| Vernusio a întrebat:

A avut cineva depresie? Cum ati scapat de ea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Increderea in Dumnezeu.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Eu am avut depresie, si ceva tente mai am si acum, cred ca oamenii care gandesc mult, in general, sunt predispusi depresiei, pentru ca inevitabil suntem afectati de lucrurile neplacute care ni se par ca devin tot mai dese si scapam de una, dam de alta, insa totul isi are rezolvare in Dumnezeu, prin rugaciune, prin credinta si bucurie in lucrurile care conteaza cu adevarat. Ne facem o gramada de griji inutile, increderea in Dumnezeu ne da eliberare, citeste psalmi din Biblie! Psalmul 91 m-a ajutat mult.
https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/91
https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/57
https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/23
Multă pace!

| Teffan a răspuns:

Incearca doar sa plangi mult si sa te descarci prin crize si spasme musculare.

Problema depresiei este ca,deseori,iti anuleaza orice sentiment,orice emotie.
Ramane doar un sentiment de goliciune profunda, apasatoare.
Il compar deseori cu vid-ul.
Nu poti nici sa razi, nici sa plangi.
Dar totusi, daca reusesti sa te emotionezi si sa plangi, plange.

Recomand plansul pentru cel putin 1 ora, in caz de depresie majora.
M-a ajutat mult asta acum putin timp.

Acum nu mai pot sa plang.

| DrGoogle a răspuns:

Bea o halba rece, fumeaza o tigara, o partida de sex laughing

| KronstadtResurrection a răspuns:

A avut un vecin de-al meu. Stii cum a scapat de ea? A vandut-o pe olx.ro.

Răspuns utilizator avertizat
| GHoST013 a răspuns:

Daca consideri ca ai o depresie iti recomand o vizita la un psiholog pentru o diagnosticare si un eventual tratament.

| TroubleInParadise a răspuns:

Eu am acum dar....la mine este pentru ca sunt in alta tara...

| Danielachan a răspuns:

Poţi alege să mergi la cabinetul unui terapeut. Diversifică mediul şi înceară să depăşeşti zona de confort.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Danielachan):

Cel mai ieftin si la indemana intra la rubricile religie, stiinta si filosofie. Incepe cu stiinta empirica existentiala. Apoi o dai pe la filosofie. Mai bei o dusca mai faci o la'ba sex si apoi continui cu religia. Mai te uiti la un film sf fantastic bun si elaborat. Filmele de dragoste telenovelele nu sunt bune pentru ca rascolesc eventualele neimpliniri sentimentale. Asculta o muzica buna linistitoare si melodioasa si eventual cu 120 batai pe minut. Mananca si bea cat mai sanatos. Odihneste-te suficient. Sa nu-ti faci rau tie si celor din jur. Si gata ai rezolvat. Eu asa fac. Sa nu iei pastile chimicale droguri sa nu fumezi pentru ca-ti strici ficatul plamanii si creierul. Sa te orientezi catre lucruri noi si pozitive si care merita studiate. Gaseste-ti un hobby care-ti place si care poate fi util si pentru altii. Imagineaza-ti ca omul e ca un robot care are in plus ceva sentimente. Sentimentele sunt de fapt informatii care se afla intr-o anumita zona din creier si care comanda muschii netezi. Sentimentele precum depresia sunt informatii de eroare care persista si care trebuie luate masuri ca acele informatii sa fie reduse sau modificate. De exemplu sa presupunem ca am o vaza care are flori uscate si stricate. Daca eu vad des acea vaza cu flori si nu scot spal pun alte flori noi atunci informatia negativa despre vaza persista. Asa se intampla si in viata. Daca suntem delasatori si nu imbunatatim lucrurile din viata noastra atunci informatiile rele se aduna si formeaza o informatie rea mai mare care daca persista ne dauneaza creierului si confortului psihologic. Consulta-te cu colegii de munca sau cu cineva care ti-e cunoscut si are timp sa discuti cu el/ea si care nu are probleme mari in viata lui/ei.

| Danielachan a răspuns (pentru anonim_4396):

Sparge bula în care trăieşti şi nu îţi mai contura iluzii. E simplu să îţi faci un hobby şi să descoperi noi orizonturi. Dacă eşti leneş şi puturos nu vei face nimic.

Fiecare om are o bula sau un univers propriu in care se simte confortabil. Daca bula e prea mica trebuie largita prin descoperirea de noi informatii demne de incredere. Lenea plafoneaza informational si dauneaza sistemului circulator sanguin si limfatic. Munca aduce un plus de informatie.

Da, fiecare individ cu carenţe educaţionale şi deviaţii comportamentale are realitatea lui.

Ai grija ca ai o boala cauzata de virus informational: dispret.

winking

| JackTD a răspuns:

Depinde din ce cauza ai depresie,
Daca e din dragoste atunci uita de peroasa aia sau impaca-te cu ia...
Am avut si eu depresie timo de aproape o luna ca m-am certat cu prietena, si zilele trecute mi-a trecut tot deoarece m-am impacat cu ia )))

| anonim_4396 a răspuns (pentru JackTD):

Certurile apar datorita problemelor interne informationale ale umanoidului. Iertarea/impacarea sunt bune DAR daca conflictele informationale interne nu sunt corectate si acceptate in mod deplin in mod sigur vor aparea noi tensiuni/conflicte cu partenerul.

| Eleni2000 a răspuns:

,,Depresia"...
Prea scumpa depresie. Depresia este depresie cand medicul iti declara asta pe hartie, in rest, poti spune ca este vorba despre o autosugestie. Cand ne simtim rau, terminati psihic sau raniti sentimental, tindem sa facem din tantar armasar. Ajungem sa ne complacem in situatia complicata, fara sa ne gandim cum sa iesim din ea, ba mai mult, ne-o amplificam.
Incearca sa crezi ca problema ta nu este atat de grea si totul este in capul tau (cum asa si e de multe ori). Umple-ti timpul cu de toate, cum ar fi cititul, iesitul in aer liber, socializarea, adoptarea unui animal de companie. Incearca lucruri noi si placute, viata este scurta si nu merita sa ramanem pe veci,, depresivi".

| fxgfcghfgf a răspuns:

Laba. Fac llaba.

| kaaaaanabis a răspuns:

Depinde ce fel de depresie ai si cauza iei

Întrebări similare