Nu am folosit inca. Uite cateva detalii:
Hiperhidroza:
Fiecare persoana se confrunta aproape zilnic cu fenomenul transpiratiei, dar aproape 3% din populatia globului sufera in prezent de transpiratia excesiva. Pentru unii dintre noi, acest lucru poate reprezenta o conditie normala, pentru altii este o afectiune severa. Transpiratia abundenta fara vreun motiv anume sau fara sa fie influentata de schimbari climatice este cunoscuta in termeni populari ca "transpiratie excesiva"iar in termeni medicali poarta denumirea de hiperhidroza. Transpiratia are loc in mod normal si cel mai frecvent in zona axilelor, picioare, trunchi si maini dar si in alte zone ale corpului. Transpiratia este un fenomen absolut natural si necesar organismului nostru pentru reglarea temperaturii corporale, dar mai este de asemenea si un fenomen incontrolabil si care adesea, atunci cand are loc in exces, ne poate afecta atat din punct de vedere social, cat si emotional.
S-au scris nenumarate articole despre aceasta afectiune, dar ce trebuie cu adevarat retinut este ca hiperhidroza este ca ea nu este conditionata de varsta sau de sex. Cu toate acestea, ea se intalneste mai frecvent in randul adolescentilor si a persoanelor cu varsta pana in 45 de ani.
Cauzele transpiratiei excesive:
Transpiratia in randul adolescentilor este absolut normala, datorita schimbarilor hormonale ce au loc la acea varsta, dar poate fi accentuata si de regimul alimentar si greutatea corporala. Este bine de evitat consumul de alimente de tip fast food deoarece temperatura corpului creste ca sa poata arde caloriile consumate.
Stresul si anxietatea sunt o alta cauza majora pentru transpiratia in exces, la fel ca si schimbarile climatice si de ambient.
Consumul de alimente cu efect excitant, cofeina dar si efectele secundare ale unor tratamente medicamentoase, cum ar fi aspirina si morfina pot contribui la o crestere peste limita normala a transpiratiei.
La femei, transpiratia poate fi in exces in perioada menstruatiei sau la menopauza datorita modificarilor hormonale.
Consumul de alcool si alte narcotice cresc de asemenea cantitatea de perspiratie.
Tratament pentru transpiratie:
In prezent, exista nenumarate remedii pentru tratarea transpiratiei excesive, de la remedii naturiste, tratamente medicamentoase, interventii chirurgicale si antiperspirante.
Deodorantele s-au dovedit a fi eficiente pentru persoanele cu o valoare normala a transpiratiei datorita continutului scazut de clorhidrat de aluminiu. Ele se elibereaza in farmacii si magazine de cosmetica. Antiperspirantul Odaban a fost primul antiperspirant cu o concentratie de 20% Clorura de Aluminiu. Produs pentru prima data in 1971 in Marea Britanie a ajuns sa fie in prezent, cel mai prescris antiperspirant care trateaza transpiratia excesiva. Daca aveti o sensibilitate a pielii, sunteti insarcinata sau alaptati este bine sa consultati un dermatolog sau endocrinolog inainte de utilizarea acestui preparat.
Opreste hiperhidroza cu cel mai bun antiperspirant impotriva transpiratiei excesive, folosindu-l o data sau de doua ori pe saptamana, in conditii de maxima siguranta chiar la tine acasa.
Am faolosit Odaban spray si inca folosesc, e foarte bun (cel putin eu nu am avut probleme). Nu mai stiu exact in cat timp a dat rezultate, depinde de problemele tale, dar oricum repede.
Spray-ul il folosesti pentru maini sau axile?
Spray-ul il folosesti pentru maini sau axile? este bun si pentru maini?