| Andreea9222 a întrebat:

1. Pot vedea daca am carii fara sa ma duc la dentist?
2.Cum imi dau seama daca ma dor dintii de la carii sau din cauza sensibilitatii?
fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Foxilikkkă a răspuns:

Buna!
Da, poti vedea daca ai carii, uitandu-te atent, cu o lanterna eventual ca sa vezi bine, la dintii tai.Caria este vizibila deci cu siguranta o vei putea vedea si iti vei da seama daca ai carii sau nuhee hee
In momentul in care bei ceva foarte rece, sau foarte cald sau ceva acru sau dulce, atingeri, presiuni etc si simti o durere dentara scurta, inseamna ca ai o sensibilitate. Foloseste o pasta de dinti special creata pentru dintii sensibili (Sensitive). Pasta de dinti pentru dintii sensibili contine compusi - nitrat de potasiu - care ajuta la blocarea senzatiei de durere. Renunta la pasta de dinti pentru albire.(daca folosesti).
Cel mai bine du-te la un stomatolog, el iti va spune concret ce si cum happy.
Succes!

5 răspunsuri:
| † RคŁûċค ◕ a răspuns:

Sensibilitatea apare atunci cand bei ceva frece sau foarte fierbinde.despre carii: rontaie ceva dulce, si daca te doare.este o carie... daca nu vezi nimic cand te uiti la dinte. e in formare.deci e bine sa te duci imediat la dentist. fundita?:*

| Alexandru a răspuns:

De vazut, bineinteles ca poti vedea fara sa mergi la dentist, asta doar daca te preocupa dantura si referitor la a doua intrebare, asta ti-o poate spune doar medicul stomatolog, sau ceva cat se poate de simplu de constatat : daca te dor decat dintii care sunt cariati, este clar ca acele carii sunt problema, daca nu, inseamna ca sunt dureri cauzate poate doar de o raceala sau nevralgie sau mai stiu eu ce afectiuni ale danturii.
Oricum, pentru binele tau, cel mai bine este sa mergi la stomatolog.
Toate cele bune!

| Mirciuuuuuuuu a răspuns:

1. Te uiti in gura si la dinti in caz ca sunt negrii si urati au carie. O carie de inceput arata ca un punct pe dinte. Cand vezi asa ceva du-te rapid la dentist si cu "flexul" ti-o rezolva imediat si dupa pune niste maglavais(plomba) acolo sa umple golul.
2. Durerea de la carii tine muuuultt si doare tareeee de tot depinde cat de avansata e. Cand te doare de la sensibilitate ai o durere scurta si intepatoare.

| laura_8904 a răspuns:

Since o sa simti cand o carie va ajunge in stadiul final oricum pentru a evita acest lucru fa-ti controale periodice :d

| Azm a răspuns:

De obicei, cariile provoaca si un miros neplacut. In plus, caria este vizibila. Oricum, mai bine mergi la denstist, nu are de ce sa-ti fie teama si mai devreme sau mai tirziu (daca e vorba de o carie), tot acolo ajungi. N-are sens sa astepti pina o sa te tavalesti de durere.