| LovBeDăDevol a întrebat:

Zicea Hristos ca cica cei care sunt mai "mari" printre oameni sa se puna in genunchi in fata celor care sunt mai prejos decat ei sau sa fie chiar slugile lor.
Cat de important vi se pare acest aspect? happy
Gen nu cumva toti esuam la acest capitol de frica de distrugere a propriei mandrii si a raului in sine? tongue
In ziua de azi mai procedeaza cineva asa? Gen sa lase de la el pana la final?
Si eu sunt asa gen de treaba cu toti...nu stiu, imi place sa vad ca totul e ok si doar atunci ma simt si eu bine printre oameni, dar daca nu am si o parte satanica pentru cei care o cauta.
Gen ma modelez dupa om, default sunt bun, daca e bun si el raman si eu bun daca sunt bun si apare cate unu cu talente si raspund cu aceeasi moneda happy ii arat ca nu-s prost, procedez bine? happy
Mi se pare ca se aseamana si cu vorba aceea gen, esti bun si luat de prost, dar esti bun nu pentru faptul ca esti prost ci pentru ca poate ca nu vrei sa faci pe nimeni sa se simta rau si din contra poate vrei sa fii bun cu totii si sa lasi de la tine pentru ca vrei sa fie toti fericiti pentru ca asta te bucura sperand ca la randul lor si ei vor proceda la fel...dar din pacate :]

3 răspunsuri:
| Mirel4412 a răspuns:

In ziua de azi toti vrem sa fim cineva, sa fim recunoscuti pe strada si salutati cu" salut sefu". Dar gandeste-te la oamenii care stau la 50 km de oras, singuri cu 2 3 copii si muncesc sa manance. Eu am trecut prin viata asta, si iti zic sincer, e foarte grea. Crezi ca mai e o importanta pentru oamenii aia daca ii strigi sef sau sluga? Deaia ar trebui toti sa ne iubim intre noi, maine te imbolnavesti si dai tot banii la spital, si iti dai seama ca tot se poate duce de rapa. Chiar daca pe mine ma injura cineva, vad motivele de ce ma injura, nu raspund cu aceeasi moneda, vorbesc frumos si incet, si am reusit sa schimb multi oameni asa. Sper ca te-am lamurit. Dumnezeu te ajuta si pe tine fara ca tu sa stii, daca vreodata te vei supara pe el, nu il scuipa, ca scuipi in sus si te vei scuipa pe tine.

| Irinel15123532 a răspuns:

A fi bun nu inseamna a fi prost, este o mare neconcordanta. Sunt termeni care nu se potrivesc, a face bine nu inseamna slabiciune, ba din contra. Oricine poate sa faca raul, oricine poate sa omoare pe cineva, dar nu oricine poate sa salveze pe cineva, intinde o mana de ajutor celui in necaz si nu vei regreta niciodata, chiar daca nu iti va multumi.
Iisus a vindecat 10 leprosi, doar unul s-a intors si i-a multumit.

Luca 17:11 '' În drum spre Ierusalim, El a trecut printre Samaria şi Galileea. 12 În timp ce intra într-un sat, L-au întâlnit zece leproşi[a]. Ei au stat la distanţă 13 şi şi-au ridicat glasul zicând:

– Stăpâne Isus, ai milă de noi!

14 Când i-a văzut, Isus le-a zis:

– Duceţi-vă şi arătaţi-vă preoţilor![b]

Şi, în timp ce se duceau, au fost curăţiţi. 15 Unul dintre ei, când a văzut că a fost vindecat, s-a întors slăvindu-L pe Dumnezeu cu glas tare. 16 El a căzut cu faţa la pământ la picioarele lui Isus şi I-a mulţumit. Era samaritean[c]. 17 Isus a zis: „Oare nu zece au fost curăţiţi?! Unde sunt ceilalţi nouă? 18 Nu s-a găsit decât străinul acesta să se întoarcă şi să dea slavă lui Dumnezeu?" 19 Apoi i-a zis: „Ridică-te şi du-te; credinţa ta te-a vindecat!"''

Toti 10 au fost vindecati, dar doar unul a fost mantuit.

| LovBeDăDevol explică:

In ziua de azi oamenilor le e frica sa lase de a ei pentru ca sunt cate unii atat de mizerabili ca tear manca cu tot cu haine daca ar avea oportunitatea... numai sa apuce sa te considere puti "slab" adica ca esti bun si lasi de la tine, capai e gata numa sa profite de tine, ce oameni sunteti cate unii...doamne feri