| mileyselydemy a întrebat:

5 FUNDITE! Buna astazi din greseala mi-am rupt o alunita de pe cap! Ce ar trebui sa fac? Este grav? Daca as putea rezolva imi spuneti cum si cam cat costa! va rog mult cine ma ajuta primeste 5 funde pentru ca eu o sa postez ce 5 ori intrebarea anuntand pe cel ce ma va ajuta! Urgent! Va rog! Sunt disperata!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu te mai speria că nu este așa de grav.
Cureți zona cu apă oxigenată, ferești locul de traumatisme (pieptănat!) iar dacă durerea persistă sau devine insuportabilă mergi la medic. Pe viitor mai multă prudență. O lași în pace dacă nu te mai supără.
Pa, pa.

| mona a răspuns:

Esti sigura ca a fost alunita? pentru ca alunitele sunt de mai multe feluri si nu stiu si eu am da nu le pot rupe.am incercat mai demult si eu prostia asta, eu stiu ca alea maro iesite in afara ca un smoc de carne daca le rupi poti sa faci cancer[asa mi s-a spus]dar tu nu cred ca trebuie sa ti faci griji, spre linistea ta poti sa dai o fuga la farmacie si sa ceri sfatu farmacistei poate iti da o alifie cevasau poate te ingrijorezi degeaba

| Airplane a răspuns:

Ai foarte mare grija pentru. ca alunitele sunt cancerigene si poti dezvolta cancerul de piele! big grin Cancerul de piele apare ca o modificare a aspectului pielii, de exemplu o iritatie, o excrescenta, o rana care nu se vindeca sau o modificare a unui nev pigmentar (alunita) sau a unui neg. Cancerul de piele afecteaza de obicei zone care sunt expuse la soare in mod frecvent: gatul, spatele, pieptul si umerii. Zona nasului este afectata cel mai frecvent. Examinarea pielii de catre medic este primul pas. Daca se suspecteaza cancerul, este necesara o biopsie pentru diagnosticul de certitudine. Pentru aceasta este necesara recoltarea unei portiuni din pielea lezata si examinarea sub microscop, pentru evidentierea celulelor canceroase.
Deci cel mai bine du-te la medicul dermatolog sau supravegheaza ce se intampla cu alunita(Daca isi schimba culoarea, prezinta margini neregulate, un chenar rosu in jurul ei, sangereaza repetat sau creste, trebui sa te duci la medicul dermatolog.) big grin

| Maniax a răspuns:

Nu e nimic grav