ASLO este o analiza nu o boala, care descopera in sangele pacientilor anticorpii antistreptococici.Valorile mai mari de 300 arata ca bolnavul a avut o infectie cu streptococ in gat sau in alta parte a corpului.De obicei la ASLO marit se cere si exudat faringian cu antibiograma si tratamentul se da in functie de sensibilitatea streptococului la un antibiotic. Dar cred ca medicul tau ti-a explicat aceste lucruri.
ASLO este o analiza care descopera in sangele bolnavilor anticorpii antistreptococici, care se numesc antistreptolizine. Rezultatele se exprima in unitati ASLO/ml ser. Analiza ASLO se recomana atat pentru depistarea infectiilor streptococice (faringita, amigdalita, scarlatina) cat si pentru urmarirea evolutiei in timp a acestori boli spre vindecare.
Valorile normale sunt: 0-2 ani
Nimeni nu poate sa "aiba" ASLO. Este un indicator, o analiza, nu o boala. Cand valoarea aslo este ridicata, reflecta o stare anormala a organismului, stare care poate varia de la o infectie mai mult sau mai putin grava (chiar si cand esti racit aslo este crescut), pana la un banal puseu reumatismal. Nu-ti mai face griji aiurea si du-te la doctor sa continui investigatiile pentru stabilirea diagnosticului
Eu am avut cand am fost mai mica cam pe la 13 12 anii.
Nu mai stiu sigur cred ca 200 si ceva sua 300 nu mai stiu sigurr.Am facut injectii in fiecare saptamana. cred ca facem moldamine. Ce ma dureau parca simt si acum durerea
Dupaia i sa facut mila la doctorita de mine si mi-a dat niste pastile care trebuia sa le iau.Care erau destul de scumpe 2 pastile 900de mii vechii.Si trebuia sa iau 1 pe saptamana.
Acum cand mi-am facut analizele a spus ca a scazut.DECI nu mai am probleme cu aslo.
clauadriana întreabă:
anonim_4396 întreabă: