| sparky34 a întrebat:

A folosit cineva lamaie pentru par gras. Daca da, puteti sa imi spuneti daca a functionat si cum se utilizeaza mai exact...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dermdoc a răspuns:

Parul gras poate avea mai multe cauze, dar in majoritatea cazurilor este vorba fie de seboree, fie de dermatita seboreica a scalpului. In orice caz, spalatul cu zeama de lamaie ESTE DOAR UN MIT. Tratamentul parului gras se face utilizand sampoane speciale, dermatocosmetice, ce se gasesc doar in farmacii. Pentru detalii:
http://primoderm.ro/......a-cronica/
http://primoderm.ro/articole/seboreea-ce-este-si-cum-se-trateaza/

| sparky34 explică (pentru dermdoc):

Inteleg ca este o boala cronica.Va trebui sa ma confrunt cu ea toata viata sau va trece odata cu inaintarea in varsta? La mine se ingrasa parul a doua zii dupa spalare si il spal cam la doua zile. Ar putea avea ceva faptul ca ma spal cam atat de des?

| dermdoc a răspuns (pentru sparky34):

Cel mai probabil se va ameliora cu timpul, dar trebuie facute si cateva eforturi in acest sens. Dieta (fara dulciuri, lapte, etc), sampoane speciale si stres cat mai putin. Spalarea parului cu o frecventa de 2-3 ori pe sapt este normala. Daca vei incepe sa folosesti sampoane dermatologice (Stieprox, Selsun Blue, etc) nu vei mai avea nevoie de spalari mai dese.

Am folosit un sampon tratament pentru par gras - PHYTO Phytocedrat.A avut efect pentru parul gras, dar pe de alta parte mi l-a uscat excesiv si nu am mai putut continua cu el, plus ca incepea sa imi cada si parul de la el pentru ca era prea uscat. Acum ma spal cu revalid care e pentru uz zilnic.
La sampoanele pe care mi le-ati recomandat vad ca nu se pot folosi timp indelungat pentru ca sunt prea concentrate. Daca le-as folosii pentru o luna si cat timp le este recomandat si pe urma sa il schimb cu altul pentru uz frecvent nu cred ca fac mare lucru.

Intr-adevar aceste sampoane usuca parul. Se poate folosi balsam de par dar aplicat doar de la jumatatea firului de par, fara sa ajunga pe scalp. Dintr-un oarecare motiv scalpul dvs secreta mai mult sebum decat ar trebui (dulciuri in exces, cafea, stress, schimbari hormonale) si de aici parul gras. Sampoanele pe care le-am mentionat mai sus sunt concepute sa fie folosite si perioade mai indelungate de timp, singurul efect fiind uscarea parului (pana la urma asta ne si dorim sa facem cu ele, nu?). Daca totusi dupa 1 luna de folosire vi se pare ca este prea "puternic" il puteti inlocui cu un sampon ca "Gerovital cu ihtiol". Personal sunt f multumit de ce rezultate vad la el. Zi frumoasa.

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

Cu drag!

14 răspunsuri:
| vocea a răspuns:

Am incrcat cu lamaie, cu oua si cu otet.
Are efect dar parul gras poate aparea si de la stres si multe alte cauze.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Nu functioneaza. E un mit, nu stiu de unde a aparut.

| sparky34 explică (pentru sasa1sasa1sasa1):

Ai incercat tu?

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru sparky34):

Da.

| sparky34 explică (pentru sasa1sasa1sasa1):

Cat timp ai incercat si cata zeama de lamaie ai amestecat in apa?

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru sparky34):

Am incercat cateva spalari cu mai multi ani in urma, nu mai tin minte proportiile.

Răspuns utilizator avertizat
| Harley18 a răspuns:

Incearca sa amesteci apa calda cu otet si il folosesti ininte de sampon, nu vei mai avea parul asa gras.