Eu am folosit intern zeama de argila si intr-adevar este buna pentru mai multe afectiuni si anume: Afectiuni ale aparatului digestiv si anexe: ajuta in diaree, ulcer, gastrita (elimina arsurile la stomac, face un pansamant gastric), colita, rectocolita, hemoroizi, constipatie (daca nu exista modificari anatomice ale colonului), pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite fara calculi, dizenterie.
Afectiuni renale: infectii urinare rebele, calculi renali si nisip (mal) renal, insuficiente renale.
Tulburari metabolice si dereglari glandulare diverse:diabet zaharat tip II, hiper si hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari (tumori benigne), spasmofilie.
Tulburari ale aparatului cardiovascular:hipertensiune arteriala de origine renala, ameliorarea circulatiei arteriale si venoase, hipotensiune.
Afectiuni ale aparatului uro-genital:tulburari de menopauza, dereglari ale ciclului menstrual, fibromatoza uterina in faza incipienta, afectiuni ale prostatei.
Rezultate bune se obtin si in dureri reumatice, migrene, plagi, ulcere varicoase, bronsite, anemii, stari de stres, acnee si ajuta si la eliminarea toxinelor din organism.
Cura de argila uz intern:
Cura de baza, este obligatorie pe durata a trei saptamani, timp in care se bea apa argiloasa foarte tulbure, de trei ori pe zi.
Cura de intretinere se continua in urmatoarele 4-6 luni, luandu-se doar o doza dimineata, timp de 10 zile consecutiv in fiecare luna. Este important ca in timpul curei sa nu se consume antibiotice, se ia doar tratamentul de baza pentru bolnavii cronici.
Prepararea: intr-un pahar de sticla sau o cana de portelan se pun 100-150 ml apa de izvor, fantana, apa pura(pentru cei ce au instalatii Nobel in casa) sau apa plata, in care se adauga o lingurita plina de argila sau o bucata cat o nuca si se amesteca cu o lingurita de lemn ori de plastic. Pregatirea se face din ajun pentru dimineata, dimineata pentru la pranz si la pranz pentru seara. In timpul tratamentului cu argila nu se vor consuma urmatoarele alimente :grasimi animale (carne de porc grasa, untura, slanina). Se poate consuma carnea macra de orice fel, unt, margarina, lactate. Este interzis consumul de alcool de orice fel (bere, vin, tuica, lichioruri etc.).
Incearca si sigur vei fi multumita. Sper ca informatiile mele o sa-ti fie de folos.
George12356456 întreabă: