| TheClassicGuitar a întrebat:

1. Daca sperma contine hormoni, prin ejaculare acei hormoni sunt eliminati si poti avea probleme cu cresterea? (in inaltime)
2. Ce alimente au aceste vitamine(hormoni) care te ajuta sa cresti?
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sperma nu contine hormoni.
Prin ejaculare nu se elimina substante necesare cresterii.
Vitaminele si hormonii sunt chestii complet diferite.
Pentru crestere ai nevoie de calciu din lactate, vitamine B si C din fructe si legume verzi si vitamina D care se face numai si numai stand la soare (precursorul ei il luam din carne).

2 răspunsuri:
| drifter_5260 a răspuns:

Nu ai probleme cu cresterea, pentru ca acei hormoni ( STH ) sunt secretati tot timpul in functie de necesitatea lor in organism. daca esti perfect sanatos, STH ( hormonul somatotrop ) este secretat exact atat cat trebuie. in copilarie, carenta de STH duce la nanism ( piticism ) si hipersecretia duce la gigantism. Daca acest hormon se secreta in plus dupa ce procesul de crestere al organismului a incetat, se instaleaza o boala numita acromegalie ce se caracterizeaza prin cresterea extremitatilor ( nas, buze, urechi ).
Alimente? alimentatia sa fie echilibrata, sth-ul secretat de adenohipofiza ajuta la metabolismul glucidic, de unde se poate instala diabetul, deci fara dulciuri foarte multe. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| mymed a răspuns:

1. Sperma nu contine hormoni (despre compozitia ei poti citi aici http://www.mymed.ro/sperma-valoare-nutriional.html)
2. Hormonii sunt substante secretate de glandele endocrine si nu pot fi substituiti prin alimentatie. Procesul de cretere se afla sub influenta GH (STH, hormon de crestere) si a hormonilor sexuali (care intra in actiune la pubertate).