| Dan a întrebat:

1) Cum poti sa-ti dai seama daca ai cancer de prostata?
2) Daca i-au prea multe medicamente pentru prostata, pot sa slabesc sau sa am un inceput de cancer?
3) Ce alte medicamente(acum iau Prostamol) se pot lua pentru prostata?
4) Ce alt tratament as putea lua pentru prostata?
5) Daca in eventualitatea ca am cancer de prostata, ce tratament pot lua?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Doar urologul isi poate da seama daca ai cancer de prostata pe baza unui consult asociat cu o ecografie, o analiza de sange (PSA) si, eventual, o biopsie de prostata ghidata ecografic.
2. daca iei prea multe medicamente de prostata poti sa te intoxici cu ele si sa-ti afectezi, temporar sau definitiv ficatul. Poti slabi de la disfunctia hepatica.
3. medicamentele de prostata se iau numai la indicatia medicului, pe perioada si in doza recomandata, nici o zi in plus sau in minus.
4. nu ai voie sa iei dupa ureche traament de prostata, doar indicat de medic.
5. tratamentul cancerului de prostata e complex, impune interventie chirurgicala de rezectie a prostatei si testiculelor bilateral, asociat cu radioterapie, un inhibitor de testosteron si citostatice.

3 răspunsuri:
| yadora a răspuns:

Primul simptom al adenomului de prostată care apare este urinarea frecvenţă, dificilă, cu eforturi, şi usturimi, aşteptarea până la apariţia primului jet de urină. La apariţia acestor simptome este necesară prezentarea la medicul urolog. Ca simptomatologie sugestivă, în cazul adenomului de prostată, sunt de menţionat semne urinare iritative : nicturie (micţiuni nocturne), senzaţie impertuoasă de a urina, micţiuni frecvente şi în cantitate redusă (polakiurie), disurie (disconfort, dureri in momentul emisiei de urină), incontinenţă şi semne de obstrucţie: forţa scăzută a jetului, jet ezitant, golire in doi timpi, efort la urinare. Drept complicaţii adenomul de prostată poate determina retenţia acută completă de urină, hematurie (prezenţa sângelui în urină), agravarea simptomatologiei urinare, polachiurie, disurie.
Cancerul de prostata: simptome de alarma
Cancerul de prostata este cel mai diagnosticat tip de cancer la barbati. Liga Romana de Cancer estimeaza ca in Romania sunt diagnosticate anual 177 de cazuri noi de cancer de prostata si ca aproximativ 7, 3% din barbati mor anual din aceasta cauza.



Oncologie
Prevenire
Tratament
Alimentatie



Autopalparea sanilor
Recomandare


Ghid de autoexaminare a sanilor
Adrese utile
· Cardiologie
· Dermatologie
· Diabet si boli de nutritie
· Homeopatie
· Oftalmologie
· Sali de fitness
· Aerobic
· Endocrinologie
· Adauga cabinet


Ghiduri utile
·Ghidul medicamentelor, al vitaminelor si al suplimentelor alimentare

Informatii detaliate despre medicamente, vitamine si suplimente alimentare.
Potrivit Asociatiei Romane de Urologie, prostata este o mica glanda de marimea si dimensiunile unei castane. Este situata sub vezica urinara si inconjoara portiunea superioara a uretrei - tubul care transporta urina si sperma prin penis. Glanda prostatica produce un fluid clar si gros care se amesteca astfel cu spermatozoizii pentru a forma lichidul spermatic.

Odata cu inaintarea in varsta, prostata unui barbat poate sa creasca in dimensiune. Fara sa fie ceva anormal, se intampla totusi uneori ca acest lucru sa blocheze fluxul urinar. Asadar, exista cateva probleme cu prostata de care se pot lovi barbatii, in special cei cu varsta peste 40 de ani:
hiperplazia benigna de prostata, in care este restrictionat fluxul urinar si de aceea va exista nevoia de a urina mai des, mai ales pe timpul noptii;
prostatita acuta si cronica in care se inflameaza glanda prostatica. Se estimeaza ca 35% dintre barbati se pot confrunta cu prostatita cronica in cursul vietii, iar simptomele prin care se manifesta sunt mictiuni dese si dureroase, scaderea libidoului sau incapacitatea erectila;
cancerul de prostata care afecteaza celulele glandei prostatice si pot bloca fluxul urinar. Este necesara depistarea lui precoce si tratarea lui pentru a impiedica extinderea celulelor canceroase in alte parti ale corpului.


De la 50 de ani, barbatii trebuie sa faca teste anuale

Pentru a preveni aparitia cancerului de prostata, fiecare barbat trebuie sa fie constient de necesitatea controlului anual la urolog, in special daca au existat astfel de cazuri in familie. Numai astfel se poate depista din timp si trata corespunzator. "Pacientii cu risc, care au cazuri de cancer de prostata in istoricul familial este necesar ca dupa 40 de ani sa efectueze anual teste pentru depistarea precoce a afectiunii", ne spune conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog la Spitalul clinic de urologie "prof. dr. Theodor Burghele" din Bucuresti.


Ce simptome trebuie sa te ingrijoreze?

De regula, cand exista o afectiune prostatica sunt cateva simptome dupa care te poti ghida si sa te prezinti neaparat la un control medical. Cele mai frecvent raportate de barbati sunt: dificultati sau durere la urinare; urinari frecvente, in special noaptea; senzatia de urinare iminenta, care nu mai poate fi amanata; prezenta sangelui in urina sau sperma; impotenta.


In ce consta examenul medical?

Dupa insiruirea simptomelor pentru care te-ai prezentat la urolog, orice examen fizic trebuie sa includa tuseul rectal, ecografia prostatica (presupune introducerea unei sonde de dimensiunea unui deget in rect si functioneaza pe baza ultrasunetelor) si o analiza de sange pentru verificarea antigenului specific prostatic (PSA). Valorile crescute ale PSA pot indica un cancer prostatic, insa exista posibilitatea ca aceata sa fie crescuta din cauza altor afectiuni.

In timpul tuseului rectal, urologul iti va examina prostata tinand cont de zonele mai dure sau anormale de la nivelul prostatei.

6 pasi sanatosi care previn cancerul

1. Nu exagera cu mancarea! Este indicat ca la fiecare masa sa optezi pentru o portie medie de mancare pentru a tine kilogramele sub control;

2. Evita alimentele bogate in grasimi! Numarul cazurilor de cancer difera de la tara la tara, insa se constata o crestere la populatiile care consuma foarte multe grasimi. O dieta care abunda in grasimi saturate (precum grasimile din carnea rosie: vita, miel, oaie) este cea mai periculoasa si favorizeaza aparitia cancerului;

3. Trebuie sa faci alegerile cele mai sanatoase: cerealele integrale, orezul brun, painea din faina integrala si limiteaza consumul de dulciuri si sare;

4. Alcoolul trebuie consumat cu moderatie! In general, "moderat" inseamna nu mai mult de 2 pahare de alcool pe zi, in cazul barbatilor;

5. Legume si fructe din belsug! Toate studiile au demonstrat ca fructele si legumele consumate cu regularitate diminueaza semnificativ riscul de cancer;

6. Acizii grasi omega 3 sunt esentiali! Ii gasesti in pestele de apa rece: somon, macrou, hering si au rolul de a reduce riscul de aparitie a anumitor cancere.

7. Seleniu si vitamina E: unele cercetari sustin ca seleniul si vitamina E administrate zilnic au rolul de a preveni dezvoltarea cancerului de prostata. Cel mai mare studiu in acest domeniu a inceput in 2001, iar la finalul lui - care este estimat in anul 2013 - vom avea date precise si verificate pe 32.000 de subiecti.

Articole utile:
Noua metoda terapeutica impotriva cancerului de prostata
Tratament pentru cancerul de prostata avansat

| Cryssy a răspuns:

Nu pot sa te ajut. Dar du-te la medic!

| divinestar a răspuns:

Pentru o afectiune atat de serioasa cum e cancerul de prostata, pentru a avea un diagnostic precis, trebuie sa realizati investigatii la serviciile medicale de specialitate, in sectia de Urologie.
Pentru prevenirea, dar si pentru tratarea afectiunilor prostatei, va recomand produsul Prostataprotect, capsule sau tinctura, produs de laboratoarele Santo - Raphael, Steaua Divina.
Pentru un tratament naturist eficient si personalizat al unui eventual cancer de prostata, este necesara o consultatie medicala la un cabinet medical naturist.

Întrebări similare