Faptul ca mitologia crestina si cea indiana se asemana nu ma suprinde, doar mitologia crestina e inspirata din filozofia budista
Crestinismul, nu va putea fi amestecat cu vreo alta religie pentru ca esenta crestinismului inseamna "familie", uita-te la terminologie: Tata, Fiu. Inceputul pentru noi este in cadrul unei famili, adica acolo unde avem un "loc" al nostru, unde invatam lucruri simple: ordine si curatenie, un loc unde mancam.
Yoga inseamna mii de notiuni noi de natura teoretica, ce pot fi intelese si interpretate diferit, sau greu de inteles, sau de neinteles; si mai inseamna practici care duc la separarea de propria familie mediocra, pentru a ajunge sa depinzi de unul sau mai multi invatatori (guru) reali sau autori de carti, mult superiori tie. Iisus... invatatorul a fost de fapt un vestitor, a venit ca sa aduca o evanghelie si sa dea (mai bine zis: "sa completeze" cu) o porunca noua. Evanghelie? adica "o Veste" pe care nimeni nu o baga in seama (la inceput "ca se apropie", apoi ca "a venit" si ca "din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum, se ia cu navala, si cei ce dau navala, pun mana pe ea). Cat despre invataturi... ele au intotdeauna o concluzie in toata logica, si de o simplitate copilareasca: Îi veti cunoaste după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Poate si prea multa logica si explicatii bazate pe dovezi pentru a evidentia faptul ca o credinta oarba in (existenta lui) Dumnezeu este inutila.
Intr-o familie nu te poti ascunde si din cauza aceasta adevarul se poate deduce foarte usor. Adevarul inseamna a reface legatura intre evenimente, inseamna a reface legatura cauza-efect si in felul acesta ajungi sa intelegi si sa prevezi mersul lucrurilor, iar odata ajuns sa stii sa prevezi, minciuna si bolile mintale nu te mai pot invinge. In afara familiei totul poate fi foarte relativ.
"familia" - singura forma de organizare naturala si insurmontabila poate devenii un iad prin dictatura unor parinti care se lasa speriati de catre societatea, cu obiceiurile si traditiile ei, sau cu "organele" ei: guvern(sistemul educational scolar), biserica cu popii cei superiori la care le saruti mana (oricum eu am impresia ca biseriaca ortodoxa a devenit inutila de cand cu securitatea ceausista si continua sa fie arma statala iar popii niste papagali), La nivel de cunoastere Iisus nu mai este superior nimanui si nu exista un cineva "Mai Mare" pe pamant, insa doar El intervine in dictaturile familiale pentru a restaura firescul (Iisus aduce razboiul intre mama si fica, tata si fiu). Logic: viata si natura este un dar si NU ne-am nascut ca sa le platim parintilor pentru ele si nici sa cerem odraslelor noastre vreo plata.
Religiile difera pentru ca oamenii difera. Nu poti da o religie care sa se potriveasca si sa fie la fel de bine inteleasa tuturor oamenilor
Nu stiu de ce s-au mai stresat sa caute o interpretare la practica respectiva prin cuvintele bibliei! Cred ca doar pentru a o face mai credibila! "uite ca scrie si in biblie despre" N-are nici o treaba explicatia lor cu pilda scrisa de matei si apocalipsa lui ioan, cand faci exegeza unui text indiferent unde e scris o faci in contextul general al capitolului si a cartii in care e scrisa, si asta tine de filologie, asa e corect lingvistic! A interpreta biblia prin practicile budiste sau hinduse ajung la concluzii uimitoare E ca si cum as spune ca pisica e la fel ca si elefantul ca are 4 picioare, sau ca pestii si pasarile sunt totuna ca au aripi si unii si altii!
Eu practic meditatie, da ma rog la Dumnezeu in timp ce o fac, si ii prea tare, cineva care nu a practicat niciodata, o sa zica ca sunt doar aberatii...