O analogie: din faptul că Nichita Stănescu a practicat păcatul grav al beţiei, nu rezultă că un creştin ar trebui să arunce din casă poeziile lui Nichita Stănescu. Este o eroare logică de tip "non sequitur".

Acum ai înţeles? În caz negativ, care este exact partea pe care nu ai înţeles-o?

| Morrigan a răspuns:

Chiar crezi ca au habar si le pasa cine a fost cel care a pictat cina cea de taina cand nu au alte cunostinte elementare despre religia lor? majoritatea nu au deloc habar despre istoria religiei lor si chiar cred ca daca citesc biblia e ca si cum ar citi o carte de istorie. cand biblia nu are legatura deloc cu istoria si de fapt sunt niste simple povesti care au existat in mai toate religiile, (cu micile diferente de rigoare) si care incearca sa ne invete niste valori morale necesare pentru a nu ne comporta ca in jungla si a ne omori unii pe alti pentru a fi "regele junglei" dar 97% din "adeptii" bibliei cred cuvant cu cuvant si pierd adevaratul sens