Si eu la fel, desi am incercat sa ignor lucru asta nu pot fugi de el asta e adevarul
Nu poti fugi de ceva care iti da putere, vrei tot timpul din ce in ce mai multi.
Categoric,cati ani ai? gandesti matur
19.
Imi pare bine, eu 22
Multi inainte.
Banul nu este un zeu, este o unealtă de manipulare.
„People think fame and money bring freedom but they don’t."
Singurua „zeiță" în zilele noastre este libertarea...și foarte puțini au parte să se bucure de ea. Banii sunt un cerc vicios, muncești 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână ca să ai ce mânca și eventual în weekend să mai dai pe la mall să faci shopping. Poate, doar poate mai strângi ceva să faci o excursie frumoasă. Dar se merită? Se merită să devi un sclav? Pupi în fund ca să devi bogat dar șeful tău devine mai bogat pe seama ta. Așa o să ai o casă de care te poți bucura doar în weekenduri, o mașină super tare care nu face altceva diferit față de restul mașinilor și bani de cheltuială dar lipsă de timp suficient să te bucuri de ei. Super, vă las pe voi să vă închinați unui așa zeu care vă face sclavi.
Poti face si tu o afacere nu te obliga nimeni sa fi un sclav o viata, daca nu prin munca vrei sa ai hrana cum ai vrea sa cada din cer?
Acum cateva milioane de ani pe vremea asta aveai copii si faceai si mancare pentru familia ta, si eu traiau greu, prin munca poti dobandi ceva nu prin a sta
Tot un sclav rămâi, tot trebuie să plătești taxe din venitul tău, tot cineva se îmbogățește pe urma ta. Și n-am zis că n-ai nevoie de bani, pentru că îți cam sunt băgați pe gât, n-ai de ales...dar să-i consideri importanți deja devine o problemă. E normal să muncești, să faci ce îți place dar dacă scopul acțiunii care o faci sunt banii ești doar un sclav amărât.
Na, de exemplu mi-ar plăcea să fiu arhitectă. Să zicem că ar veni niște țigani la mine și ar vrea să le fac o casă cu turnulețe, cu ornamente suflate în aur și mai știu eu ce... ei sunt disuși să mă plâtească foarte bine, doar că eu aș refuza, pentru că n-aș face ceva ce-mi place și aș deveni o altă sclavă a banilor, dacă înțelegi ce vreau să spun.
Omule, tu nu ești în stare să faci diferența între bani și muncă?
Daca acum cateva milioane de ani in africa daca refuzam sa mergem la vanatoare muram de foame, la ce documentare te-ai uitat de gandesti asa, fi rationala lumea a evoluat banii este ca o vanatoare cu cat prada este mai mare cu cat o duci mai bine, esti sclava hranei, fara ea mori, daca esti ce vrei tu in timp poti angaja tu si asa devi bogata si fericita
Prin munca obti banii, cel putin asa se spune tu stii alte modalitatii?
Omule, tu nu crezi că am evoluat de acum câteva milioane de ani, că văd că-mi dai numai exemple de atunci, raportează-te la vremurile noastre dacă tot vrei să dai exemple.
Bogăția nu este echivalentă cu fericirea, crede-mă. Am destui bani, mereu am avut, am văzut o bună parte din lumea asta și am făcut multe lucruri, asta nu însemană că sunt fericită. În momentul de față nu sunt chiar deloc fericită deși îmi permită să merg chiar acum să frec bani pe tot felul de tâmpenii. Dar care-i scopul? Fericirea depinde și de starea ta de sănătate, de întâmplările și obstacolele cărora trebuie să le faci față, de dorințele care ți le împlinești ( și nu, nu visez la un Maserati) și de multe altele. Degeaba ai bani căcălău când tocmai ai fost operat și dabia te miști, sau când ai probleme cu inima și nu poți să faci nimic, sau când cineva își bate joc de tine în ultimul hal zilnic. Sunt atâtea lucruri de care depinde fericirea iar banii au doar un procent minuscul.
Și da, banii se obțin prin muncă, dar când tu muncești doar ca să câștigi bani, ești doar un sclav, un simplu sclav. Oamenii mai muncesc și din pasiune, pentru că se pricep la asta, nu doar pentru bani. Cei care muncesc doar pentru bani în ochii mei sunt niște oameni nefericiți care n-au reușit deloc în viață. Mai bine îmi fac o fermă și mă întrețin din animalele mele decât să fac ceva ce nu-mi plac, să am un program fix și să devin dependentă de niște bucăți de hârtie.
Si eu ma gandeam la o ferma de animale nu cauti partener?
Când o să am o fermă mai vorbim.
Bine,numai bine
Foarte bine ai spus dar bani ti-au rezolvat o mare parte din probleme, daca nu ii aveai nici pe aia erai si mai nefericita o mare parte a fericirii tine de bani
O mare parte? O foarte mică parte. Gândește-te că ai bani dar n-ai prieteni, ai sănătatea foarte proastă, lumea își bate joc de tine, nu primești respect din partea nimănui, ești așa de groaznic încât nici tu nu te suporți pe tine...dar bucură-te de bani. Călătorește singur, cumpără o vilă cu mai multe etaje ca să stai singur, plimbă-te prin spitalele din toată lume cu speranța că o să te facă sănătos... cândva, dar între timp sigur ești extrem de fericit.
Ce mă enervează oamenii materialiști, eu sunt fericită și într-o rulotă cu bani de benzină și mâncare, strictul necesar. Nu-mi trebuie teancuri, că banii nu cumpără fericirea.
Nu esti materialist daca vezi ca fara banii nu prea ai nimic, desigur ca muncesti ca sa ai, daca poti de ce sa nu ai multi banii viata e scruta, nu trebuie sa ne multim cu putinul trebuie sa evoluam sa devenim mai bine adaptati mediului
Nu ma refer sa ai bani sa nu mai sti ce sa faci cu ei, dar gandeste-te daca esti bolnav si ai nevoie de bani ca sa te tratezi sau sa incerci sa prelungesti viata si nu ai? Asta este una din situatii
Să ai mai mulți bani nu te face o persoană evoluată. Poate inteligența te face, experiența de viață, alte lucruri...nu niște bucăți de hârtie. Și pentru că viața e scurtă e păcat să o petreci muncind ca un nebun ca să stai pe un teanc de bani și să n-ai timp să-i folosești.
Și fără bani ai multe, inteligența e fără bani, libertatea, amintirile, experiența și multe altele. Dacă fericirea la tine să rezumă să ai bani de mers la mall sau în cine știe ce cafenea de fițe atunci înțeleg de ce la tine fericirea=bani.
Fara banii nu ai nimic, fi serioasa credeam ca esti rationala gandeste rational, ce ai fara banii? daca ai nevoie de o operatie si fara banii mori atunci nu isi aduc fericirea? ba banii conteaza foarte mult sunt foarte importanti alaturi de sanatate si iubire, astea 3 isi aduc fericirea si linistea unei vietii perfecte iubirea cel mai frumos sentiment, sanatatea lucru care te mentine in viata, banii cumperi tot ce e material
Da sunt fericit daca pot sa ma imbrac in haine scumpe decat sa port haine purtate de nemtii, sunt fericit daca pot oferi familiei mele un viitor linistitor, sunt fericit daca pot avea ce imi doresc viata e scurta asta e ultima, de ce sa nu avem totul daca traim o data?
Evolutia inseamna sa te adaptezi la mediu nu conteaza cum important este sa te adaptezi lui, inteligenta o poti avea daca citesti o carte, daca manci sanatos, daca duci o viata linitita nu plina de saracie, se vede cata inteligenta e in europa de est, sa ne uitam in vest vrei?
Dacă spui că pe tine te fac fericit hainele scumpe nici nu cred că mai are rost discuția, dar fie.
Sănătatea teoretic cu bani se poate întreține, practic tot banii îți mănâncă sănătatea. În caz că nu știai există oameni care au murit de la prea multă muncă, care au înnebunit, să nu uităm că odată cu banii îți perimiți țigări, alcool, droguri. Deci banii de pot și ajuta dar și distruge. Sunt atâtea vedete pline de bani care au murit în mizerie, fără nimic. Cât de fericite crezi că erau?
Și iubirea iar nu se poate cumpăra cu bani...nici măcar întreține. Aia nu mai e iubire, nici nu știu ce e, dar sigur e o porcărie.
Deci banii sunt buni doar când vine vorba de lucruri materiale, dar pe mine un Masserati și o vilă nu mă fac fericită, să te facă pe tine, amice. Mie-mi trebuie bani cât să trăiesc, în rest mă ocup eu să fiu fericită. Nu sunt genul de persoană să lucreze o săptămână ca să iasă duminica la shopping în BsB și să mă laud că dau pe o bluză 400 de lei. Pe mine m-ar face fericită în schimb să stau o vară la mare, cu cortul, pe cheltuieli minime. Să am preferințe diferite față de ale tale nu mă face o persoană irațională ci doar o persoană care nu este asemenea altora, diferită sau cum vrei tu să-i spui.
Cand o sa gasesc o fata care nu-i materialista promit ca o sa te cred, fiecare crede ce vrea
Poate nu cauți unde trebuie de nu găsești, că uite că eu exist, deci or mai exista ca mine. Nu toată lumea își dorește ce îți dorești tu, e normal să existe diversitate, trist e că vouă vi se pare imposibil să existe.
Nimic nu-i imposibil, doar ca nu cred pana nu vad, de acord nu toata lumea, fiecare este liber sa isi doreasca ce vrea
Esti zodia leu de ce esti asa leoaica?
Sunt săgetător și nu cred că are relevanță, dar fie. Și nu prea știu de ce sunt cum sunt...așa m-a făcut mama.
Onetwthree întreabă: